AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaiset musiikintekijät alkavat tienata YouTube-toistoilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 18.10.2013 12:56 Kommentteja (11)

Suomalaiset musiikintekijät alkavat tienata YouTube-toistoilla Tekijänoikeusjärjestö Teosto ja nettivideopalvelu YouTube ovat solmineet lisensointisopimuksen, jonka myötä suomalaiset musiikintekijät voivat saada korvauksia YouTuben kautta kuunnellusta musiikista.
Musiikintekijät pääsevät hyötymään YouTuben kumppaniohjelmaan kuuluvissa videoissa esitettävien mainosten muodostamasta tulovirrasta. Sopimuksen ansiosta suomalaiset musiikintekijät voivat jatkossa saada korvauksia, kun heidän musiikkiaan kuunnellaan YouTuben kautta Suomessa.

"YouTube on yksi Suomen suosituimmista musiikkikanavista ja on erittäin tärkeää, että musiikintekijät saavat korvauksen musiikkinsa käytöstä YouTubessa Suomessa. Uskomme, että musiikin suoratoistopalvelut tulevat olemaan tulevaisuudessa entistä tärkeämmässä roolissa, ja tekemämme lisensointisopimus YouTuben kanssa on tässäkin suhteessa merkittävä virstanpylväs", sanoo Teoston toimitusjohtaja Katri Sipilä.

Testo edustaa 27 000 suomalaista musiikintekijää ja kustantajaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

118.10.2013 14:33

AdBlock Plus <3

218.10.2013 16:17

Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta

318.10.2013 17:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta
Siis Teoston kautta?

las ballenas son el camino

418.10.2013 18:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta
Siis Teoston kautta?
Ei. Suoraan jakelialta.Win 10 Pro | Intel i7 8750h | GTX 1060 6GB | 32GB DDR4 | 500GB NVMe SSD + 1TB HDD

518.10.2013 21:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta
Siis Teoston kautta?
Ei. Suoraan jakelialta.


Eli toisinsanoen uutinen kertoo siitä että Teosto on päässyt Youtuben kanssa sopimukseen joka oikeuttaa Teoston pääsemään osingoille suomalaisten musiikintekijöiden Youtubesta tienaamista tuloista.

619.10.2013 11:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta
Siis Teoston kautta?
Ei. Suoraan jakelialta.


Eli toisinsanoen uutinen kertoo siitä että Teosto on päässyt Youtuben kanssa sopimukseen joka oikeuttaa Teoston pääsemään osingoille suomalaisten musiikintekijöiden Youtubesta tienaamista tuloista.
Juuri näin.

720.10.2013 11:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mynthon:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LegitMods:
Vanha. Itse saanut youtubesta lisenssejä jo monta kuukautta
Siis Teoston kautta?
Ei. Suoraan jakelialta.


Eli toisinsanoen uutinen kertoo siitä että Teosto on päässyt Youtuben kanssa sopimukseen joka oikeuttaa Teoston pääsemään osingoille suomalaisten musiikintekijöiden Youtubesta tienaamista tuloista.
Juuri näin.
Eli nyt kun teosto tulee välikädeksi niin artistit saavat vähemmän ja teosto haukkaa itselleen sen isoimman palan...

821.10.2013 05:39

Mukava lukea tällaista välillä. Ei siitä ole pitkä aika kun Youtube oli vain toinen TPB minkä viihdeteollisuus yritti tuhota oikeudessa. Tosin, Youtube otti alas videoita DMCA-valitusten perusteella. Itse näen tämän voittona teknologialle.

921.10.2013 08:27

Testohan tekee tässä juuri sitä työtä mitä sen kuuluukin tehdä. Ei näitä artisteja ole pakotettu teoston alaisuuteen, vaan he ovat omasta tahdostaan liittyneet siihen, jotta teosto hoitaisi rojalttipuolen ja juurikin tämän tapaiset neuvottelut.

Toisaalta teosto on muutaman vuoden myöhässä tämän sopimuksensa kanssa, ovat varmaan vasta nyt keksineet, että radio ei olekkaan aiunut media josta voi kuunnella musiikkia, tai sitten ovat juuri tajunneet, että netissä voi olla muutakin kuin teoston kotisivut ja piraattimatskua.

1021.10.2013 15:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Testohan tekee tässä juuri sitä työtä mitä sen kuuluukin tehdä. Ei näitä artisteja ole pakotettu teoston alaisuuteen, vaan he ovat omasta tahdostaan liittyneet siihen, jotta teosto hoitaisi rojalttipuolen ja juurikin tämän tapaiset neuvottelut.
Eihän artisteja toki pakoteta teoston alaisuuteen, mutta jotenkin veikkaan että tämän sopimuksen jälkeen jos joku teoston alaisuuteen kuulumaton omatoiminen musiikintuottaja yrittää saada korvauksia suoraan Youtubesta, todetaan sieltä että korvauksia maksetaan ainoastaan Teoston kautta, ja kyllähän siinä silloin jonkinlainen pakottamisen maku alkaa olla kun annetaan vaihtoehdoiksi joko olla ilman korvauksia tai liittyä Teostoon.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.10.2013 @ 15:58

1121.10.2013 22:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Testohan tekee tässä juuri sitä työtä mitä sen kuuluukin tehdä. Ei näitä artisteja ole pakotettu teoston alaisuuteen, vaan he ovat omasta tahdostaan liittyneet siihen, jotta teosto hoitaisi rojalttipuolen ja juurikin tämän tapaiset neuvottelut.
Eihän artisteja toki pakoteta teoston alaisuuteen, mutta jotenkin veikkaan että tämän sopimuksen jälkeen jos joku teoston alaisuuteen kuulumaton omatoiminen musiikintuottaja yrittää saada korvauksia suoraan Youtubesta, todetaan sieltä että korvauksia maksetaan ainoastaan Teoston kautta, ja kyllähän siinä silloin jonkinlainen pakottamisen maku alkaa olla kun annetaan vaihtoehdoiksi joko olla ilman korvauksia tai liittyä Teostoon.
Googlella on tietääkseni Youtuben mainosrahoitushässäkän kanssa omia rajojaan, eli kanavalla täytyy olla riittävästi tilaajia/katselukertoja yms. ennen kuin viitsitään vaivautua tekemään mainossopimusta, mikä vaikeuttaa pienempien asemaa ja tässä kohtaa teoston neuvottelema sopimus nähdäkseni auttaa monia artisteja.

En kylläkään jaksa uskoa, että Google antaisi teostolle monopolia suomalaisen musiikin mainosasioissa, koska siinä ei olisi mitään rahallista järkeä Googlen kannalta. Teostolla ei kuitenkaan ole niin paljon neuvottelumuskelia Googleen nähden, että voisivat sanella kenen kanssa Google saa tehdä sopimuksia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto