AfterDawn: IT-alan uutiset

Videolla: Maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun aseen koeammunnat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.11.2013 18:55 Kommentteja (9)

Videolla: Maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun aseen koeammunnat Yhdysvaltalainen Solid Concepts -yhtiö on kertonut valmistaneensa maailman ensimmäisen metallisen 3D-tulostetun käsiaseen. Toukokuussa suoritettiin koeammunnat maailman ensimmäisellä 3D-tulostetulla aseella, mutta sen valmistusmateriaali oli muovi.
Solid Concepts käytti aseen valmistukseen lasersintrausmenetelmää ja sen mallina on käytetty Colt M1911 -pistoolia. Tulostetulla aseella on ammuttu 50 luotia, joten se näyttäisi toimivan siinä tarkoituksessa mihin se on suunniteltukin.

Yhtiön mukaan sen toimintansa on täysin laillista, koska sillä on liittovaltion myöntämä lupa aseiden valmistukseen. Solid Conceptsin mukaan heidän tiedossa ei ole, että kenelläkään muulla 3D-tulostuspalveluita tarjoavalla taholla olisi vastaava lupa.

Ylemmässä videossa esitellään tulostetun aseen koeammuntoja. Alemmassa videossa kerrotaan miten aseen valmistukseen käytetty lasersintraus toimii käytännössä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: 3D-tulostus
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.11.2013 19:20

Saa nähdä milloin pimeiden aseiden myynti lähtee käsistä. Katukaupassa arvo on aika iso aseille mitkä ei ole jäljitettävissä. Lisäksi tuossa ei ole niin paljon riskejä kiinnijäämiseen kuin salakuljettamisessa.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

27.11.2013 19:33
Partakarhu
Vahvistamaton

Kyllä tuolla mentelmällä tuotettujen aseiden yleistymisessä tod. näk. tovi menee, sillä itse valmistusainee, sekä varsinkin laitteet ovat hyvinkin arvokkaita. Vaatii myös melko paljon osaamista ko. alalta, joten jos katukauppaan ilmestyisi paljon printattuja aseita, olisi potentiaalisten valmistajien rajaaminen toistaiseksi helppoa koneiden vähyyden vuoksi.

37.11.2013 20:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Saa nähdä milloin pimeiden aseiden myynti lähtee käsistä. Katukaupassa arvo on aika iso aseille mitkä ei ole jäljitettävissä. Lisäksi tuossa ei ole niin paljon riskejä kiinnijäämiseen kuin salakuljettamisessa.
Aika laaduttomia, ja epätarkkoja, tuskin tuommoinen laite pystyy tehdä rihloja piippuun. Mutta saapa nähdä, kohta netistä voi ladata aseita.

47.11.2013 21:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Aika laaduttomia, ja epätarkkoja, tuskin tuommoinen laite pystyy tehdä rihloja piippuun. Mutta saapa nähdä, kohta netistä voi ladata aseita.
Periaatteessa rihlaukset onnistuu kunhan vain tulostin itsessään on tarkka, mille se näyttää. Tarkkuus ja laatu ovat riittäviä kunhan saat luodin neljän metrin sisältä kohteeseen. Ryöstöjä tuollaisilla pääasiassa tehdään ja siihen näyttää ihan pätevältä.

58.11.2013 06:21

Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

68.11.2013 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.

Jos et osaa, teeskentele.

78.11.2013 18:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.
mutta kun se CAD-piirystys kerran tehdään niin se kyllä saa äkkiä levitettyä netin kautta

89.11.2013 19:35

Ihmettelen vain mikä hinku kaikilla on valmistaa aseita?

910.11.2013 17:41
Giis
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgga:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vapaakoodari:
Samanhan voi tietysti taitava käsityöläinen tehdä ihan perinteisesti 1000€ jyrsinkoneella. Kyseistä asetta kun nyt on valmistettu vuodesta 1911, kuten sen mallinimikin antaa ymmärtää. Moderni manuaalinen jyrsinkone myös varmasti pystyy parempaan tarkkuuteen kuin vuoden 1911 koneet.
Käytetyn CNC-jyrsinkonenkin saa halvemmalla kuin tuon 3D metalli tulostimen. Niitäkin on ihan autotalliin sopivia kokoja.

Aivan totta. Menee vielä kauan, ennen kuin tuo on helpompaa kuin hakea pätkä rautaputkea ja haulikon patruunoita. Moniko osaisi esim tuollaisen cadin piirtää, ja vaikka olisikin valmiina niin konekin pitää kalibroida.
Kuten jo on mainittu, niin kun kerran on piirustukset, niin niistä on helppoa tehdä osat tuolla menetelmällä. Ihan toista on sorvata ja jyrsiä osat piirustuksistakin. Vaatii tuokin tietysti jonkinlaista koneistamisen osaamista, mutta ihan eri tavalla mitä olisi jyrsiä ja sorvata alkutekijöistä osat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto