AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTuben tekijänoikeusvalvonta menee turhan pitkälle, haastaa jo videoiden alkuperäiset omistajatkin

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 18.12.2013 11:20 Kommentteja (10)

YouTuben tekijänoikeusvalvonta menee turhan pitkälle, haastaa jo videoiden alkuperäiset omistajatkin

Viimeisimpien tietojen mukaan useat indie-pelien kehittäjät ovat saaneet YouTuben automaattiselta tekijänoikeusvalvonnalta haasteita koskien heidän omia videomateriaalejaan.
Googlen käyttöön ottama uusi tekijänoikeuksia YouTubessa automaattisesti valvova järjestelmä herätti runsaasti närää viime viikolla sen haastettua useita peliarvostelijoita ja peleihin keskittyviä YouTube -kanavia poistamaan peleihin liittyvää videomateriaalia palvelusta. Useat pelien oikeudet omistavat pelikehittäjät ja -yhtiöt nousivat tuolloin vastarintaan pyrkien hyväksymään haastettujen videoiden sisällön.

Nyt valvontajärjestelmä on mennyt askeleen pidemmälle ja lähettänyt haasteita indie-pelien kehittäjille koskien videomateriaalia heidän omista peleistään. CVG:n mukaan haasteiden takana vaikuttaa olevan "YouTuben suurimmaksi musiikkiverkostoksi" itseään tituleeraava Indmusic, joka ilmeisesti katsoo omistavansa pelien musiikin ja näin ollen myös videoiden oikeudet. Tapausta koskevissa twiiteissä nousee esiin myös nimi TuneCore.
Asiasta twiitanneiden joukkoon kuuluvat Thomas Was Alone -puzzletasohyppelyn kehittäjä Mike Bithell sekä VVVVVV -tasohyppelyn kehittäjä Terry Cavanagh.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

118.12.2013 11:55
spam
Vahvistamaton

Lainaus:
...saaneet YouTuben automaattiselta tekijänoikeusvalvonnalta haasteita...

Automaattisesti haasteita minne (USA?)? vai onko Googlella nykyään ihan oma "tuomioistuin" piilvessä ?, vai mitä "haaste" sanalla tässä tarkoitetaan ?

218.12.2013 12:25

Tekijäoikeudet ei ole enää pitkään aikaa ollut tekijöiden suojelua, siitä on tullut uusi keino rahastaa ihmisiä.

Siis jos et saa myytyä jotain, koska se on huono niin rahasta tekijäoikeus rikkomuksilla asia. Jopa rikolliset yrittävät nykyää rahastaa toisten tekijäoikeuksilla, perustuen pelotteluun. Miksi yritykset eivät voisi tehdä samaa. Viihdeteollisuus on lobbannut niin kauan asiaa pelottelukeinoilla että siitä on tullut rahastamisen perusta kenelle tahansa.

Lähetä tekijäoikeus "lasku" jollekin ja odota että maksaako se taho pelästä pelosta asian. Etenkin nykyään tuo on helppoa kun kaikki tietää että jos "köyhä" joutuu oikeuteen niin mitään voitto mahdollisuutta ei ole vaikka olisikin syytön. Koko yhteiskunnan "rahaan perustuva" oikeusjärjestelmä toimii riittävänä pelotteena.

318.12.2013 13:49

Nyt menee jo liian pitkälle... Ei näin

418.12.2013 17:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Tekijäoikeudet ei ole enää pitkään aikaa ollut tekijöiden suojelua, siitä on tullut uusi keino rahastaa ihmisiä.

No siinä se kiteytyi.


518.12.2013 18:16

Mikä tässä on hanurista on se, että google saa kaiken sonnan niskaansa, vaikka se on käytännössä pakotettu käyttämään moisia keinoja...

618.12.2013 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Mikä tässä on hanurista on se, että google saa kaiken sonnan niskaansa, vaikka se on käytännössä pakotettu käyttämään moisia keinoja...
Toisaalta taas ainakin monet pelifirmat ovat kilpaa juosseet julistamaan, että ei me nyt ihan tällaista meinattu. Jotenkin vaikuttaa, että Google on hoitanut homman jokseenkin perskätisesti ja nyt niillä on systeemi, joka flägää esimerkiksi peliaiheisia uutisia ja arvosteluja tekijänoikeusrikkomuksiksi.

719.12.2013 00:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lähetä tekijäoikeus "lasku" jollekin ja odota että maksaako se taho pelästä pelosta asian. Etenkin nykyään tuo on helppoa kun kaikki tietää että jos "köyhä" joutuu oikeuteen niin mitään voitto mahdollisuutta ei ole vaikka olisikin syytön. Koko yhteiskunnan "rahaan perustuva" oikeusjärjestelmä toimii riittävänä pelotteena.

Aika jyrkästi sanottu, mutta kyllä tuossa on ikävä kyllä totuuden siemen. Tottakai "köyhät" voi voittaa, mutta rikkaiden ja vaikutusvaltaisten mahdollisuudet on paljon paremmat. Siitä pitää huolen raha ja hyvä veli järjestelmä. Lisäksi panokset näissä jutuissa on niin isot että "köyhä" ei voi niihin lähteä. Voitatko 1000€ vai häviätkö 10 000€ oikeskäyntikulujen ja korvausten myötä. Otappa siinä riski.

Sinällään en ymmärrä miksei tähän puututa. Kun pukumiehet oikeusjutuilla uhkailemalla kiristää rahaa niin se on oikeutta. Kun "kadunmies" uhkailee niin se on rikos.

Niin ja ikävä kyllä on kokemusta uhkailemisesta ja "köyhän" sortamisesta. Kaverille tuli 1500€ lasku, kun muutti kämpästä pois. Tiedettiin se täysin perusteettomaksi. Neuvottelut eivät tuottaneet mitään tulosta. Pelkkää uhkailua vaan. Yritettiin saada apua kuluttaja-asiamieheltä ja oikeusapu toimistolta. Vielä sieltäkin tuli pelottelua sekä uhkailua ja neuvottiin maksamaan. Muuten katsos käy huonosti kun joutuu maksaa kovat oikeudenkäyntikulut ja luottotiedot menee (hyvä veli järjestelmä nimittäin toimii). Siinä vaiheessa meni hermot ja soitin suvussa olevalle pitkän linjan asianajajalle. Se suorilta käsin neuvoi miten pistetään kertaheitolla luu kurkkuun tälle taholle, joka laittoi valheellisen laskun. Lasku muuttui summaan 59€ ja vastaväitteitä ei tullut. Ilman rahaa tai suhteita ei olisi tässäkään tapauksessa kukaan auttanut "köyhää"...Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

819.12.2013 09:31
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Mikä tässä on hanurista on se, että google saa kaiken sonnan niskaansa, vaikka se on käytännössä pakotettu käyttämään moisia keinoja...
Mikä Googlen nyt pakottaa haastamaan asiakkaita , eikö sen palvelu ehdot mahdollista ilman haastettakkin puuttuun mahdollisiin luvattomiin sisältöihin. joten luulisi että käräjille vasta jos isompaa ongelmaa.

919.12.2013 09:41
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Lähetä tekijäoikeus "lasku" jollekin ja odota että maksaako se taho pelästä pelosta asian. Etenkin nykyään tuo on helppoa kun kaikki tietää että jos "köyhä" joutuu oikeuteen niin mitään voitto mahdollisuutta ei ole vaikka olisikin syytön. Koko yhteiskunnan "rahaan perustuva" oikeusjärjestelmä toimii riittävänä pelotteena.
Jos tietää itse luoneen jakamansa teoksen, niin köyhänkin pitäs olla aika vahvoilla.

Jos taasen ei ole oma lumistatyötä jota jaellut, niin sitten rikaskin heikoilla.

Pitkälti heikoilla jos lisännyt esim omaan video teokseen jonkin toisen tekijän sävellyksen ilman lupaa.

1021.12.2013 11:49

Ja saksassa menossa lakijuttu, tosin erään toisen sivuston käyttäjiä kohtaan, jossa katsovat että streamauksessa koneelle tallentuva välimuistiin bufferointi on luvatonta kopiointia ja ajavat syytteitä sivuston käyttäjiä vastaan.

"Urmann is certain: His warnings hold up in court Stand

While the majority of lawyers assume that you can not be prosecuted for streaming illegally procured films, he is confident: "Downloading into memory when streaming" is "a reproduction within the meaning of the Copyright Act" which he said the newspaper world . At the latest "in five to eight years," the legal position is clearly clarify the purposes of the lawyer serving the notice, he says.

In the warning letters a compensation of 250 € is required and also the approval of a cease and desist letter to look no further copyrighted goods. "

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.12.2013 @ 11:50

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto