AfterDawn: IT-alan uutiset

Huutavatko televisiomainokset? Huomenna tulee helpotusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.8.2013 11:35 Kommentteja (8)

Huutavatko televisiomainokset? Huomenna tulee helpotusta Verkko-operaattori Digita sekä televisiokanavat MTV3, Nelonen ja Fox ottavat elokuun 15. päivä käyttöön äänenvoimakkuuteen perustuvan tv-ohjelmien äänentason säädön. Aluksi tekniikka käytetään mainoksiin, mutta vuoden loppuun mennessä kaikki ohjelmasisällöt ovat säätötekniikan piirissä.
Tavoitteena on saada äänenvoimakkuuden puolesta tasainen ohjelmavirta, jolloin katselijan ei tarvitse tarttua kaukosäätimeen ja etsiä kulloinkin erikseen omaan korvaan sopivaa äänenvoimakkuutta. Digitan mukaan televisiokanavat ovat saaneet katsojapalautetta esimerkiksi mainosten voimakkaammasta äänentasosta verrattuna muuhun ohjelmasisältöön.

"Mainosten äänet on tuotantovaiheessa pääsääntöisesti prosessoitu siten, että ne kuulostavat äänekkäämmiltä. Ohjelmamateriaaleissa äänellä on taas pääsääntöisesti luonnollinen dynamiikka. TV-kanavien äänentasot säädetään nykyisin äänen huipputasojen mukaan, jolloin kompressointi tuottaa juuri tuon voimakkaamman äänen vaikutelman", kertoo TV-tekniikan suunnittelupäällikkö Markku Ryöti MTV Mediasta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

114.8.2013 11:58

Prosessoisivat mieluummin 22 jälkeen lähetettävät kotimaiset elokuvat ja sarjat niin että kuiskauksetkin kuulee selkeästi. Käytännössä äänenvoimakkuus tulee yöaikaan säädettyä niin ettei voimakkain ääni (räjähdys/lasin kilinä/puhelimen pirinä/lapsen itku/ylivoimakas tunnelmamusa) herätä makkarissa uinuvaa (telkkari makkarissa).

214.8.2013 13:17

Joissain televisioissa on sellainen 'yömoodi' ominaisuuus joka alentaa noiden kovien äänien tasoja. Tälläinen ominaisuus löytyi jo aikoinaan panasonicin ikivanhasta putkitöllöstäni. Oli ihan kätevä kun pystyi katsomaan leffaa vähän myöhempääkin ja eukko pysty nukkumaan ilman heräämisiä räjähdyksien ääniin.


las ballenas son el camino

314.8.2013 14:24

Jo oli aikakin jotain tehdä...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

414.8.2013 14:41

Pieni ongelma, mutta erittäin kiiteltävä korjaus. Vaikka Elisa Viihteen ansiosta en enää paljoa mainoksia katsele, niiin kyllä sekin vähä aiheuttaa suunnattoman vitutuksen kauhealla huudollaan. "ja murhaaja on... *jatkuu* HALUATKO LAINAA!?!?! NO MEILTÄ SAA!!!"

514.8.2013 17:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mathfaker:
Prosessoisivat mieluummin 22 jälkeen lähetettävät kotimaiset elokuvat ja sarjat niin että kuiskauksetkin kuulee selkeästi. Käytännössä äänenvoimakkuus tulee yöaikaan säädettyä niin ettei voimakkain ääni (räjähdys/lasin kilinä/puhelimen pirinä/lapsen itku/ylivoimakas tunnelmamusa) herätä makkarissa uinuvaa (telkkari makkarissa).
Hanki AV-vahvistin ja kaiuttimet. Sen lisäksi, että ääni paranee niin niissä on dynamiikka-alueen kavennus mikä tuo voimakkaiden ja hiljaisten äänien äänentasoja lähemmäksi toisiaan.

614.8.2013 23:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -JF-:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mathfaker:
Prosessoisivat mieluummin 22 jälkeen lähetettävät kotimaiset elokuvat ja sarjat niin että kuiskauksetkin kuulee selkeästi. Käytännössä äänenvoimakkuus tulee yöaikaan säädettyä niin ettei voimakkain ääni (räjähdys/lasin kilinä/puhelimen pirinä/lapsen itku/ylivoimakas tunnelmamusa) herätä makkarissa uinuvaa (telkkari makkarissa).
Hanki AV-vahvistin ja kaiuttimet. Sen lisäksi, että ääni paranee niin niissä on dynamiikka-alueen kavennus mikä tuo voimakkaiden ja hiljaisten äänien äänentasoja lähemmäksi toisiaan.

Tai vielä parempi, kun hommaat yksiön missä voit iltaisin katsella telkkaria, ilman että kukaan siitä häiriintyy. Miksi piti taas ottaa tykki mukaan kärpäsjahtiin? Kuulokkeet voisi olla yksi ratkaisu, tai sitten vaan telkkarista säätää. Kyllä sieltä aina jotain pystyy säätämään.

716.8.2013 19:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti -JF-:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mathfaker:
Prosessoisivat mieluummin 22 jälkeen lähetettävät kotimaiset elokuvat ja sarjat niin että kuiskauksetkin kuulee selkeästi. Käytännössä äänenvoimakkuus tulee yöaikaan säädettyä niin ettei voimakkain ääni (räjähdys/lasin kilinä/puhelimen pirinä/lapsen itku/ylivoimakas tunnelmamusa) herätä makkarissa uinuvaa (telkkari makkarissa).
Hanki AV-vahvistin ja kaiuttimet. Sen lisäksi, että ääni paranee niin niissä on dynamiikka-alueen kavennus mikä tuo voimakkaiden ja hiljaisten äänien äänentasoja lähemmäksi toisiaan.

Tai vielä parempi, kun hommaat yksiön missä voit iltaisin katsella telkkaria, ilman että kukaan siitä häiriintyy. Miksi piti taas ottaa tykki mukaan kärpäsjahtiin? Kuulokkeet voisi olla yksi ratkaisu, tai sitten vaan telkkarista säätää. Kyllä sieltä aina jotain pystyy säätämään.
Omakotitalo...saaressa!

816.8.2013 19:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pähkinä:
Miksi piti taas ottaa tykki mukaan kärpäsjahtiin? Kuulokkeet voisi olla yksi ratkaisu, tai sitten vaan telkkarista säätää. Kyllä sieltä aina jotain pystyy säätämään.
Todella hyvä uudistus. Kuulokkeetkin voi jollekin sopia, mutta mikään ratkaisu se ei ole. Esimerkiksi meillä se tarkoittaisi että jos neljä henkilöä haluaa katsoa töllöä, ja yksi nukkua, niin kuulokkeita pitäisi ostaa neljä settiä. Ymmärrän kyllä että 90%:a AD:laisia tämä ei koske. Tuo joukko kuitenkin edustaa tässä maailmassa aika pientä osuutta...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto