AfterDawn: IT-alan uutiset

Kuvissa DigiExpon laiteuutuudet

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 4.11.2013 18:49 Kommentteja (3)

Kuvissa DigiExpon laiteuutuudet Vuosittainen DigiExpo-tapahtuma järjestettiin viime viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Päähuomion kohteena olivat pelit ja eritoten Xbox Onen ja PlayStation 4:n ensiesittelyt Suomessa. Kymmenettä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi lähes 56 tuhatta kävijää kolmen päivän aikana.
Tapahtumassa oli esillä lukuisia pelikehittäjiä ja retro-osastolla pääsi tutustumaan myös alan historiaan. Mobiilialasta kiinnostuneille tapahtuma tarjosi konsolien lisäksi myös esittelyjä muun muassa Applen, Nokian ja Samsungin tuoreista laitejulkaisuista.

Applen iPhone-malliston uusin sukupolvi tarjoaa kultaisen vaihtoehdon.iPhone 5s sisältää muun muassa sormenjälkitunnistimen. Testikäytössä tunnistimen käyttöönotto kesti hetken, mutta tämän jälkeen sormitunnistus onnistui helposti ja vaivatta joka kerta.Kuva iOS 7:n alkunäkymästä. Logoja on yksinkertaistettu ja väreissä on turvauduttu entistä enemmän pastellisävyihin.Pari viikkoa sitten esitelty iPad Air erottuu erityisesti kevyellä rakenteella ja miellyttävällä tuntumalla.iPad Air takaapäin.Yhtä aikaa Airin kanssa julkaistu iPad Mini oli myös esitteillä messuilla.Nokian Lumia 1520 on kilpailija muun muassa messuilla myös esitellylle Samsung Galaxy Note 3:lle. Pikaisessa testissä puhelimessa vakuuttivat erityisesti näyttö ja kameraominaisuudet.Lumioiden tyyli sopii erinomaisesti myös puhlettien kokoluokkaan.Kuvassa Lumia 2520 -tabletti yhdistettynä telakkaan. Telakka lisää käyttöaikaa jopa 5 tuntia, mutta on ostettava erikseen.Lumia 2520 toiselta puolelta.Tekstiilimäinen "Power Keyboard" sisältää kaksi USB-liitäntää, mutta hintaakin on 170 euroa.Lumia 1520 ja Lumia 2520 koteloituna telakkaan. Telakka taipuu kätevästi magneettien avulla kompaktiksi paketiksi.Nokian uusinta Lumia-mallistoa.Tapahtumassa oli esillä myös joitain uusia televisiomalleja. Valokeilassa olivat tietysti Full HD -resoluutiota tarkemmat mallit.Sonyn 4K -televisioiden esittelyä.Microsoft esitteli ensi vuonna Suomeen saapuvaa Xbox One -konsoliaan avoimesti toisin kuin Sony, joka piti PlayStation 4:n vielä visusti piilossa. Molemmat konsolit olivat kuitenkin avoinna pelikäyttöön messujen ajan.Uusi ohjain muistuttaa ulkoisesti Xbox 360:n ohjainta.Koko Xbox One -paketti vie reilusti tilaa television vierestä.Kuvat on otettu käyttämällä Sony Xperia Z1 -puhelimen kameraa. Tarkempi arvostelu Z1:n ominaisuuksista on luettavissa Puhelinvertailun sivuilta parin päivän kuluessa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

14.11.2013 18:58

Pleikkaria ei suinkaan pidetty visusti piilossa, sitä pääsi jopa käpälöimään ainakin lauantaina sonyn ohjelman (Pleikkarin parhaat tai jotain vastaavaa) jälkeen.

24.11.2013 19:39

Perhana pääsi koko expo livahtaa ohi, olis muuten voinut käydäkkin.

35.11.2013 6:02

Kylläpäs xbox onen ohjain näyttää pieneltä vai onko herralla vaan isot kädet?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
3 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto