AfterDawn: IT-alan uutiset

Hobitti vuoden piraattilatausten kärjessä, TF listasi elokuvien TOP10:n

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 31.12.2013 13:23 Kommentteja (1)

Hobitti vuoden piraattilatausten kärjessä, TF listasi elokuvien TOP10:n TorrentFreak on listannut jälleen vuoden ladatuimmat piraattielokuvat. Voittajaksi selviytyi vuonna 2012 teattereihin saapunut Hobitti-trilogian ensimmäinen osa Hobitti - Odottamaton matka.
Sivuston laskujen mukaan Hobitin latauksia tehtiin 8,4 miljoonaa, joka oli 300 000 enemmän kuin toiseksi tulleella Django Unchainedillä. Kärkikymmenikköön mahtuivat myös vastikään edesmenneen Paul Walkerin tähdittämä Fast & Furious 6, Iron Man 3 sekä teatterissa selkeästi muita heikommin pärjännyt Gangster Squad.

TorrentFreakin laskut perustuvat BitTorrent-trackereiden statistiikkaan, mutta ne ovat arvioita, kuten luvuista voi päätellä. Todellisuudessa elokuvia ladattiin laittomasti enemmän.

Sivuston mukaan kärkikymmenikön latausmäärät ovat pysyneet jokseenkin samana viime vuodesta. Viime vuonna ykkösenä oli Project X 8,7 miljoonalla latauksella. Myös Yhdysvaltojen teatterit keräsivät rahavirtaa edellisvuoden tavoin -- yhteensä noin 11 miljardia dollaria.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

131.12.2013 16:00

Ei pidä paikkaansa, piratisoidut elokuvat eivät tuota rahaa. T. Kotilainen

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto