AfterDawn: IT-alan uutiset

The Pirate Bay muutti taas -- lupaa tulevan PirateBrowser -version mullistavan kaiken

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 13.12.2013 22:18 Kommentteja (10)

The Pirate Bay muutti taas -- lupaa tulevan PirateBrowser -version mullistavan kaiken The Pirate Bay jatkaa kissa ja hiiri -leikkiään viranomaisten kanssa ja muutti jälleen uuteen domain-osoitteeseen. Maailman tunnetuin torrent-sivusto muutti aiemmin tällä viikolla .ac -osoitteeseen, mutta nyt on koittanut uuden muuton aika.
Pirate Bayn virallinen osoite on tätä nykyä Perussa ja toimii osoitteella thepiratebay.pe. Mediateollisuuden lobbaus tulee siis jatkossa kohdistumaan eteläamerikkalaisen valtion viranomaisiin, jotta domain saataisiin jälleen suljetuksi ja TPB jälleen muuttokannalle.

Pirate Bayn edustajat kertoivat kuitenkin TorrentFreakin haastattelussa yhtiön tulevasta suunnitelmasta, jonka pitäisi lopettaa jatkuva hippaleikki. TPB suunnittelee PirateBrowser-selaimeensa BitTorrent-pohjaista tekniikkaa, joka poistaisi tarpeen keskitetysti hallinnoiduille domain-osoitteille. Samalla TPB:n viimeinenkin keskitetty -- ja samalla haavoittuva -- tekninen osa siirtyisi hajautettuun ylläpitoon.

Yhtiö julkisti PirateBrowser-selaimensa tämän vuoden elokuussa ja lausunnoista päätellen TPB aikoo jatkaa selaimen aktiivista kehitystä myös lähitulevaisuudessa. Jo nykymuodossaan selain ohittaa mm. Suomen nettisensuurin ja salaa muuttaa selaimen kautta kulkevan liikenteen anonyymiksi (tai ainakin selkeästi anonyymimmäksi kuin tavallinen selain) Tor-teknologiaa käyttäen.

TPB:n edustajat eivät kertoneet haastettelussa tulevan selainversion aikataulusta.

EDIT 22:41: Muutettu maininta selaimen salauskyvyistä

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

113.12.2013 22:29

Itse olen ymmärtänyt että ei salaa nettiliikennettä tor kautta vaan vain kiertää sensuurin...

213.12.2013 22:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Itse olen ymmärtänyt että ei salaa nettiliikennettä tor kautta vaan vain kiertää sensuurin...
Joo, tai se oikeastaan vain himpun verran anonymisoi sitä liikennettä tuon yhden Tor-hopin avulla, jonka se tekee. Korjailenpas artikkelia hieman.

314.12.2013 10:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Itse olen ymmärtänyt että ei salaa nettiliikennettä tor kautta vaan vain kiertää sensuurin...
Liikenne Tor-verkon sisällä on salattua, mutta vain Tor-päätepisteeseen asti. Jos se liikenne ei olisi salattua, niin eihän sillä silloin sensuuria voisi sen enempää kiertää, you know? Toisaalta, se Tor-päätepiste voi seurata liikennettäsi, joten kannattaa käyttää vain sellaisia pisteitä, mihin voi uskoa luottavansa -- näinhän tuo yhden alamarketin pitäjäkin kiinni saatiin, kun USA:n viranomaiset pitivät omaa Tor-päätepistettä ja kirjasivat sen kautta kulkevan liikenteen.

414.12.2013 11:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
Itse olen ymmärtänyt että ei salaa nettiliikennettä tor kautta vaan vain kiertää sensuurin...
Liikenne Tor-verkon sisällä on salattua, mutta vain Tor-päätepisteeseen asti. Jos se liikenne ei olisi salattua, niin eihän sillä silloin sensuuria voisi sen enempää kiertää, you know? Toisaalta, se Tor-päätepiste voi seurata liikennettäsi, joten kannattaa käyttää vain sellaisia pisteitä, mihin voi uskoa luottavansa -- näinhän tuo yhden alamarketin pitäjäkin kiinni saatiin, kun USA:n viranomaiset pitivät omaa Tor-päätepistettä ja kirjasivat sen kautta kulkevan liikenteen.
Tämä ei ole ongelma ellet esim. kirjaudu johonkin palveluun josta sinut voidaan tunnistaa. Normaalisti Tor tekee kolme hyppyä joten exit node ei todellakaan tiedä alkuperäisen viestin lähettäjää. On kuitenkin tärkeää, että ihmiset tunnistavat tämän riskin, että he ymmärtävät käyttää salattua liikennettä ja julkisia palveluita anonyymisesti.

TPB:n tapauksessa anonyyminen sivuston selaus on vain oman selauskokemuksen hidastamista. Torrenttien anonyymi lataus on sen sijaan tärkeämpää. Tämä onnnistuu kyllä nykyään esim. I2P:ssä, mutta latausnopeudet ovat merkittävästi hitaampia. Musiikin warettamiseen I2P soveltuu kuitenkin erittäin hyvin. Leffojen ja pelien latauksessa pitää olla kärsivällisempi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.12.2013 @ 11:43

614.12.2013 17:46

Käsitinkö nyt oikein että kohta pitää olla piratebayn oma selain että TPB toimii jatkossa?


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

714.12.2013 19:40

LOL. Teosto puree taas pölyä, ainakin vähän aikaa. Eipähän tarvitse enää käyttää proxyjä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.12.2013 @ 19:44

815.12.2013 10:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Käsitinkö nyt oikein että kohta pitää olla piratebayn oma selain että TPB toimii jatkossa?
Ei, mutta TPB:n omaa selainta käyttämällä jatkossa ei tarvitse enää pysyä kärryillä siitä, missähän domainissa TPB tällä kertaa lymyää.

915.12.2013 13:22

Hyvä vaan kun jotkut jaksaa mediamafiaa vastaan taistella. Tulevaisuudessa menee vain vieläkin vaikeammaksi sotia mediamafiaa vastaan kiitos tulevien "vapaakauppa" sopimusten joilla yritykset pääsevät kuristamaan itse valtioita haluamissaan asioissa jolleivet viranomaiset tee mitä yritykset haluavat. Suvereniteettiä murennetaan oikein urakalla näinä päivinä.

1015.12.2013 14:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti spukke:
Hyvä vaan kun jotkut jaksaa mediamafiaa vastaan taistella. Tulevaisuudessa menee vain vieläkin vaikeammaksi sotia mediamafiaa vastaan kiitos tulevien "vapaakauppa" sopimusten joilla yritykset pääsevät kuristamaan itse valtioita haluamissaan asioissa jolleivet viranomaiset tee mitä yritykset haluavat. Suvereniteettiä murennetaan oikein urakalla näinä päivinä.
Joo suomen pitää maksaa korvauksia menetetyistä tuloista miljardeja koska warettajia ei tuomita kuolemantuomioon.

Tai jos kaivos vaarantaa läheisen väestön ja suomi kieltää kaivoksen voi suomi joutua maksamaan miljardeja menetettyjä tuloja ja tuomiosta ei voi valittaa ja tuomarit lobattuja. Saksakin saattaa joutua maksamaan muutaman miljardin koska lopettaa ydinvoiman käytön jonka takia ydinvoimafirmat menettää tuloja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
8 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto