AfterDawn: IT-alan uutiset

Warez-ryhmän julkaisut vakoilivat piraattisoftan käyttäjiä 9kk ajan

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 11.11.2013 20:22 Kommentteja (10)

Warez-ryhmän julkaisut vakoilivat piraattisoftan käyttäjiä 9kk ajan Laittomien kopioiden julkaisuun keskittyneen, ns. warez scenen, sisällä on kuohunut viime viikonlopun aikana. Muutamat käyttäjät saivat selville, että helmikuussa aloittaneen ns. release groupin, MeGaHeRTZin, julkaisut sisältävät takaovia. Ryhmän julkaisemat sovellusohjelmien murretut versiot ovat lähettäneet ko. ohjelmien käyttäjien tietoja sähköpostitse MeGaHeRTZin hallinnoimiin sähköpostiosoitteisiin.
Lähetetyt tiedot sisältävät käyttäjän Windows -käyttäjänimen, tietokoneen nimen, kovalevyn sarjanumeron sekä tietokoneen IP-osoitteen. Tiedot on lähetetty kolmeen eri sähköpostiosoitteeseen, jotka kaikki nimensä perusteella ovat MeGaHeRTZin hallinnassa.

Piraattiyhteisö teki löydöstä omat johtopäätöksensä ja kaikki MeGaHeRTZin julkaisemat crackit ja ohjelmien täysversiot on "nuketettu", samalla kaikille groupin tulevillekin julkaisuille on asetettu "automaattinen nuke"-määräys. Nuke tarkoittaa piraattiskenen sisällä levityksen lopettamista, ohjelmakopioiden tuhoamista ja FTP-levityksessä ohjelmista annettujen lisäyscrediittien poistamista lisääjiltä. Myös MeGaHeRTZin julkaisujen listaaminen loppuu erilaisilla release boardeilla.

Asiasta uutisoi TorrentFreak

EDIT 20:38: Selkeytetty kieltä.
EDIT 20:36: Lisätty tiivistelmä selkosuomella:

Laittomia ohjelmakopioita julkaissut ryhmä, nimeltään MeGaHeRTZ, on jäänyt kiinni takaovesta julkaisuissaan. Takaovi on lähettänyt laittoman ohjelman asentaneen henkilön tiedot eteenpäin sähköpostitse. Muut piraattiryhmät ovat päättäneet rankaista ryhmää ja kieltäytyvät sen aiempien - ja tulevien - julkaisujen jakelusta.

Tägit: piratismi skene
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

111.11.2013 20:27

tä?

211.11.2013 20:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti leipuri777:
tä?
Oliko turhan ...sti kirjoitettu? Sori, vähän kiireessä -- ja ei-todellakaan-työaikana yritin jotenkin saada tuon tajuttavaan muotoon, vaikka terminologiaa ei ole suomennettuna olemassakaan.

Koetan viilata vähän :-)

E: Lisäsin tuonne nyt selkosuomeksi tiivistelmän loppuun, pahoittelut :-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.11.2013 @ 20:37

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

311.11.2013 20:45

Enpä ole tainnu koskaan nähdä kyseisen ryhmän torrentteja.

411.11.2013 20:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pukli:
Enpä ole tainnu koskaan nähdä kyseisen ryhmän torrentteja.
Lähinnä apuohjelmiin keskittynyt grouppi. TorrentFreakin jutussa mainittiinkin, että koko jupakka oli varsin ironinen siksi, että se paljastui MeGaHeRTZin murtamaa Malwarebytesin Anti-Malwarea tutkittaessa :-)

511.11.2013 23:39

scenenotice muutaman tunnin takaa:Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.11.2013 @ 23:39

las ballenas son el camino

611.11.2013 23:53

Lainaus:
Muut piraattiryhmät ovat päättäneet rankaista ryhmää ja kieltäytyvät sen aiempien - ja tulevien - julkaisujen jakelusta.

"Muut piraattiryhmät" == vain yksi monista julkaisujen nukettamiseen keskittyneistä palveluista on "rankaissut" eli nukettanut kaikki julkaisut. Palvelu itsessään ei ole piraattiryhmä vaikka siellä saattaa ryhmien jäseniä ollakkin eivät he edusta ryhmää siellä.

"..kieltäytyvät sen aiempien - ja tulevien - julkaisujen jakelusta." == tuo jää nähtäväksi, mutta epäilen myös että ks. nimellä tulevien uusien julkaisujen työntäminen ulos voi olla turhauttavaa. Kukaan ei ole siis vielä kieltäytynyt jakelusta.

EDIT:

Lainaus:
ohjelmakopioiden tuhoamista

Tuota tapahtuu erittäin harvoin ellei ylläpitäjä sitten todellakin ole fanaattinen. Scenen yksi pääasiallisimmista tarkoituksista on juuri ylläpitää kattavaa arkistoa jo julkaistuista materiaaleista. Sisälsi julkaistu materiaali sitten viruksia tai ei tulee nämäkin julkaisut jäämään lukemattomiin arkistoihin talteen. (ja puhumme nimenomaan niistä ns. ftp topsiteistä missä näin on)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.11.2013 @ 00:02

712.11.2013 8:59

miks noi piraattiryhmät kirjottaa tollasta teinienglantia, MeGaHeRTZ, DeSCRiPtioN, SoFT NaMe, ReLeAsE-tYpE, ei saatana mitä kakaroita siellä on näitä tekemässä

812.11.2013 9:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
miks noi piraattiryhmät kirjottaa tollasta teinienglantia, MeGaHeRTZ, DeSCRiPtioN, SoFT NaMe, ReLeAsE-tYpE, ei saatana mitä kakaroita siellä on näitä tekemässä
Aina (=ainakin 1980-luvun lopulta) tehty niin, se on enemmän perinne nykyisin kuin mitään muuta. Tuota tehtiin osin BBS:ien nimien piilottamiseksi, osin siksi, että joo, se on ollut varmaankin "coolia" joskus :-)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JamesPotkukelkka:
Lainaus:
ohjelmakopioiden tuhoamista

Tuota tapahtuu erittäin harvoin ellei ylläpitäjä sitten todellakin ole fanaattinen. Scenen yksi pääasiallisimmista tarkoituksista on juuri ylläpitää kattavaa arkistoa jo julkaistuista materiaaleista. Sisälsi julkaistu materiaali sitten viruksia tai ei tulee nämäkin julkaisut jäämään lukemattomiin arkistoihin talteen. (ja puhumme nimenomaan niistä ns. ftp topsiteistä missä näin on)
Kovalevytila on nykyisin selkeästi liian halpaa :-)

912.11.2013 11:54

Niin hyvää englantia tossa noticessa..

1015.11.2013 19:26

Tekijänoikeusfasistien myyrä on soluttautunut MeGaHeRTZin sisäpiiriin, kerättyjen tietojen perusteella päätellen...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto