AfterDawn: IT-alan uutiset

Square Cashin avulla valjastat sähköpostin tilisiirtoihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.10.2013 12:50 Kommentteja (2)

Square Cashin avulla valjastat sähköpostin tilisiirtoihin Maksuyhtiö Square on esitellyt uuden Square Cash -palvelun, jonka avulla voi lähettää rahaa kaverille sähköpostin avulla. Yhtiön tavoitteena on tehdä maksamisesta ja rahan siirtämisestä mahdollisimman vaivatonta.
Palvelu avautui rajattuun testikäyttöön aiemmin tänä vuonna, mutta nyt sen pitäisi olla valmis laajamittaisempaa käyttöä varten. Square Cashin käyttöön vaaditaan rahan ja sähköpostin lisäksi debit-kortti (pankkikortti). Sähköpostin tarjoajalla ei ole merkitystä, Squren luvataan toimivan kaikilla sähköposteilla.

Rahan siirtäminen onnistuu lähettämällä ystävälle sekä kopiona osoitteeseen cash@square.com sähköpostiviesti, jossa kerrotaan siirrettävän rahasumman suuruus. Tämän jälkeen Square lähettää vastaanottojalle linkin, jonka kautta hän voi täyttää pankkikorttitietonsa ja hyväksyä tilisiirron.

Vastaanottajalla on 14 vuorokautta aikaa kertoa pankkikorttinsa tiedot. Odottavasta tilisiirrosta muistutetaan vastaanottajaa joka toinen päivä kunnes hän vastaanottaa rahan. Rahan siirtämiseen voi käyttää myös Squaren mobiilisovelluksia (Android, iOS). Square ei peri tilisiirroista maksua.

Google testaa parhaillaan ominaisuutta, jonka avulla Gmailista voisi lähettää rahaa ystäville "liitetiedostona".

Päivitys. Palvelu toimii Yhdysvalloissa 48 osavaltiossa. Havaijilla ja Tennesseessä vain rahan vastaanottaminen on mahdollista.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

116.10.2013 13:31

Rahaa siirretään järjestelmässä joka ei edes takaa että asia menee perille?

Siis sähköposti ei välttämättä edes koskaan tule vastaanottajalle. Se että se tulee 99.9% varmuudella ei ole rahansiirtoon riittävä. Puhumattakaan että sähköposti on salaamatonta ja erittäin helppoa kopioida ja/tai kääntää muualle.

216.10.2013 18:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Rahaa siirretään järjestelmässä joka ei edes takaa että asia menee perille?

Siis sähköposti ei välttämättä edes koskaan tule vastaanottajalle. Se että se tulee 99.9% varmuudella ei ole rahansiirtoon riittävä. Puhumattakaan että sähköposti on salaamatonta ja erittäin helppoa kopioida ja/tai kääntää muualle.
Saatikka lähettää alunperinkin väärennettynä.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto