Steamin lainaamon testaus alkamassa – voit jakaa pelejä kavereillesi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.9.2013 09:49 Kommentteja (9)

Steamin lainaamon testaus alkamassa – voit jakaa pelejä kavereillesi Valve aikoo ottaa käyttöön Steam-palvelussa uuden lainaamo-ominaisuuden, jonka ansiosta palvelun kautta ostettuja pelejä voi jakaa sukulaisten ja tuttavien kesken – aivan kuten optisille medioille tallennettuja pelejäkin. Huhuja ominaisuudesta liikkui jo kesällä.
Ominaisuuden julkinen betatestaus alkaa ensi viikolla. Mukaan otetaan tuhat testaajaa. Valven mukaan lainaamo päätettiin kehittää käyttäjiltä saadun runsaan palautteen perusteella.

Steamin lainaamo on rakennettu niin, lainaaja pääsee käsiksi omiin peleihinsä koska tahansa. Lainattujen pelien pelaaminen usealla eri tilillä samanaikaisesti on tehty kuitenkin mahdottomaksi. Pelikokoelmat jaetaan aina kokonaan, mutta tiettyjä pelejä ei voi teknisten rajoitusten takia jakaa lainkaan.

Lisätietoa aiheesta löytyy täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

112.9.2013 10:02

Entä porttikiellot (esim VAC Ban Counter-Strikessä)? Voiko kaveri hommata tällaisen pelillesi?:) Taitaa tulla kyllä tilikohtaiset, mutta onko siitä käytännössä hyötyä jos lainailee useammalle taholle peliä (vaikka omalle toiselle tilille..) ja vetelee niillä törkyisesti koodeilla?

Vai pitääkö sitä miettiä vaan kenellä jakelee ja mahdolliset bannit tulee omalle tilille(?)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.9.2013 @ 10:05

212.9.2013 10:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zunzzi:
Entä porttikiellot (esim VAC Ban Counter-Strikessä)? Voiko kaveri hommata tällaisen pelillesi?:) Taitaa tulla kyllä tilikohtaiset, mutta onko siitä käytännössä hyötyä jos lainailee useammalle taholle peliä (vaikka omalle toiselle tilille..) ja vetelee niillä törkyisesti koodeilla?

Vai pitääkö sitä miettiä vaan kenellä jakelee ja mahdolliset bannit tulee omalle tilille(?)
eSports-pelit varmasti yhtiä niistä peleistä, joita ei voi kaverille lainata... :) Epäilen, että multiplayer-pelit yleensäkin.

312.9.2013 15:17
an_Tero
Vahvistamaton

...vai pitäisikö vain noudattaa yleisesti hyväksi todettuja käyttäytymissääntöjä ja jättää kaikenlainen vilunkipeli, huijaaminen ja kusettaminen pois, ja pelata ihan rehellisesti sääntöjen mukaan.

Kuinka voi ensimmäinen ajatus aina olla että "miten voisi huijata"? Jos ei ne omat taidot riitä niin kannattaa varmaan kerätä mielummin postimerkkejä kuin ruveta kusettajaksi.

Tuo "kuinka pääsisin mahdollisimman helpolla" -elämänkatsomus tuntuu vaivaavan kokonaista ikäluokkaa, nyt n. 15-25 vuotiaita, jotka eivät halua edes armeijaan mennä "kun siellä on niin rankkaa". Mutta sitten yötämyöten mätkitään jotain shootteria silmät ristissä ja ollaan niin kovaa snipua että.

412.9.2013 15:38

No nyt taisi antero ymmärtää asian väärin. Eihän täällä kukaan miettinyt kuinka huijataan, vaan juurikin kuinka vältytään huijaamiselta.

512.9.2013 16:20

Ja tämä mahdollistaa rahan hankinnan tekemällä Steam pelien vuokrapalveluita... siinä lähtee Steamilta ja kehittäjiltä kivasti rahaa.


Näin(köhän?)

612.9.2013 16:24

Suoraan steamin sivuilta(http://store.steampowered.com/sharing/):

Lainaus:
Rangaistaanko minua jos pelieni lainaaja käyttää huijausohjelmia tai syyllistyy petokselliseen toimintaan pelatessaan pelejäni?

Oikeutesi lainaamon käyttöön voidaan estää, jos lainaaja käyttää kokoelmaasi huijaamiseen tai petokseen. Suosittelemmekin, että annat lainaoikeuden ainoastaan tietokoneille, joiden tiedät olevan turvallisia.

Eli itsellesi paska kolahtaa, jos lainaaja käyttää väärin, näin ainakin ymmärtäisin.


712.9.2013 17:51

minusta toi on tyhmää että koko kokoelma jaadaan eikä vain niitä mitä haluaa.

ja itse vihaan nettipeleissä huijaavia, mutta mun mielestä jos steam tili suljetaan koska lainaava käyttää typeriä hackeja.

itse pelkään ja steamissa lukeekin että jos joku pöllii sun tilin(esim keyloggerilla) ja ottaa bannit niin sitten voi voi. mikä on älytöntä ja mikä kävi eräälle norjalaiselle amazon e kirjojen ostajalle, joka taisi siirtyä piraattilipun alle.

onneksi tosin steam lähettää varmistusviestin sähköpostiin kun uusi kone kirjautuu ensimmäistä kertaa ja mun sähköpostissa on kaksiosainen tunnistus kännykkäsovelluksella eli jollei käytä mun konetta esim etäyhteydellä ei keyloggerilla pysty saamaan steamia(tai sähköpostia) varastettua.

813.9.2013 05:44

Lainaus:
Valven mukaan lainaamo päätettiin kehittää käyttäjiltä saadun runsaan palautteen perusteella.

Vai olisko kuitenkin, koska EU hieman ärähti ja tulevaisuudessa olisi mahdollisesti käsketty...

913.9.2013 20:17

Lainaaminen on pelikohtaista joten GMOD:issa ja CS:ssä ei tulla sitä näkemää esim, TES: Skyrim, SR3/SR4 näissä lainaaminen on mahdollista kun ei ole erillistä mod manageria niin kuin GMODISSA tai vac:kia kaikki jossa on nettipeli niin niitä tuskin pystyy lainaamaan, co-op on sitten ihan toinen juttu.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto