AfterDawn: IT-alan uutiset

The Walking Deadin esitysviive lyhenee Suomessa tunteihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.10.2013 11:35 Kommentteja (18)

The Walking Deadin esitysviive lyhenee Suomessa tunteihin Fox aikoo esittää The Walking Dead -televisiosarjan neljännen tuotantokauden jaksot saman vuorokauden puolella kuin ne esitetään Yhdysvalloissakin. Viive maiden välisissä esitysajoissa lyhenee viikosta alle vuorokauteen.
Kanavan mukaan monet sarjan seuraajat ovat valitelleet esitysaikojen välistä viivettä ja ovat sen takia päätteneet turvautua tiedostonjakopalveluiden valikoimiin. Foxin mukaan laittomiin vaihtoehtoihin ei ole enää tarvetta, koska jaksot näkee niin nopeasti laillisestikin. Jaksot ovat tekstitetty suomeksi.

The Walking Deadin uusi esitysaika on marraskuun neljännestä päivästä alkaen maanantaina kello 21.55. Aikataulumuutos ei ole tavoittanut kaikkia TV-oppaita, minkä takia sama jakso uusitaan myös alkuperäisellä paikallaan sunnuntaisin kymmeneltä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

130.10.2013 12:01

Eli vuorokauden joutuu vieläkin odottamaan uutta jaksoa =(

230.10.2013 12:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli vuorokauden joutuu vieläkin odottamaan uutta jaksoa =(
No eihä. Suomessa ollaan jo reippaasti maanantain puolella, kun jakso esitetään jenkeissä. Vähä ny ontuu toi sun trollaus.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2013 @ 12:05

330.10.2013 12:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli vuorokauden joutuu vieläkin odottamaan uutta jaksoa =(

No eihä. Suomessa ollaan jo reippaasti maanantain puolella, kun jakso esitetään jenkeissä.

No puoli vuorokautta sitten ;)

En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa. Esittävät ohjelmia muutenkin yöaikaan. Ilman tekstitystä vaan telkkariin "livenä", ympätkyynsä tekstit sitten niihin moniin uusinta esityksiin. Suomessa sentään niin paljon ihmisiä, joilla perusenglanti hallussa, että tuskin olisi tappiollinen tapa näyttää suosikki sarjoja.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2013 @ 12:08

430.10.2013 12:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli vuorokauden joutuu vieläkin odottamaan uutta jaksoa =(

No eihä. Suomessa ollaan jo reippaasti maanantain puolella, kun jakso esitetään jenkeissä.

No puoli vuorokautta sitten ;)

En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa. Esittävät ohjelmia muutenkin yöaikaan. Ilman tekstitystä vaan telkkariin "livenä", ympätkyynsä tekstit sitten niihin moniin uusinta esityksiin. Suomessa sentään niin paljon ihmisiä, joilla perusenglanti hallussa, että tuskin olisi tappiollinen tapa näyttää suosikki sarjoja.

Tai jos muuttais suoraan jenkkeihin ...

530.10.2013 12:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:

Tai jos muuttais suoraan jenkkeihin ...


Mitä suotta, onhan meillä tämä intternetti ;)


630.10.2013 12:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Eli vuorokauden joutuu vieläkin odottamaan uutta jaksoa =(

No eihä. Suomessa ollaan jo reippaasti maanantain puolella, kun jakso esitetään jenkeissä.

No puoli vuorokautta sitten ;)

En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa. Esittävät ohjelmia muutenkin yöaikaan. Ilman tekstitystä vaan telkkariin "livenä", ympätkyynsä tekstit sitten niihin moniin uusinta esityksiin. Suomessa sentään niin paljon ihmisiä, joilla perusenglanti hallussa, että tuskin olisi tappiollinen tapa näyttää suosikki sarjoja.
Miksi maksaa esitysoikeuksista ja näyttää jotain sarjaa ma-su yönä klo 04 aikaan kun katsojia ei varmaan ihan hirveästi ole?

las ballenas son el camino

730.10.2013 12:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Miksi maksaa esitysoikeuksista ja näyttää jotain sarjaa ma-su yönä klo 04 aikaan kun katsojia ei varmaan ihan hirveästi ole?

Ideanaha olisikin torrent-latausten vähentäminen. Vähenisi kummasti kun voisi katsoa telkusta/ottaa digiboksille ja katsastaa jakso ennen kouluun/töihin lähtöä. Ja tuskn se hirveän tappiollista tämän sarjan kohdalla olisi kerta kanavalla vara näyttää samat jaksot joka arkipäivä uusintana =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2013 @ 12:46

830.10.2013 12:55

Jos vaikka vuokraat slingboxin jenkeistä niin voit sitten katsoa suoraan ne jaksot.


las ballenas son el camino

930.10.2013 13:00

Minua potuttaa kyseisen sarjan uusinta- ja esitysratkaisut, hirveä hype neljännen kauden alkamisesta ja sitten esitetään ekaa jaksoa melkein kymmeneen kertaan, eri päivinä ja eri esitysaikaan ettei varmasti kukaan jää ilman. Lisäksi uusintoja pyörii jatkuvasti ja niin satunnaisen oloisesti ettei enää tahdo tietää milloin tulee uusintoja ja milloin ihan tuoreita jaksoja.

Mielestäni tämä on ihan väärä tapa esittää mitään sarjaa, varsinkin kun useimmat katsojat haluaisivat katsoa sen uusimman osan, eivätkä tyytyä parin tuotantokauden takaisiin uusintoihin. Joku järki pitää ohjelmakartassakin olla, ei katsojaa saisi pakottaa ohjelmatiedoista aina tarkistamaan onko sieltä tulossa uusintaa vai tuoretta materiaalia.

Onko niin vaikeata laittaa ohjelmakarttaan yksi ja ainoa slotti sarjan uusinta jaksoa, ja toinen jollekin toiselle päivälle uuden jakson pikauusintaa varten? Joskus on näinkin ollut tämän sarjan kohdalla ja se toimi hyvin. Ja jos on se uusintoikeus muiltakin kausilta, onko sitä uusintaa pakko aina tunkea sinne tuotantokausien väliin maratoniksi, jota ei ehdi kokonaan kuitenkaan katsoa?


Samsung NP370R5E-S08SE | Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz | Intel HM76 | 8GB DDR3 1600MHz | Seagate ST1000LM024 HN-M101MBB 1TB 5400 RPM | ATI AMD Radeon HD 8750M 1024MB/Intel HD Graphics 4000 @ 1366x768x32 | Windows 8 64-bit

1030.10.2013 13:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tiger25:
Minua potuttaa kyseisen sarjan uusinta- ja esitysratkaisut, hirveä hype neljännen kauden alkamisesta ja sitten esitetään ekaa jaksoa melkein kymmeneen kertaan, eri päivinä ja eri esitysaikaan ettei varmasti kukaan jää ilman. Lisäksi uusintoja pyörii jatkuvasti ja niin satunnaisen oloisesti ettei enää tahdo tietää milloin tulee uusintoja ja milloin ihan tuoreita jaksoja.

Mielestäni tämä on ihan väärä tapa esittää mitään sarjaa, varsinkin kun useimmat katsojat haluaisivat katsoa sen uusimman osan, eivätkä tyytyä parin tuotantokauden takaisiin uusintoihin. Joku järki pitää ohjelmakartassakin olla, ei katsojaa saisi pakottaa ohjelmatiedoista aina tarkistamaan onko sieltä tulossa uusintaa vai tuoretta materiaalia.

Onko niin vaikeata laittaa ohjelmakarttaan yksi ja ainoa slotti sarjan uusinta jaksoa, ja toinen jollekin toiselle päivälle uuden jakson pikauusintaa varten? Joskus on näinkin ollut tämän sarjan kohdalla ja se toimi hyvin. Ja jos on se uusintoikeus muiltakin kausilta, onko sitä uusintaa pakko aina tunkea sinne tuotantokausien väliin maratoniksi, jota ei ehdi kokonaan kuitenkaan katsoa?
Tämähän on ihan peruskauraa Foxilla ja sama homma on esimerkiksi Kymppi leffan kanssa. Hirveä hypetys kun odotetaan ensi-iltaa ja sitten se uusitaankin joka melkein joka ilta ja yö

1130.10.2013 18:24

mutta naiset jäi saamatta

1231.10.2013 12:27
tonttila
Inactive

Lainaus:
En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa.
Se 8-10 tunnin aikaero. Eli siellä primetime sarjat tulis täällä aamuyöstä.

1331.10.2013 18:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Lainaus:
En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa.

Se 8-10 tunnin aikaero. Eli siellä primetime sarjat tulis täällä aamuyöstä.

Supersuosittu sarja niin eiköhän joku sitä katso. Tuleehan sitä ohjelmaa muutenkin läpi yön monella kanavalla. Jos ei muuten niin digiboksille talteen ja katsoo sitten heti aamulla... siis "kisahan" tässä on kyseessä (kuka ehtii ensin). Toisin sanoen, mikäli uusi jakso löytyy netistä ennen Suomen tv-esitystä (oli aika eroa sitten tunti tai kymmenen) niin torrent latausten määrä ei tule muuttumaan viime viikkoisesta mihinkään =/

Tai voinhan minä olla väärässä ja torrent-tiedostojen suuri suosio johtuu aina vaan kasvavasta mainoskatkojen määrästä... tiedä tuota.

1431.10.2013 22:44
tonttila
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Lainaus:
En ymmärrä miksei sitä jaksoa voi esittää samaan kellon lyömään kuin USA:ssa.

Se 8-10 tunnin aikaero. Eli siellä primetime sarjat tulis täällä aamuyöstä.

Supersuosittu sarja niin eiköhän joku sitä katso. Tuleehan sitä ohjelmaa muutenkin läpi yön monella kanavalla. Jos ei muuten niin digiboksille talteen ja katsoo sitten heti aamulla... siis "kisahan" tässä on kyseessä (kuka ehtii ensin). Toisin sanoen, mikäli uusi jakso löytyy netistä ennen Suomen tv-esitystä (oli aika eroa sitten tunti tai kymmenen) niin torrent latausten määrä ei tule muuttumaan viime viikkoisesta mihinkään =/

Tai voinhan minä olla väärässä ja torrent-tiedostojen suuri suosio johtuu aina vaan kasvavasta mainoskatkojen määrästä... tiedä tuota.

Mut kanavat elää mainoksista ja mitä enemmän katsojia, sen kalliimmat mainokset.

Mut joo, arvaa katsonko itse mainoksien kera ;)

151.11.2013 09:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Mut kanavat elää mainoksista ja mitä enemmän katsojia, sen kalliimmat mainokset.

Totta, niistähän ne ilmaiskanavat saavat elantonsa. Mutta silti joku järki niiden mainosten/mainoskatkojen määrässä voisi olla. Vuosi vuodelta tuntuvat nuo välipätkät vaan entistä ahdistavammilta. Tosin onneksi on nämä tallentavat boksit... taukonauhoitus päälle ohjelman alkaessa, sitten touhuaa/katsoo muuta 15-20min, sen jälkeen voikin painaa play-nappulaa ja hyppiä turhat katkot yli (varmasti ottaa mainostajaa päähän kun tälläinen tapa yleistyy kansan joukossa) =D

161.11.2013 09:09

Tietääkö kukaan onko tämä säädös muuttunut?
http://www.taloussanomat.fi/mainonta/20...ta/20106204/135

Tossa kun katsoo noita ensiesityksiä niin tuntuu että noita mainoksia tulee aikas pirun paljon.

171.11.2013 10:45

Pihlis12: Ei tietoa, itse asiassa osa tuon linkin jutuistakin tuli uutena,esim.

Lainaus:
Uuden lain (2010) mukaan tv-mainoksia saa lähettää ohjelman aikana useampia, mutta niiden kokonaiskesto ei saa kasvaa. Mainontaa saa olla täyttä ohjelmatuntia kohden 12 minuuttia.
...varmaan muuttaneet säännöksiä. Walkin Dead jaksokaan kestä korkeintaan kuin 50 minuuttia(?) ja siinä välissä on varmaankin se 4 x 4minuutin mainoskatkot välissä =/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.11.2013 @ 10:46

183.11.2013 06:48

Onpa ihmisillä ongelmat, kun eivät saa heti haluamaansa. (-_-' )

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto