Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 19.8.2013 16:40 Kommentteja (12)

Googlen e-kirjojen kopiosuojaus saattaa viedä turistin matkalukemiston Jos ostat Googlelta e-kirjoja luettavaksi matkalla, niiden varaan ei kannata laskea esimerkiksi koko pitkää lentomatkaa. Play-kaupan e-kirjat ovat tarjolla vain tietyissä maissa ja niiden lataaminen muualla maailmassa on estetty.
Boing Boing kertoo amerikkalaisen Jim O'Donnellin singaporenmatkasta, jonka aikana Googlen Play-kauppa tarjosi asennettavaksi päivitystä iPadiin. O'Donnell latasi päivityksen, joka samalla poisti kaikki laitteen muistiin kaupasta ladatut e-kirjat. Ikävä kyllä kirjojen lataaminen uudestaan ei onnistunut, sillä Play-kauppa tunnisti laitteen olevan Singaporessa, jossa e-kirjat eivät ole tarjolla.

O'Donnell kertoo olleensa yhteydessä Googlen asiakaspalveluun, joka ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta "ymmärtänyt ongelmaa tai välittänyt siitä eikä pystynyt tarjoamaan apua". Käyttäjän omistamien kirjojen lataaminen ei siis onnistu ennen kun laite palaa takaisin maahan, jossa e-kirjakauppa on tarjolla.Google toi kesän aikana e-kirjansa myös suomalaisten saataville. Jos e-kirjoja haluaa lukea muualla kuin kotimaassa, niin kannattaa tarkistaa, sallivatko palvelun käyttöehdot niiden lataamisen ulkomailta käsin, jos yllättävä tarve ilmenee.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

119.8.2013 17:45

Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

219.8.2013 17:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti KaiPuu:
Vanha kunnon paperinen kirja omaa edelleen yllättäviä etuja.

Niin on :p

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

319.8.2013 19:10

suomessa e kirjat ei yleisty koska ahneet kirjanjulkaisijat vaativat drm ja järjettömiä hintoja, esim yksi kirja applen ibook storessa 19 e mutta pokkarina 8 euroa jonka voi vaikka luettuaan myydä 4 eurolla.

jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti. onneksi itse en jaksa lukea kirjoja joten samapa mulle, harmittaa vain kun tehdään samat virheet kuin musiikkibisneksessäkin.

419.8.2013 19:54

Mediateollisuus on sellainen dinosaurus ettei se helpolla halua luovuttaa totutuista toimintatavoistaan.

http://img6.joyreactor.com/pics/post/fu...-dvd-839246.png

Jospa kaikki se raha ja vaiva joka on DRM ja muihin vastaaviin operaatioihin olisikin käytetty ihan vain valistukamppanioihin kuinka piratismi lopulta kääntyy itseään vastaan. Mitenkähän se olisi vaikuttanut piratismiin?
Ja EN tarkoita näitä -et imuroisi autoa/olet potentiaalinen varas, et vain myönnä sitä- herjauskampanioita.

519.8.2013 22:29

Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.

620.8.2013 03:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:
jos suomalaisia kirjoja ruvetaan piratisoimaan kunnolla niin jonkin ajan kuluttua drm poistuu, hinnat tippuvat ja myynti nousee reilusti.
Tai sitten itketään ja lahjotaan lisää eduskunnassa, tällä kertaa vain vaaditaan tästä terroriteosta saunan taakse viemistä.

720.8.2013 06:58

Ei tuossa ole kyse että digitaalinen asia ei toimisi jos haluttaisiin, vaan siitä että se on TAHALLISESTI tehty toimimattomaksi kuluttajille.

"Viihdeteollisuus" tappaa oman liiketaloutensa näillä DRM rajoituksilla ja kontrollilla. Koska kuka hitto haluaisi ostaa toimimattomia tuotteita. Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet.

Kyllä itsekin ostaisi asioita välillä, mutta kun ei voi, kun ne eivät toimi kunnolla tai käyttöehdot ovat liian kovat tai asia loukkaa yksityisyyttä tai ei ole (tieto)turvallinen. Minusta on ihan normaalia että tuote toimii jokaisessa maassa ja ilman internettiä, siis silloin kun internet käyttö ei liity tuoteen käyttöön. Esimerkiksi elokuvan katselu, musiikin kuunteleminen, yksinpelin pelaaminen tai kirjan lukeminen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.8.2013 @ 09:15

820.8.2013 09:54
hahhhaaa
Vahvistamaton

Ei voi muuta kuin nauraa tuollaisille törtöille käyttäjille, jotka antavat laitteensa koko ajan kysellä kaiken maailman 'päivityksiä' ja vielä automaattisesti hyväksyvät ne, vaikkeivät itse olisi kokeneet tarvetta niille. Kuvittelevat varmaan, että kun on softassa isompi numero, niin mopo kulkee taas kovempaa ;D

920.8.2013 17:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Äänestäkää kukkarolla ja jättäkää ostamatta huonot tuotteet
ja imuroikaa torrenteista ilmaiseksi, sillä

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Kyllähän noita e-kirjoja tulisi itsekin ostettua, mutta kun pelkät lukulaitteet maksavat 2-3 kertaa enemmän, kuin ulkomailla ja kirjat yhtälailla! Saati sitten, että lisukkeeksi isomman hinnan kylkeen saa juuri tällaista DRM-sontaa, joka estää ostettujen tuotteiden käyttämisen. Juu ei kiitos; minä ainakin piratoin kirjani tai ostan ihan fyysisiä kirjoja, ellei muutosta tapahdu.
juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä

1020.8.2013 17:55

En osta e-kirjoja enkä piratisoi niitä juuri tässä keskusteltujen seikkojen takia. Lisäksi en jaksa lukea niitä mistään kännykän tai tabletin näytöltä, silmät väsyy aika äkkiä ja olen sellainen lukija, että jos jään koukkuun niin se on luettava koko kirja kerralla.

Ja e-kirjaa ei saa hyllyyn talteen myöhempää lukemista varten!


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

1120.8.2013 21:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti upap:
juu sillä että "piratoidaan" niin varmaan saadaan yritykset
luopumaan kopiointisuojista :) Hienoa järjen käyttöä
Eivätpä nuo muutakaan kuuntele, you know.

1223.8.2013 16:57

DRM-invalidisoinnit pysyvät boikotissa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva Xbox-fanit voivat huokaista – Seuraava Xbox tulee olemaan hinnaltaan ja suorituskyvyltään houkutteleva (19.11.2019 06:20)
Microsoftin pelikonsoliliiketoimintaa luotsaava Phil Spencer lupaa Xboxin faneille, ettei kehitteillä oleva Project Scarlett -konsoli tule olemaan pettymys hinnan eikä suorituskyvyn suhteen. ....
Apple järjestää yllätystilaisuuden – Huomio ei kohdistu nyt laitteisiin Apple järjestää yllätystilaisuuden – Huomio ei kohdistu nyt laitteisiin (19.11.2019 06:09)
Applen loppuvuosi koostuu yleensä kahdesta erillisestä julkaisutilaisuudesta. Ensin on syyskuussa järjestettävä iPhone-julkistus, mitä seuraa lokakuussa pidettävä iPad-tilaisuus. Tällä kertaa ....
Patenttikuvat paljastavat PlayStation 5 -ohjaimen? Patenttikuvat paljastavat PlayStation 5 -ohjaimen? (18.11.2019 19:23)
Sonyn tulevan sukupolven pelikonsoli on vielä noin vuoden päässä julkaisusta, mutta jo tässä vaiheessa tiedämme melkoisesti tulevasta pelilaitteesta. Yhtiö on paljastanut muun muassa ohjaimen ....
Blizzard lupaa jatkuvia päivityksiä Diablo IV:stä Blizzard lupaa jatkuvia päivityksiä Diablo IV:stä (18.11.2019 19:04)
BlizzCon 2019 oli julkistusten puolesta melkoisen kovan luokan tapahtuma. Olipa kyseessä Kiina-polemiikin peittely tai ei niin monet olivat innoissaan niin Overwatch 2:sta kuin erityisesti juuri ....
Suomalaiset haksahtivat OneCoin-huijaukseen – Menetysten arvo jopa 40 miljoonaa euroa Suomalaiset haksahtivat OneCoin-huijaukseen – Menetysten arvo jopa 40 miljoonaa euroa (18.11.2019 18:27)
OneCoin-nimisen kryptovaluutan avulla huijattiin suomalaisilta vuoden 2014 lopun ja vuoden 2016 lopun välisenä ajanjaksona yli 40 miljoonaa euroa, kertoo Yle. Tieto selvisi MOT-ohjelmalle luovutetuista ....

Uutisarkisto