The Pirate Baylta oma selain - Kiertää Suomenkin sensuurin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 10.8.2013 20:20 Kommentteja (24)

The Pirate Baylta oma selain - Kiertää Suomenkin sensuurin The Pirate Bay julkisti tänään oman näkemyksensä sensuurin kiertävästä selaimesta.
Uusi selain kantaa nimeä PirateBrowser ja yhdistää samaan pakettiin useita avoimen lähdekoodin projekteja. Käytännössä selain on yhdistelmä Tor-salausohjelmistosta, uusimmasta versiosta Firefox Portablea sekä Foxyproxy-lisäosasta.

Selaimen tarkoituksena ei ole luoda varsinaisesti täyttä anonymiteettiä tarjoavaa selainta, kuten mm. Tor Browser on, vaan selaimen ideana on mahdollistaa pääsy sensuroituihin ja estettyihin verkkopalveluihin ympäri maailman. Näihin estettyihin sivustoihin luonnollisesti kuuluu myös The Pirate Bay, jonne pääsyä estetään Suomessakin kaikkien suurimpien operaattoreiden toimesta.

Selain löytyy mm. download.fi:stä:

PirateBrowser

The Pirate Bay lupailee selaimesta myös Mac- ja Linux-versioita lähitulevaisuudessa

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

110.8.2013 22:02

Ihan kuin jostain kuuluisi hirveä purina miten tämän ohjelman jakamisen/lataamisen/käyttämisen saisi kirjattua rikosnimikkeeksi ;)

210.8.2013 22:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Ihan kuin jostain kuuluisi hirveä purina miten tämän ohjelman jakamisen/lataamisen/käyttämisen saisi kirjattua rikosnimikkeeksi ;)
Jotenkin tuli vähän sama tunne...

Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

310.8.2013 22:54

Sinne on myös päässyt pitkään normaalillakin selaimella. Uudet osoitteet vain otettu käyttöön sensuurin kiertämiseksi. Löytyy myös Googlesta.

410.8.2013 23:49
GCSB
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Agakonna:
Sinne on myös päässyt pitkään normaalillakin selaimella. Uudet osoitteet vain otettu käyttöön sensuurin kiertämiseksi. Löytyy myös Googlesta.
Google pitää unohtaa vähitellen koska se on vaan täky joka johtaa lopulliseen ansaan. NSA.

511.8.2013 00:03

Hmmmm... näyttäisi tekevän vain yhden hopin. Tämä selittää selaimen hyvän nopeuden + varoituksen anonyymisyyden heikkoudesta.

Lainaus:
# If non-zero, try to write to disk less frequently than we would otherwise.
AvoidDiskWrites 1
# Store working data, state, keys, and caches here.
DataDirectory .\Data\Tor
GeoIPFile .\Data\Tor\geoip
# Where to send logging messages. Format is minSeverity[-maxSeverity]
# (stderr|stdout|syslog|file FILENAME).
Log notice stdout
# Bind to this address to listen to connections from SOCKS-speaking
# applications.
SocksListenAddress 127.0.0.1
SocksPort 9150
ControlPort 9151

# Configured for speed
ExcludeSingleHopRelays 0
EnforceDistinctSubnets 0
AllowSingleHopCircuits 1

# Exclude countries that might have blocks
ExcludeExitNodes {dk},{ie},{gb},{nl},{be},{it},{cn},{ir},{fi},{no}


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2013 @ 00:03

611.8.2013 13:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Ihan kuin jostain kuuluisi hirveä purina miten tämän ohjelman jakamisen/lataamisen/käyttämisen saisi kirjattua rikosnimikkeeksi ;)
Noo piratebayhan on ihan loistava kanava jakaa tiedostoja jnejne, MUTTA kun siellä lähtee jakoon myös se sisältö mistä pitäisi maksaa mm. musiikki ja elokuvat. Tuskin tykkäisit itekkään siitä että joku varastais sun työtä maksamatta siitä mitään, aivan.

711.8.2013 17:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Ihan kuin jostain kuuluisi hirveä purina miten tämän ohjelman jakamisen/lataamisen/käyttämisen saisi kirjattua rikosnimikkeeksi ;)
Noo piratebayhan on ihan loistava kanava jakaa tiedostoja jnejne, MUTTA kun siellä lähtee jakoon myös se sisältö mistä pitäisi maksaa mm. musiikki ja elokuvat. Tuskin tykkäisit itekkään siitä että joku varastais sun työtä maksamatta siitä mitään, aivan.
Entä jos en ikinä edes tietäisi sinun olemassaolosta ilman waretusta jolloin päädytään tilanteeseen jossa en olisi sitä muutenkaan ostanut. Jos warettaa ja ei osta syystä tai toisesta, ole tyytyväinen että sinulla on se yksi fani enemmän. Koska jokainen lataushan on perinteisesti menetetty myynti..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2013 @ 17:38

811.8.2013 19:55

@7 totta tuokin kyllä. Mutta en jaksa uskoa että kovinkaan moni on saanut ensikosketuksen yhteenkään artistiin/elokuvaan/muuhun teokseen warettamalla sitä. Toki warettamalla pääse "tutustumaan" lisää sisältöön johon löytyy kiinnostusta mutta jos kerran saa vaikka yhden levyn ilmatteksi niin kovin helppoa jatkaa samalla polulla, miksipä siitä sitten kannattaisikaan maksaa jos ilmaitteksi saa? Ja tällasia "faneja" jotka warettaa materiaalia, ei yleensä sisällön tuottaja juurikaan kaipaa. Se on kuitenkin rinnastettavissa varastamiseen, riippuen toki materiaalista. Mut joo sisältäähän piratebaykin paljon täysin laillista kamaa, että eipä voi koko sivustoa tuomita ja puhuin ehkä lähinnä musabisneksen näkökulmasta..

911.8.2013 20:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:
@7 totta tuokin kyllä. Mutta en jaksa uskoa että kovinkaan moni on saanut ensikosketuksen yhteenkään artistiin/elokuvaan/muuhun teokseen warettamalla sitä. Toki warettamalla pääse "tutustumaan" lisää sisältöön johon löytyy kiinnostusta mutta jos kerran saa vaikka yhden levyn ilmatteksi niin kovin helppoa jatkaa samalla polulla, miksipä siitä sitten kannattaisikaan maksaa jos ilmaitteksi saa? Ja tällasia "faneja" jotka warettaa materiaalia, ei yleensä sisällön tuottaja juurikaan kaipaa. Se on kuitenkin rinnastettavissa varastamiseen, riippuen toki materiaalista. Mut joo sisältäähän piratebaykin paljon täysin laillista kamaa, että eipä voi koko sivustoa tuomita ja puhuin ehkä lähinnä musabisneksen näkökulmasta..
Waretan hyvinkin paljon mutta silti on kiinnostusta tukea mahtavia artisteja rahatilanteesta riippuen. Toki joukossa on paljon semmoisiakin joita en tukisi/ostaisi, mutta silti kuuntelen kun ilmaiseksi saa.

Rinnastettavissa varastamiseen, ehh, alkuperäinen teos ei häviä mihinkään.

1011.8.2013 20:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:
@7 totta tuokin kyllä. Mutta en jaksa uskoa että kovinkaan moni on saanut ensikosketuksen yhteenkään artistiin/elokuvaan/muuhun teokseen warettamalla sitä. Toki warettamalla pääse "tutustumaan" lisää sisältöön johon löytyy kiinnostusta mutta jos kerran saa vaikka yhden levyn ilmatteksi niin kovin helppoa jatkaa samalla polulla, miksipä siitä sitten kannattaisikaan maksaa jos ilmaitteksi saa? Ja tällasia "faneja" jotka warettaa materiaalia, ei yleensä sisällön tuottaja juurikaan kaipaa. Se on kuitenkin rinnastettavissa varastamiseen, riippuen toki materiaalista. Mut joo sisältäähän piratebaykin paljon täysin laillista kamaa, että eipä voi koko sivustoa tuomita ja puhuin ehkä lähinnä musabisneksen näkökulmasta..
Kirjoitin ensin kunnon seinätekstin, mutta päätinkin vain ehdottaa sinua tutustumaan tutkimuksiin miten paljon enemmän warettajat käyttävät rahaa viihteeseen ei-warettajien sijaan. Tämän lisäksi voit tutustua miten paljon hyvät palvelut ovat leikanneet piratismia esim. Norjassa. Saat sinne takaraivoosi tämän jälkeen ehkä pienen kuiskaavan äänen; "ehkä kyse on enemmän palveluista kuin waretuksen kitkemisestä...". En odota mielipiteiden kuitenkaan muuttuvan heti jos näet asian enemmän moraalisena ongelmana. Tätä aihetta voi kuitenkin lähestyä niin monelta kantilta.

Luovinta olisi omasta mielestäni keskustella; miten uusi artisti voittaa tuntemattomuuden ja miten tienata lopulta rahaa fanikannasta. Spotify ym. tuntuvat kusetukselta artistien kannalta. Vapaaksi voi tietty mennä ja tienata aivan helvetisti, mutta tämä vaatii tuntemattomuuden voittamisen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2013 @ 20:34

1111.8.2013 22:51

Laiton kopiointi ei ole varastamista koska kopioida voi rajattomasti ilman että alkuperäinen katoaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.8.2013 @ 22:51

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1212.8.2013 01:43

Sekin kannattaa muistaa että menestyksekkäät "HUOM menestyksekkäät" artistit kerää tulonsa keikoilla sekä radiolistoilla keikkumalla. En oo kyllä vielä yhdenkään artistin kuullu lopettaneen siks että eino 12v on kavereineen warettanu sen levyn.

En jaksa uskoa että esim Bruce Dickinson (niille jotka ei tiedä niin iron maidenin solisti) valvoo yöt miettien kun heidän levyjään ladataan ilmaiseksi. Eiköhän siitä vuosittaisesta rahamäärästä mitä jätkät tienaa niin levynmyynti oo ku hyttysen paska valtameressä.

Mutta ei siinä mitään, moraalinvartjoita tarvitaan aina. Ilman teitähän netissä vois jopa keskustella välillä normaalistikkin. ;)

1312.8.2013 01:58

@9 juu no siis älä ymmärrä väärin, kyllä itekki on tullu waretettua kaikennäköstä mutta täysin samalla tavalla myöskin ostanut esim levyjä bändiltä jota diggailen jnejne. Nojoo en ehkä tarkottanut varastamisella alkuperäisen teoksen varastamista vaan periaatteessa jos waretan niin se on sama kun veisin levyn kaupasta, teoksen tekijä ei saa penniäkään.
@10 paljon hyvää asiaa! Enkä voi sanoa olevani waretusta vastaankaan täysin, itsekkin kyseistä touhua silloin tällöin harrastelevana. Toki musabisneksessä ollaan menty jo siihen että rahat tehään kiertueilla, ei spotifait sun muut paljoa maksa.. Mutta tosiaan tästä aiheesta on paljon mielipiteitä ja saatan olla monessakin asiassa hyvinkin väärässä!
@11 niin no tosiaan varastamista voipi olla monenlaista..

1412.8.2013 02:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:
Sekin kannattaa muistaa että menestyksekkäät "HUOM menestyksekkäät" artistit kerää tulonsa keikoilla sekä radiolistoilla keikkumalla. En oo kyllä vielä yhdenkään artistin kuullu lopettaneen siks että eino 12v on kavereineen warettanu sen levyn.

En jaksa uskoa että esim Bruce Dickinson (niille jotka ei tiedä niin iron maidenin solisti) valvoo yöt miettien kun heidän levyjään ladataan ilmaiseksi. Eiköhän siitä vuosittaisesta rahamäärästä mitä jätkät tienaa niin levynmyynti oo ku hyttysen paska valtameressä.

Mutta ei siinä mitään, moraalinvartjoita tarvitaan aina. Ilman teitähän netissä vois jopa keskustella välillä normaalistikkin. ;)
Täytyy jonkun kato "sohasta ampiaispesään" ni saadaan kunnon keskustelut aikaan ;)

1512.8.2013 02:13

Täytyy kyllä tunnustaa, etten koskaan ole rahalla ostanut mitään leffoja, musaa, ohjelmia jne. joita saa netistä ladattua. P*skaa tekopyhää puhetta suoltaisin jos väitän, että ostan jos on hyvä, ja rahat menisivät suoran artistille/näyttelijälle/kehittäjälle ja sitä rataa. Bull shit! Waretan, koska saan sitä mitä muutkin mihin itselläni ei olisi varaa maksaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.8.2013 @ 02:15

1612.8.2013 07:06

Kaiken kuulee nykyään muutenkin youtubesta niin aika sama warettaako vai ei..

1712.8.2013 07:54

Levymyynnin tuottoisuutta muuhun toimintaan musiikkialalla voi hyvin kuvailla sillä tiedolla, että Aerosmith on tienannut levymyynnistä vähemmän rahaa koko uransa aikana, kun siitä mitä Guitar Hero -pelit ovat heille tuottaneet. Tässä tietysti on vielä hyvä muistaa, että Aerosmith on toiminut jo vuodesta 1970 lähtien ja he ovat myyneet yli 150 miljoonaa albumia. Heitä usein vielä kehutaan maailman eniten levyjä myyneeksi amerikkalaiseksi rock-yhteeksi.

1812.8.2013 10:40

Vosin kirjoittaa tästä aihesta vaikka romaanin, mutta en nyt jaksa väitellä asiasta niiden kanssa ketkä ovat päättäneet työntää päänsä syvälle puskaan tai hollywoodin p*rseeseen.

Nämä asiat eivät ole niin "mustavalkoisia" kuin moni luulee, että yksi lataus on suoraan pois tekijän kukkarosta? Ei se mene niin.

Otetaas yksi esimerkki joka on MONELLE tuttu, tiedän jopa ammattilaisia jotka tekevät näin!

""waretan Photoshop CS6 -tietokone ohjelman- jonka hinta on noin järisyttävät 600$.

Olisinko ostanut tietokone ohjelman 600$:lla? vastaus on simppeli: EN ikinä.""

Tässä tullaan siihen, että hinta tällä kertaa oli liian korkea, en olisi muutenkaan ostanut.

Sama pätee moneen warettajaan, ei ne niitä tuotteita koskaan olisi ostaneetkaan, tai sitten lataavat JA ostavat. joten missä se menetys sitten muka on? Menetys tapahtuu silloin kun olisin valmis ostamaan mutta halusinkin warettaa, tästä päästään siihen miksi en sitten halunnutkaan ostaa? Hinta ja saatavauus sen aiheuttaa. Laadukkaammat lailliset palvelut ja paremmat saatavuudet, spotify,netflix,viaplay + esimerkkinä julkaisut samaan aikaan joka maassa, tai max parin päivän viiveellä ja kohtuu hintaan.

Näitä ns.toistopalveluiden (varsinkin pienenpien) tuloa esim suomeen on TO-mafia teoillaan rajoittanut/hidastanut.Laadukkaiden palveluiden olisi kuulunut olla saatavila jo ajat sitten.

Spotifystähän sen nyt näkee. Kuinka moni ex-warettaja tunnustaa lopettaneensa waretuksen esim juuri spotifyn takia? Minä.

Voin väitellä asiasta vaikka loputtomiin, kantani on tämä ja se ei muutu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:
Täytyy kyllä tunnustaa, etten koskaan ole rahalla ostanut mitään leffoja, musaa, ohjelmia jne. joita saa netistä ladattua. P*skaa tekopyhää puhetta suoltaisin jos väitän, että ostan jos on hyvä, ja rahat menisivät suoran artistille/näyttelijälle/kehittäjälle ja sitä rataa. Bull shit! Waretan, koska saan sitä mitä muutkin mihin itselläni ei olisi varaa maksaa.


Tässä hyvä esimerkki.

Elikkä toisin sanoen, et olisi muutenkaan ostanut koska et pysty.
Tekijä ei menetä tässä tapauksessa mitään. Saa vaan lisää faneja ja kuuntelijoita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.8.2013 @ 10:48

1912.8.2013 15:54

Lainaus:
Spotifystähän sen nyt näkee. Kuinka moni ex-warettaja tunnustaa lopettaneensa waretuksen esim juuri spotifyn takia? Minä.
Toisaalta päästään sitten esim. minun kohdalle jossa ei vain ole mahdollista että kaikki pitämäni artistit sieltä löytyisi. Saatavuus on todellakin ongelma, varsinkin vähemmän tunnettujen ulkomaalaisten artistien kanssa.

2012.8.2013 16:01

G0lden_Kebab kirjoitti hyvää asiaa. Warettajista suurinosa on varmasti niitä, jotka eivät muutenkaan ostaisi kyseistä tuotetta, joten tappioita sen kautta on turha laskea.
Suoratoistopalveluiden kohtuullisen alhainen hinta on kieltämättä tehnyt waretuksen melko turhaksi. Yksi ongelma on kuitenkin yksinoikeudet. The Big bang theory kuuluu tämän perheen katselemiin sarjoihin, mutta sen saa vain Viaplayn kautta. Koska kuitenkin tilauksessa on jo netflix ja HBO, ei oikein houkuta pistää rahoja vielä Viaplayhin. Ei kuitenkaan tule ihan NIIN paljon katsottua telkkaria.
Musiikin suoratoisto on tehnyt musiikin waretuksen lähinnä älyttömäksi puuhaksi. Miksi pitäisi saada kovalevyjen uumeniin puristettua kaikki maailman musiikki tai kaikki artistin biisit jne? Tosi harrastaja ostanee suosikkinsa musiikin tukeakseen (edes vähän). Jos haluaa kuunnella huvikseen tms. niin suoratoistopalveluissa on kohtuullisen hyvät mahdollisuudet tähän. Kaikki musiikkihan ei niistä löydy.
Sanonpa kuitenkin, että laiton lataus on kuitenkin laitonta, joten ei-sallittua toimintaa. Onko silti järkevää laittaa laiton lataaja/jakaja linnaan kymmeneksi vuodeksi? No ei ole.
Itse seuraan mielenkiinnolla sitä, miten netflixin yms. suoratoistopalveluiden talous kestää. Spotify ei tunnu pääsevän plussalle millään. Netflix sai paljon lisää asiakkaita euroopan valtauksellaan ainakin. Kuitenkin tuntuu hassulta, että videoita tarjoava suoratoisto tuottaa voittoa, mutta musiikkia tarjoava tappiota. Mainosrahotteinen palvelu ei näytä tässäkään tapauksessa toimivan.

2117.8.2013 16:29

Hieno juttu...

Mutta pystyisiköhän sananvapauden vastaisen sensuurin nurin esim. oikeusasiamiehen kautta valittamalla?

Sairas sensuuri kun estää laillista toimintaa esim. harvinaisempien Linux-jakeluiden löytämisen...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

2229.8.2013 02:27

Itselleni suurin syy, etenkin pelien warettamiseen, on niiden suoraansanoen paska laatu.

Etenkin kun puhutaan EA:n peleistä, ei voida puhua mistään tasalaatuisesta valikoimasta. Välillä vastaan tulee aivan puskista aivan käsittämättömän hyviä pelejä, kuten esim. Dead Space tai Dragon age origins. Mutta jokaista löydettyä helmeä kohtaan on muutamia tyhjiä simpukoita, jotka tulevat aivan yhtä puskista. Vähän vaikea oli odottaa mm. NFS:sän lässähtävän jo kolmatta kertaa, kuin pannukakku uusimman, tähän asti hypetetyimmän versionsa kanssa. Puhumattakaan Dragon age 2:sta, joka ollessaan muuten hyvä, ei vastannut odotuksiaan pätkääkään. Entäpä CoD, tarviiko edes selittää? Entä EA:n ulkopuolelta, kävisikö GTA 4 joka ei vielä vuosien päästä, nykypäivän koneellakaan pyöri pökkimättä tai piirrä varjojaan kunnolla?

Ja sitten on nämä peliarvostelut. Jotenkin tuntuu, että etenkin EA:n kohdalla puolet näistä arvosteluista on täyttä harhaanjohtamista. Uusin NFS saa aina huippupisteet, oli se millainen tahansa, puhumattakaan täsä uudesta jonka piti olla kaikkien arvostelujen mukaan palauttaa NFS parhaimmilleen uuden tuotantotiimin myötä. No, oikeastaan se ei tullut suurena yllätyksenä, enää. Eihän tuota ole kuin 5 vuotta lyöty uudet versiot pelistä, hirivttävällä markkinoinnilla läpi, ihan vain rahastustarkoituksessa.

No, menee taas pitkäksi tämä kirjoitus, sori ;) . No sitten kun ei ole minkäänlaista mahdollisuutta tietää, mitä rahallaan saa, niin ei ole myöskään minkäänlaista kuluttajansuojaa. Tuotteen pitää normaalisti vastata, paitsi sitä mitä paketissa lukee, myös sitä minä sitä mainostetaan ja sitä mikä siltä on oletettavissa. Eli pyykkikoneen pitää paitsi kuluttaa energiaa paketissa lukevan määrän, kestää mainostetun kilomäärän pyykkiä, että kestää sen yli 5 vuotta, minkä normaali pyykkikone kestää. Mutta peleissä ei ole tälläistä kuluttajansuojaa. Paketissa saa olla peli, jota ei patchaamatta voi edes läpäistä, mainoksessa saa olla autoja joita itse pelissä ei ole (vaan ne kuuluvat DLC:hen/pre orderiin) ja pelin ei tarvitse olla se miksi sitä oletetaan, kuten juurikin tämä dragon age 2.

Sitten on vielä se laadullinen ongelma, jonka patchit ja DLC:t tuovat. Peli maksaa nyt 60 euroa, vaikka se on keskeneräinen ja sitä voi edes pelata loppuun asti patchaamatta, eikä siinä ole kuin puolet lopullisesta sisällöstä. Peli maksaa vuoden päästä 30 euroa, jolloin siinä on kaikki lisäosat mukana ja se on patchatty valmiiksi asti. Turha sanoa, että näin pahaa tilannetta ei olisi, sillä näin juuri Assanssins Greed 3:n kanssa on ollut.

Joten yksinkertaisuudessaan suurimmat syyt omaan warettamiseeni on pelien laatu, törkeä rahastaminen ja täysin olematon kuluttajansuoja niiden suhteen. Miksi ostaa vajaa peli, josta ei tiedä mitään ja joka ei edes pelaa vielä tänään, törkeällä 60 eurolla, kun sen voi ladata kokeiltavaksi ilmaiseksi. Sitten jos peli oli kerrankin oikeasti hyvä, niin ostaa sen sitten vuoden päästä järkevällä hinnalla, kaikkien lisäosien ja päivitysten kanssa? Jotenkin voisi ymmärtää, jos DLC:t annettaisiin edes tuon kalliin alkuperäisversion kanssa, mutta ei. Maksa "vain" 30 e + 10-30 e/dlc extraa, että pääset mukaan betatestaamaan ensimmäistä (toimimatonta) versiotamme, ne jotka eivät osallistu betaan saavat pelin myöhemmin halvemmalla.

Ps: Sen vielä sanon, että mulle ei olisi myyty yhtään Fallouttia, Half-liveä, borderlandsia, witcheriä tai montaa muutakaan vastaavaa peliä, jos en olisi pääsyt niitä kokeilemaan waretuksen kautta. Sen sijaan nyt, ne on kaikki myyty minulle, lisäosineen ja odotan kaikkiin vielä jatko-osaakin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.8.2013 @ 02:30

2331.8.2013 18:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:

Entä jos en ikinä edes tietäisi sinun olemassaolosta ilman waretusta jolloin päädytään tilanteeseen jossa en olisi sitä muutenkaan ostanut. Jos warettaa ja ei osta syystä tai toisesta, ole tyytyväinen että sinulla on se yksi fani enemmän. Koska jokainen lataushan on perinteisesti menetetty myynti..
Voinko warettaa naapurin SLK mersun? Entä jos en tykkää siitä? Pitääkö silti palauttaa, vai voinko pitää sen?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:


Rinnastettavissa varastamiseen, ehh, alkuperäinen teos ei häviä mihinkään.
Ei häviä, jollen polta sitä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
.


Otetaas yksi esimerkki joka on MONELLE tuttu, tiedän jopa ammattilaisia jotka tekevät näin!

""waretan Photoshop CS6 -tietokone ohjelman- jonka hinta on noin järisyttävät 600$.

Olisinko ostanut tietokone ohjelman 600$:lla? vastaus on simppeli: EN ikinä.""

Tässä tullaan siihen, että hinta tällä kertaa oli liian korkea, en olisi muutenkaan ostanut.

No hei! siinähän se oikeutus tulikin. Tosin jos haluan samanlaisen mesen kuin naapurilla, niin täytyy ehkä pölliä se joltain muulta. Ei mullakaan sellaiseen rahaa ole, mut mä haluun...

Ei jumalauta, oikeesti! Eli jollei ole rahaa ostaa, koska liian kallis, eikä muutenkaan olisi ostanut niin sitten voi vaan ottaa! NICE!!!
Kepillä selkään tollasia. JA KOVAA!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.8.2013 @ 19:04

2431.8.2013 19:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:

Entä jos en ikinä edes tietäisi sinun olemassaolosta ilman waretusta jolloin päädytään tilanteeseen jossa en olisi sitä muutenkaan ostanut. Jos warettaa ja ei osta syystä tai toisesta, ole tyytyväinen että sinulla on se yksi fani enemmän. Koska jokainen lataushan on perinteisesti menetetty myynti..
Voinko warettaa naapurin SLK mersun? Entä jos en tykkää siitä? Pitääkö silti palauttaa, vai voinko pitää sen?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zoomst:


Rinnastettavissa varastamiseen, ehh, alkuperäinen teos ei häviä mihinkään.
Ei häviä, jollen polta sitä...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
.


Otetaas yksi esimerkki joka on MONELLE tuttu, tiedän jopa ammattilaisia jotka tekevät näin!

""waretan Photoshop CS6 -tietokone ohjelman- jonka hinta on noin järisyttävät 600$.

Olisinko ostanut tietokone ohjelman 600$:lla? vastaus on simppeli: EN ikinä.""

Tässä tullaan siihen, että hinta tällä kertaa oli liian korkea, en olisi muutenkaan ostanut.

No hei! siinähän se oikeutus tulikin. Tosin jos haluan samanlaisen mesen kuin naapurilla, niin täytyy ehkä pölliä se joltain muulta. Ei mullakaan sellaiseen rahaa ole, mut mä haluun...

Ei jumalauta, oikeesti! Eli jollei ole rahaa ostaa, koska liian kallis, eikä muutenkaan olisi ostanut niin sitten voi vaan ottaa! NICE!!!
Kepillä selkään tollasia. JA KOVAA!

Tähän kommentoin, että SLK-mersu on erittäin huono vertauskuva näissä asiossa. SLK-mersun voi ensinnäkin koeajaa. Sen voi koeajaa täytenä itsenään, eikä minään demo-versiona. SLK-mersua koskeevat myöskin sellaiset asia, kuin takuu ja kuluttajansuoja. Lisäksi SLK-mersulta vaaditaan kymmeniä erilaisia hyväksyntöjä ja muuta tavaraa, että sitä on edes laillista myydä kulkuneuvoksi.

Miten tämä vertautuu esim. peleihin. Aika harvoja voi pelejä koeajaa ja niitäkin vain puutteellisena versiona. Monellako pelilla on takuu, ei paljon takuuta sovi itkeä, vaikka kuinka olisi assanssins greed 3 konsolissa ja vaikka sitä ei voi pelata edes läpi kriittisten bugien takia. Tai onko pelien kanssa muutenkaan juuri mitään kuluttajansuojaa? Eikö ole oletettavaan, että peli pitäisi kyetä läpäistä julkaisuversiossaan ja eikö ole kuluttjansuojalain hengen vastaista, että sellaisia pelejä saa edes myydä, joita ei voi edes läpäistä?

Pahinta asiassa on se, että koska valitsit esimerkiksi mersun, jonka tehdastakuu on niin uskomaton, että omaankin 24 vuotiaaseen sai vielä valmistusvikaisen virranjakajan takuuseen. Sanon tehdastakuu, koska veholla nauravat jos edes yritätä huollattaa niillä noin vanhaa.Mitä tulee tähän hintaan, niin ole kyllä oikeassa siinä, että korkea hinta ei ole oikeutus sinänsä. Mutta oliko se asian alkuperäinen pointti? Asia kun on käytännössä niin, että photoshop on monelle pitkälti ainoa vaihtoehto ja tämä vaihtoehto maksaa 600 euroa. Esimerkiksi autojen kanssa asia ei todellakaan ole näin.

Vaikka uusi 230 SLK kuinka maksaisi 150 000 euroa, niin se ei tee siitä ainoaa vaihtoehtoa, ei niin millään tavalla, edes urheiluautojen tai edes SLK:n suhteen. Tuosta lähtee nettiauton halvin alle 7000 euron, http://www.nettiauto.com/mercedes-benz/slk/5666003 . Ei tule suomalaisissa nopeusrajoituksissa varmasti vastaan, että ei kulkisi riittävästi ja kaikki olennaiset varusteet löytyvät myös tuosta vanhemmasta, mk. napista aukeava teräskatto ja manuaaliaski.

Siitä herääkin kysymys, että onko markkinoilla tarjolla montakin vanhaa photshoppia, joka sisältää kaiken olennaisen uusista ja pääasiassa pelkkä egoarvo on erilainen? Tai antavatko käyttöehdot edes mahdollisuutta vanhan version myyntiin eteenpäin?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto