AfterDawn: IT-alan uutiset

Tietomurtosarjan tutkinta paljasti: Rikollisilla edelleen pääsy satoihin palvelimiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.11.2013 17:59

Tietomurtosarjan tutkinta paljasti: Rikollisilla edelleen pääsy satoihin palvelimiin Helsingin poliisi kertoi lokakuussa, että se tutkii laajaa tietomurtosarjaa, johon liittyvällä epäilyllä mieshenkilöllä on voinut olla pääsy yli 60 000 palvelimeen ympäri maailmaa. Cert-fi on tutkinut 52 000 palvelinta koskevaa aineistoa ja löytänyt niistä 560 aktiivista takaporttia.
Takaporttien ansiosta hyökkääjillä voi olla edelleen pääsy palvelimille tallennettuihin tietoihin, kuten vaikkapa salasanoihin, käyttäjätunnuksiin ja sähköpostiosoitteisiin. Suomalaisista palvelimista takaportteja ei ole löytynyt, mutta suomalaisten tietoja voi olla siitä huolimatta vaarassa. Cert-fi jakaa tietoja murretuista palvelimista muiden maiden viranomaisille, jotka ovat yhteydessä palvelimien ylläpitäjiin. Ylläpito huolehtii murrosta tiedottamisen käyttäjille.

Helsingin poliisin pidättämän suomalaismiehen hallusta on löydetty yli 3000 ulkomaalaisen luottokortin tiedot. Hänen epäillään kuuluneen kansainväliseen hakkeriryhmään.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä Tämä fontti saa esseesi näyttämään pidemmältä (19.9.2018 12:57)
Monille opiskelijoille on varmasti tuttu tilanne, kun raportin tai esseen vähimmäispituus ilmoitetaan sivuina ja sanottava alkaa uhkaavasti loppua kesken. Usein ratkaisua etsitään marginaaleista, ....
Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! Sony yllätti – Julkaisee alkuperäisestä PlayStationista mini-version! (19.9.2018 11:54)
Nintendo on tarttunut kiitettävällä tavalla kiinni nykyisestä minikonsolitrendistä ja julkaissut uusia versioita sen legendaarisista konsoleista. Mukana tulee joukko klassikkopelejä, joita hakattiin ....
WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa WhatsApp kehittää uutta toimintoa – Pidentää akkukestoa (19.9.2018 11:43)
Iltamyöhäsellä sängyssä WhatsAppia hakkaaville on luvassa hyviä uutisia, sillä pikaviestisovellukseen on tulossa tumma Dark Mode -teema. Aktivoinnin jälkeen WhatsAppin värimaailma muuttuu vaaleasta ....
YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa YouTube Gaming -sovelluksen kehitys loppuu – Täältä löydät pelivideot jatkossa (19.9.2018 08:16)
YouTube lähti pelivideoihin mukaan hieman myöhässä, minkä takia Twitch on päässyt kasvamaan nykyiseen kokoluokkaansa videopalveluna. YouTube on yrittänyt kampittaa Twitchiä omalla YouTube Gaming ....
Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality Firefox hyppäsi virtuaaliseen todellisuuteen – Lataa Firefox Reality (19.9.2018 08:02)
Jos tykkäät käyttää Firefoxia tietokoneella ja puhelimessa, niin enää ei ole syytä olla käyttämättä sitä myös virtuaalilaseilla. Mozilla on nimittäin julkaissut Firefox Reality -nimisen verkkoselaimen, ....

Uutisarkisto