AfterDawn: IT-alan uutiset

Uudet konsolit vain vaivoin plussan puolella - Microsoft nyhtää konsolistaan enemmän

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 26.11.2013 17:29 Kommentteja (5)

Uudet konsolit vain vaivoin plussan puolella - Microsoft nyhtää konsolistaan enemmän Tutkimusyhtiö IHS:n selvityksen mukaan uusien konsolien tuotantokustannukset ovat vain hiukan pienemmät kuin niiden myyntihinnat, kirjoittaa AllThingsD. Näin ollen Sonyn ja Microsoftin voitot konsolien myynnistä jäävät marginaalisiksi.
Selvityksen mukaan osien hinnasta ja tuotantokuluista kertyy Microsoftille yhteensä 471 dollarin lasku per konsoli, kun sen myyntihinta on 499 dollaria. Kulut ovat 90 dollaria suuremmat, kuin Sonylla PS4:n kanssa. Playstation 4:n myyntihinta on 399 dollaria. Microsoft kerää kirstuunsa siis 28 ja Sony noin 18 dollaria konsolia kohden.

Molempien konsolien suurin menoerä valmistuksessa tulee prosessoreista, reilut 100 dollaria. Tulevaisuudessa, kun komponenttien hinnat laskevat, saattaisivat katteetkin periaattessa nousta, mutta luultavammin tämä näkyy kuluttajahintojen laskuna lisämyynnin toivossa.

Käytännössä voitot ovat sitä luokkaa, että pelkällä laitemyynnillä omilleen pääseminen on mahdotonta. Rahavirrat tulevat sisällöstä. Analyytikko Rick Sherlundin arvion mukaan Microsoft saattaa tehdä ensimmäisenä vuonna Xbox Onella tappiota jopa miljardin, kun mukaan lasketaan kehitystyö ja julkaisuun liittyvä markkinointi.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

126.11.2013 19:24

Onko komponentien hinnat laskettu ihan yksittäisen kuluttajalle myytävä hinnalla?

226.11.2013 21:06

Kyllä sen artikkelin kirjoitaja sanoi että kyse on bulk hinnoista ei siis kuluttaja.

Microsoftin konsoli on minusta hieman parempi media laite, kun taas PS4 on hieman parempi pelaamiseen. Siis kyse on ihan kovo ja softa puolen asioista.

The Xbox One:
+ 8-core 64-bit x86 Jaguar AMD CPU @ 1.75GHz
+ 8GB of DDR3 RAM
+ GPU very similar to the Radeon HD 7790 w/ 32MB of high-speed SRAM

The Playstation 4:
+ 8-core 64-bit x86 Jaguar AMD CPU @ 1.6GHz
+ 8GB of Unified GDDR5 RAM
+ GPU very similar to the Radeon HD 7870

EA:sta joku tekninen johtaja möläytti että nämä nykyajan konsolit on teholtaa PC:tä edellä. Voi hitto että oli typerä möläys. Koska hyvä peli PC hakkaa molemmat konsolit mennen tullen, myös kustannuksissa. Toisaalta nuo konsolit voisi vastata ihan hyvin sellaista keskitason peli PC:tä.

Mutta eiköhän tuossa saa rahalle ihan hyvää vastinetta pelamiseen. Osti kumman tahansa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.11.2013 @ 10:54

327.11.2013 9:20

Eli parempaan päin? PS3 otti muistaakseni takkiin $150 per konsoli julkaisun aikoihin.

427.11.2013 14:41

Kai tämä kuuluu myös näihin konsoli uutisiin?

Rauta aikalailla samaa kuin noissa Sony::n ja Microsoftin konsoleissa.

http://www.theverge.com/2013/11/25/5146...9-radeon-r9-270

Kuinkahan paljon noissa on katetta, varmaan yhtä vähän?

527.11.2013 19:33

Mutta eiköhän tuossa saa rahalle ihan hyvää vastinetta pelamiseen. Osti kumman tahansa.


boksil on euroopas ongelmia telvisio jutskan kanssa koska amerikas lähetykset lentelee 60hz taajuudel kun taas euroopas 50hz tosin mul vitun 1 lysti :D mutta mitä tehoihin tulee ni kyllähän pleikka vie boksia ko pässiä narussa ja sekin on aivan sama mulle :D
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto