Xbox Onen käyttäjiä huijattu rikkomaan konsolinsa - älä usko tätä huhua

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 9.12.2013 12:56 Kommentteja (13)

Xbox Onen käyttäjiä huijattu rikkomaan konsolinsa - älä usko tätä huhua Internetissä liikkuva huhu Xbox Onen säätämisestä hyväksymään myös edellisen Xboxin pelit ei pidä paikkaansa. Vääriä neuvoja seuraamalla käyttäjä voi jopa jumittaa konsolinsa kokonaan.
Internetissä kiertävä huhu perustuu Microsoftin uuden Xbox One -konsolin piilotettuun kehittäjävalikkoon, joka on kuitenkin saatavissa esiin tietyillä komennoilla. Huhun perusteella käyttäjä voisi kehittäjävalikon avulla säätää uuden konsolinsa hyväksymään myös Xbox 360 -konsolin pelit, raportoi The Verge viime lauantaina.

Microsoftin Larry Hryb on kuitenkin ilmoittanut, ettei Xbox One tue edellisen konsolin pelejä, eikä huhuttu säätäminen ole siis mahdollista. Sen sijaan noudattamalla ohjeita konsoli joutuu loputtomaan uudelleenkäynnistyskierteeseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

19.12.2013 13:06

Fiksua jättää tuollainen ominaisuus julkaisukonsoliin.

29.12.2013 14:30

Viellä fiksumpaa rakentaa konsoli, joka ei tue vanhemman version pelejä?

Saane kelvata xbox:n ensimmäinen versio ja ps3.


Hä, en mä mitää tiedä!!! joten älä kysy....

39.12.2013 15:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tomba_76:
Viellä fiksumpaa rakentaa konsoli, joka ei tue vanhemman version pelejä?

Saane kelvata xbox:n ensimmäinen versio ja ps3.
Niin no. En muista oliko se alkuperäinen PS3 vai PS2 joka tuki edellisen konsolin pelejä, koska siihen oli sisälletty vanhan konsolin rauta. Hintaa sitten kuluttajat kauhistelivat pitkään ja lopulta Sony poisti raudan tulevissa versioissa. (Oliko se nyt PS2/3 Slim tjs)

Yleisestiottaen nämä ihmiset, jotka tätä ominaisuutta kaipaavat omistavat jo edellisen konsolin.

49.12.2013 15:20

Lainaus:
Fiksua jättää tuollainen ominaisuus julkaisukonsoliin.

Fiksua mennä sorkkimaan kehittäjätyökaluja jossei niistä mitään ymmärrä.

Muistan muuten lukeneeni jostain että ask-toolbarin asentaminen ja system32 kansion poistaminen nopeuttaa tietokonetta hurjasti...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2013 @ 15:26

las ballenas son el camino

59.12.2013 15:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Fiksua mennä sorkkimaan kehittäjätyökaluja jossei niistä mitään ymmärrä.
Kyseenalaistan siis kehittäjän idean jättää sinne tuollainen ominaisuus. Mitä jos henkilöautoissa olisi joku nappi mistä moottori tippuu tielle? Joku sitä kuitenkin painaa, varsinkin jos napissa ei lue mitä se tekee. Miksi tuolle ominaisuudelle on ollut tarvetta ja vielä sellainen tarve, että se pitää laittaa joka ikiseen konsoliin kaikkien saataville todella yksinkertaisen näppäinyhdistelmän taakse?

69.12.2013 15:29

Lainaus:
Kyseenalaistan siis kehittäjän idean jättää sinne tuollainen ominaisuus.

Pointtina tuossa että tuollainen valikko löytyy on se että ei tarvitse erikseen ostaa kallista dev kittiä. Se avaa mahdollisuuksia pienemmille pelinkehittäjille.


las ballenas son el camino

79.12.2013 15:29

Lainaus:
Kyseenalaistan siis kehittäjän idean jättää sinne tuollainen ominaisuus.

Pointtina tuossa että tuollainen valikko löytyy on se että ei tarvitse erikseen ostaa kallista dev kittiä. Se avaa mahdollisuuksia pienemmille pelinkehittäjille.


las ballenas son el camino

89.12.2013 17:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Fiksua mennä sorkkimaan kehittäjätyökaluja jossei niistä mitään ymmärrä.
Kyseenalaistan siis kehittäjän idean jättää sinne tuollainen ominaisuus. Mitä jos henkilöautoissa olisi joku nappi mistä moottori tippuu tielle? Joku sitä kuitenkin painaa, varsinkin jos napissa ei lue mitä se tekee. Miksi tuolle ominaisuudelle on ollut tarvetta ja vielä sellainen tarve, että se pitää laittaa joka ikiseen konsoliin kaikkien saataville todella yksinkertaisen näppäinyhdistelmän taakse?


Ymmärrän kyllä pointtisi mutta pakko vain kommentoida tuota vertauskuvaasi. Joissain autoissa on nimittäin näppäinyhdistelmiä mistä pääsee huoltovalikkoon. Ja joisain autoissa on myös mahdollisuus säätää arvot niin että auto ei enää käynnisty.

Mutta itse uutiseen. Itse uskoisin että kehittäjä ominausuudet on jätetty idie kehittäjiä varten. Niitähän MS on yrittänyt kalastella uuden lootansa myötä. Mutta itseä ihmetyttää että jos tuollaiseen on mahdollisuus niin miksi tuohon ei ole lisätty "hard reset" toimintoa?

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

99.12.2013 17:54

Eikös X360 ja One ole aivan erilaista rautaa? Että miten joku edes kuvittelee tuon toimivan?

109.12.2013 18:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eikös X360 ja One ole aivan erilaista rautaa? Että miten joku edes kuvittelee tuon toimivan?
Tuleepa mieleen eräskin iOS7-päivitys, jonka piti tehdä puhelimesta vedenkestävä :D Ilmeisesti jokunen torvi sitä testasikin...

119.12.2013 18:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eikös X360 ja One ole aivan erilaista rautaa? Että miten joku edes kuvittelee tuon toimivan?
Varmaan samat sankarit, joiden mielestä ko. ominaisuus on jätetty pois laitevalmistajien pikkumaisuuden vuoksi. Enemmän tässä kylläkin ihmetyttää tällaisen pilan tekijöiden tyhmyys, vaikka eihän se mikään uusi juttu ole, että netistä löytyy kaiken maailman sankopäitä.

129.12.2013 23:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Fiksua jättää tuollainen ominaisuus julkaisukonsoliin.

Kun jätetään kommenttisi sarkasmi huomiotta ja ymmärretään teksti kirjaimellisesti niin osuit naulankantaan. Se todella on järkevää. Kehittäjiä ei juuri houkuttele hankkia erikseen kalliita kehittäjätyökaluja. Nyt pienilläkin kehittäjillä on mahdollisuudet kehittää softaa x-lootaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Fiksua mennä sorkkimaan kehittäjätyökaluja jossei niistä mitään ymmärrä.
Kyseenalaistan siis kehittäjän idean jättää sinne tuollainen ominaisuus. Mitä jos henkilöautoissa olisi joku nappi mistä moottori tippuu tielle? Joku sitä kuitenkin painaa, varsinkin jos napissa ei lue mitä se tekee. Miksi tuolle ominaisuudelle on ollut tarvetta ja vielä sellainen tarve, että se pitää laittaa joka ikiseen konsoliin kaikkien saataville todella yksinkertaisen näppäinyhdistelmän taakse?


Mikä tuo vertaus napista, joka pudottaa mottorin oikein oli? Miksi henkilöautoissa on yksinkertainen vipu konepellin avaamiseen, sillä konepellin altakin voi sotkea asiat pahasti - varsinkaan kun jokaisen korkin, ruuvin ja mutterin kohdalla ei lue, mitä auki pyörittämisestä seuraa? Siinä oli parempi vertaus. :-) Samoin kuin kehittäjävalikkoon ei vahingossa pitäisi päätyä, ei myöskään konepeltiä pitäisi saada ihan vahingossa auki. Jos kehittäjävalikkoon tai konepellin alle pääsisikin, niin ehkä ei kannata tehdä mitään, jos ei tiedä, mitä tekee. :-)

Ihan sama kuinka monimutkainen tuo näppäinyhdistelmä olisi ollut, ei se olisi muuttanut tuota pilaa mihinkään, sillä ohjeen perusteellahan nuo lankaan menneet sinne kehittäjävalikkoon päätyivät, eivät vahingossa.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eikös X360 ja One ole aivan erilaista rautaa

Täysin erilaista rautaahan niissä on sisällä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Että miten joku edes kuvittelee tuon toimivan?

Helposti monikin kuvittelee tuon toimivan. Melko harvat oikeasti ymmärtävät, mitä eroa 360:lla ja Onella teknisesti on, joten lankaan on helppo mennä.


Itsekkin kyllä vain mietin, että kenen mielestä tämmöinen jäynä on hauska...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2013 @ 23:34

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

1310.12.2013 08:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:

Itsekkin kyllä vain mietin, että kenen mielestä tämmöinen jäynä on hauska...
Ne kateelliset pleikkarin omistajat... ;)

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto