Nintendo Wii U:n toimitukset laskevat kuin lehmän häntä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 31.7.2013 11:28 Kommentteja (7)

Nintendo Wii U:n toimitukset laskevat kuin lehmän häntä Nintendo toimitti maailmanlaajuisesti huhti-kesäkuussa vain 160 000 Wii U -konsolia. Nintendo myi samalla ajanjaksolla vanhaa Wiitäkin enemmän (210 000 kappaletta).
Wii U:n menekki on jäähtynyt roimasti julkaisun jälkeen. Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä, jolloin konsolin myynti alkoi, toimitettiin yli kolme miljoonaa Wii U:ta. Tammi-maaliskuussa toimitukset laskivat jo 390 000 kappaleeseen ja nyt huhti-kesäkuussa 160 000 kappaleeseen. Nintendo odotti alunperin toimittavansa maaliskuuhun mennessä 5,5 miljoonaa Wii U:ta. Kesäkuun lopulla lukema oli kuitenkin vain 3,61 miljoonaa kappaletta.

Wii U:lla on edessä raskas joulusesonki, sillä Sony ja Microsoft ovat tuomassa uuden sukupolven pelikonsolit markkinoille tämän vuoden lopulla.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

131.7.2013 13:06

Wii X vaan markkinoille.


Intel core i7 4700mq, nvidia geforce GTX765m,8GB, 750GB 7200rpm

231.7.2013 15:36

Miksi ostaa konsoli, jolle ei ole julkaistu kuin kourallinen pelejä?
3DS:n myynti on lähtenyt huimaan nousuun sen jälkeen kun laitteelle julkaistiin iso kasa huippusuosittuja pelejä. Tämä myynti on sentään käsikonsolilta, jonka olettaisi älypuhelinmaailmassa menettävänsä myyntiään. Toisin kävi. Jos julkaiset paljon hyviä pelejä konsolille, niin ihmiset ostavat sen.

331.7.2013 16:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Miksi ostaa konsoli, jolle ei ole julkaistu kuin kourallinen pelejä?
3DS:n myynti on lähtenyt huimaan nousuun sen jälkeen kun laitteelle julkaistiin iso kasa huippusuosittuja pelejä. Tämä myynti on sentään käsikonsolilta, jonka olettaisi älypuhelinmaailmassa menettävänsä myyntiään. Toisin kävi. Jos julkaiset paljon hyviä pelejä konsolille, niin ihmiset ostavat sen.
Niin no tässä on vähän tämmöistä noidankehän makua, että kun konsolille ei ole kuin kourallinen pelejä, niin kovin moni ei sitä laitetta sitten osta, jonka seurauksena kehittäjien ei kannata tehdä pelejä Wii U:lle.

431.7.2013 20:30

Mielestäni kumman tahmeasti on kyllä myynyt kyseinen konsoli. Meiltä löytyy ennakkotilattuna ja muutama viikko takaperin tuli myytyä viimeinenkin wii pois tieltä. Eli hyvä pelikone on kyseessä ja ohjain on myös todella näppärä. Kestänyt käytössä ilman ongelmia, mikä on kyllä suoranainen ihme tässä (lapsi)perheessä.
Pelejä on kieltämättä vähän mutta sitä korvaa Wiipelien laaja kategoria. Pelejähän on myös tulossa lisää kovasti. Myös ohjaimet toimivat moitteetta ja ovat yhä käytössä myös Wii U:n kanssa. Lieneekö sitten ongelma kun kotona tarvitsee olla erikseen myös laite, joka toimii mediatoistimena. Netflixin tilaamisen jälkeen on Xbox jäänyt nurkkaan häpeämään. Roskiin joutaa koko laite.
Ainoa huono puoli tuossa Wii U:ssa on sen kohtuu voimakas melutaso. Tietokoneen kun sain hiljaiseksi niin alkoi se sitten häiritsemään korvia.

531.7.2013 21:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Miikkaa:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
Miksi ostaa konsoli, jolle ei ole julkaistu kuin kourallinen pelejä?
3DS:n myynti on lähtenyt huimaan nousuun sen jälkeen kun laitteelle julkaistiin iso kasa huippusuosittuja pelejä. Tämä myynti on sentään käsikonsolilta, jonka olettaisi älypuhelinmaailmassa menettävänsä myyntiään. Toisin kävi. Jos julkaiset paljon hyviä pelejä konsolille, niin ihmiset ostavat sen.
Niin no tässä on vähän tämmöistä noidankehän makua, että kun konsolille ei ole kuin kourallinen pelejä, niin kovin moni ei sitä laitetta sitten osta, jonka seurauksena kehittäjien ei kannata tehdä pelejä Wii U:lle.
Juuri näin se tuppaa meneen, itse konsoli ei ole umpisurkea ollenkaan..vain ne "megahitit" puuttuvat.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

61.8.2013 23:39

Kyllä se on niin (niinkuin on aina ollutkin), että softa myy hardwaree. Itseänikin ihmetyttää nuo noin pienet myyntiluvut, vaikkei parhaita peleja vielä olisikaan. Mutta nyt kun Pikmin 3 on tullut ja Wind Waker HD, Donkey Kong ja Mario ovat tulossa ennen joulua, niin eiköhän myynti parane, mutta jos ei, niin kyllä viimeistään Mario Kart ja Smash Bros. sen tekee jos ovat tehdäkseen. Uusia myyntilukuja odotellessa...


Missä on savua, ne nipistävät takaisin.

73.8.2013 17:11

Ai tää on julkastu jo? :DD

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto