AfterDawn: IT-alan uutiset

Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite pääsee eduskunnan käsittelyyn

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.10.2013 16:16 Kommentteja (14)

Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite pääsee eduskunnan käsittelyyn Väestörekisterikeskus on näyttänyt vihreää valoa Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen etenemiselle eduskunnan käsittelyyn. Väestörekisterikeskuksen suorittaman tarkistuslaskennan mukaan lakialoite keräsi 51 801 kannatusilmoitusta.
Aloitteen pääseminen eduskuntakäsittelyyn oli varma asia jo kesällä, sillä sitä kannatti määräaikaan mennessä Kansalaisaloite.fi-palvelussa 50 025 (eduskuntakäsittelyyn pääsee 50 000 allekirjoituksella). Yhteensä aloite keräsi 53 000 ääntä, joista osan Väestörekisterikeskus hylkäsi tarkistuslaskennassaan.

Aloitteella halutaan parantaa artistien ja muiden sisällöntuottajien asemaa, unohtamatta kuitenkaan sisältöjen käyttäjien (kuten opetuslaitokset ja verkkopalvelut) tarpeita. Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteessa ehdotetaan myös, että laittomasta lähteestä lataamista rangaistaisiin tekijänoikeusrikkomuksena. Tavoite on korjata voimassa olevan lainsäädännön ylilyönnit verkkovalvonnan ja vahingonkorvausten osalta.

"Odotamme, että aloite käsitellään eduskunnassa pykälä pykälältä. Kaikkia ehdotuksia ei saa kaataa sillä perusteella, että jokin yksittäinen ehdotus koetaan pulmalliseksi. Tiedämme, että monet aloitteen kohdat jakavat eduskuntaa. Kansanedustajille tulee kuitenkin taata mahdollisuus osoittaa kantansa äänestyksen kautta", sanoo aloitteen edustaja Joonas Pekkanen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

12.10.2013 18:15

äänestyksessä näemme kuinka moni on tekijänoikeusmafian lobbaama kansan edun vastustaja.

22.10.2013 18:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
äänestyksessä näemme kuinka moni on tekijänoikeusmafian lobbaama kansan edun vastustaja.
Valtava enemmistö, siis. Eipä tuolle ole löytynyt kauheasti medianäkyvyyttä omaavia puolestapuhujia. Tai sitten olen todella katsellut väärään suuntaan.

Itse olen saanut sellaisen kuvan, että kansanedustajat muutenkin nyrpistelevät nenäänsä tälläiselle "kansalaisten sekaantumiselle". Heidäthän on valittu sinne säätämään lakeja, mitä kansalaiset enää sekaantuvat lakia säätävän elimen toimintaan.

32.10.2013 19:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eipä tuolle ole löytynyt kauheasti medianäkyvyyttä omaavia puolestapuhujia. Tai sitten olen todella katsellut väärään suuntaan.
No et ole kyllä katsellut väärin, tuo taitaa olla sarjassamme niitä aiheita joka ei vaan kiinnosta tarpeeksi. Valitettavasti...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.10.2013 @ 19:39

42.10.2013 19:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Itse olen saanut sellaisen kuvan, että kansanedustajat muutenkin nyrpistelevät nenäänsä tälläiselle "kansalaisten sekaantumiselle". Heidäthän on valittu sinne säätämään lakeja, mitä kansalaiset enää sekaantuvat lakia säätävän elimen toimintaan.
Niinhän tuo joku kansanedustaja sanoi tuossa jokin aika sitten mediassakin, että koko kansalaisaloitehomma pitäisi lopettaa, ei kansalaisten pidä murehtia päätään tuollaisilla. Silkkaa tyhmyyttä ja oman egon masturbointia, tuollainen; totta kai kansalaisten pitää voida ilmaista tahtonsa ja puutteistaan huolimatta kansalaisaloitteet on parempi, kuin ei mitään.

52.10.2013 19:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
äänestyksessä näemme kuinka moni on tekijänoikeusmafian lobbaama kansan edun vastustaja.
Teosto saattaa yhteen musiikintekijät ja kansanedustajat
Teoston vuonna 2009 aloittama kulttuurikummihanke saattaa yhteen kansanedustajia ja musiikintekijöitä. Hankkeen tavoitteena on saada jokaiselle kansanedustajalle musiikintekijä kummiksi.

http://www.teosto.fi/teosto/uutiset/kul...C3%A4lill%C3%A4

62.10.2013 20:26

Hienoa, että pääasi aloitus käsiteltäväksi. Harmi vaan, että päättäjät eivät tule muuteksia tekemään... siitä on to-järjestöt pitäneet varmasti huolen =/

72.10.2013 21:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Itse olen saanut sellaisen kuvan, että kansanedustajat muutenkin nyrpistelevät nenäänsä tälläiselle "kansalaisten sekaantumiselle". Heidäthän on valittu sinne säätämään lakeja, mitä kansalaiset enää sekaantuvat lakia säätävän elimen toimintaan.
Niinhän tuo joku kansanedustaja sanoi tuossa jokin aika sitten mediassakin, että koko kansalaisaloitehomma pitäisi lopettaa, ei kansalaisten pidä murehtia päätään tuollaisilla. Silkkaa tyhmyyttä ja oman egon masturbointia, tuollainen; totta kai kansalaisten pitää voida ilmaista tahtonsa ja puutteistaan huolimatta kansalaisaloitteet on parempi, kuin ei mitään.
Tuota olisi vaikea sanoa alentuvammin, vaikka yrittäisi. Juuri tuollainen "älkää turhaan vaivatko päitänne näillä aikuisten jutuilla"-asenne saa minut raivon partaalle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
äänestyksessä näemme kuinka moni on tekijänoikeusmafian lobbaama kansan edun vastustaja.
Teosto saattaa yhteen musiikintekijät ja kansanedustajat
Teoston vuonna 2009 aloittama kulttuurikummihanke saattaa yhteen kansanedustajia ja musiikintekijöitä. Hankkeen tavoitteena on saada jokaiselle kansanedustajalle musiikintekijä kummiksi.

http://www.teosto.fi/teosto/uutiset/kul...C3%A4lill%C3%A4
Eikä. Aivan kuin tuo olisi joku huono vitsi. "Hankkeen tavoitteena on saada jokainen kansanedustaja leiriimme."

82.10.2013 21:42

Saataisiimpa tekijänoikeuslakiin hiukan järkeä, osa suomessa olevista laista on täyttä paskaa/ihan turhia. Ajokorttilaki, 50000000000€ sitten saat ajokortin, ajokorttilain muuttamisestakin pitäisi tehdä kansalaisaloite.

92.10.2013 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Saataisiimpa tekijänoikeuslakiin hiukan järkeä, osa suomessa olevista laista on täyttä paskaa/ihan turhia. Ajokorttilaki, 50000000000€ sitten saat ajokortin, ajokorttilain muuttamisestakin pitäisi tehdä kansalaisaloite.

Siitä on jo oman käsityksen mukaan tehty. Mutta mä vähän luulen että eivät tee tekijänoikeus laille eduskunnassa asialle mitään.

103.10.2013 09:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
äänestyksessä näemme kuinka moni on tekijänoikeusmafian lobbaama kansan edun vastustaja.
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...omaa_kummilasta

113.10.2013 12:07

Lainaus:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...omaa_kummilasta

Merkittävää liiketoimintaa, mutta kenen taskuun?
Koska suomalaisten kansalaisten eduista ei ainakaan ole kysymys.

Mutta saa nyt nähdä että kuinka korruptoitunut se eduskunta oikein on, eli kuinka moni uskoo niitä teoreettisia satuja joita tekijäoikeustahot levittää.

Koskaan nämä tahot eivät koskaan kuitenkaan kerro siitä vahingosta jonka heidän toiminta aiheuttaa koko ihmiskunnalle, kun he kontrolloi ja rajoittaa asioita omien taloudellisten etujen nimissä. Hienoja sanoja osataan, mutta kun sen yhteiskunnan hyvinvointi ei ole pelkästään taloudellista.

Se mitä minä kuitenkin toivon että tämä laki muutosesitys saisi aikaan on järkevyyttä TTVK ry:n toimintaa eli estää TTVK Ry:n moraalittomat tekijäoikeuslain sallimat toimintapamahdollisuudet. TTVK ry edustaa ainoastaan isoa levyteollisuutta ja itseään. Se ei ole koskaan ollut sen artistin tai kuluttajan puolella. Ne laskuttaa usein ihmisiä teoreettisista vahingoista joille ei ole todellista reallista perustaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2013 @ 12:21

123.10.2013 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miksu1997:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Saataisiimpa tekijänoikeuslakiin hiukan järkeä, osa suomessa olevista laista on täyttä paskaa/ihan turhia. Ajokorttilaki, 50000000000€ sitten saat ajokortin, ajokorttilain muuttamisestakin pitäisi tehdä kansalaisaloite.

Siitä on jo oman käsityksen mukaan tehty. Mutta mä vähän luulen että eivät tee tekijänoikeus laille eduskunnassa asialle mitään.

NO nyt menee offtopic mutta pakko sanoa tuohon ajokortinkin hintaan kun kerta lakiasioista puhutaan,

että tuossa juuri kavereiden kanssa pohdittiin, että tulee varmaan halvemmaksi ajaa ilman ja ottaa se parin sadan euron sakko siitä kerran tai kaksi, kun kortin hinta on jo toista tuhatta (riippuen paikkakunnasta).

Eräs sukulaiseni on ajanut autoa jo toistakymmentä vuotta ja ajaa jopa aika paljon, eikä häneltä ole 20 vuoteen(kyllä) kysytty ajokorttia, ei edes puhalluksen yhteydessä. pistää miettimään mutta en silti kehota. Kiinnostaisi vaan tietää, että tuollaisella kortin hinnalla kuinka moni tälläkin hetkellä ajaa ilman.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2013 @ 13:28

133.10.2013 13:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...omaa_kummilasta

Merkittävää liiketoimintaa, mutta kenen taskuun?
Koska suomalaisten kansalaisten eduista ei ainakaan ole kysymys.

Mutta saa nyt nähdä että kuinka korruptoitunut se eduskunta oikein on, eli kuinka moni uskoo niitä teoreettisia satuja joita tekijäoikeustahot levittää.

Koskaan nämä tahot eivät koskaan kuitenkaan kerro siitä vahingosta jonka heidän toiminta aiheuttaa koko ihmiskunnalle, kun he kontrolloi ja rajoittaa asioita omien taloudellisten etujen nimissä. Hienoja sanoja osataan, mutta kun sen yhteiskunnan hyvinvointi ei ole pelkästään taloudellista.

Se mitä minä kuitenkin toivon että tämä laki muutosesitys saisi aikaan on järkevyyttä TTVK ry:n toimintaa eli estää TTVK Ry:n moraalittomat tekijäoikeuslain sallimat toimintapamahdollisuudet. TTVK ry edustaa ainoastaan isoa levyteollisuutta ja itseään. Se ei ole koskaan ollut sen artistin tai kuluttajan puolella. Ne laskuttaa usein ihmisiä teoreettisista vahingoista joille ei ole todellista reallista perustaa.
Olen aina ihmetellyt millä oikeudella TTVK ry, saa seurata ihmisten internetliikennettä mm. torrent latauksia ja ip-osoitteiden käyttäjätietoja operaattoreilta.
Onko suomen oikeulaitos antanut jonkun päätöksen TTVK ry:lle?
Mielestäni TTVK ry on vain asiaansa ajava yhdistys, eikä mikään valtion ylläpitämä viranomainen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2013 @ 13:54

143.10.2013 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kepax:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikk...omaa_kummilasta

Merkittävää liiketoimintaa, mutta kenen taskuun?
Koska suomalaisten kansalaisten eduista ei ainakaan ole kysymys.

Mutta saa nyt nähdä että kuinka korruptoitunut se eduskunta oikein on, eli kuinka moni uskoo niitä teoreettisia satuja joita tekijäoikeustahot levittää.

Koskaan nämä tahot eivät koskaan kuitenkaan kerro siitä vahingosta jonka heidän toiminta aiheuttaa koko ihmiskunnalle, kun he kontrolloi ja rajoittaa asioita omien taloudellisten etujen nimissä. Hienoja sanoja osataan, mutta kun sen yhteiskunnan hyvinvointi ei ole pelkästään taloudellista.

Se mitä minä kuitenkin toivon että tämä laki muutosesitys saisi aikaan on järkevyyttä TTVK ry:n toimintaa eli estää TTVK Ry:n moraalittomat tekijäoikeuslain sallimat toimintapamahdollisuudet. TTVK ry edustaa ainoastaan isoa levyteollisuutta ja itseään. Se ei ole koskaan ollut sen artistin tai kuluttajan puolella. Ne laskuttaa usein ihmisiä teoreettisista vahingoista joille ei ole todellista reallista perustaa.
Olen aina ihmetellyt millä oikeudella TTVK ry, saa seurata ihmisten internetliikennettä mm. torrent latauksia ja ip-osoitteiden käyttäjätietoja operaattoreilta.
Onko suomen oikeulaitos antanut jonkun päätöksen TTVK ry:lle?
Mielestäni TTVK ry on vain asiaansa ajava yhdistys, eikä mikään valtion ylläpitämä viranomainen.
IP osoiteet on iha julkista tietoa siinä muodossa, ei mikään estä niitä katselemasta siellä...IP omistaja taas ei ole julkista tietoa, vaatii aina oikeuden päätöksen, että ttvk saa niitä nimiä operaattorilta, tosin siten että se "rikos" riittäisi 2v? vankeuteen. en ihan tarkkaan muista tuota...

Tele operaattorit eivät saa luovuttaa IP haltijatietoja, jossei siihen ole painavaa syytä.

Mutta, kyllä siitä To-mafiasta on sellainen suomen "netti-lataus-poliisi" tullut vaikka sillä siihen ei sen enempää olisikaan oikeuksia kuin esim. marttojen ompeluseuralla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.10.2013 @ 17:35

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto