AfterDawn: IT-alan uutiset

Android sai tuen 4K-resoluutiolle

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 26.7.2013 17:15 Kommentteja (24)

Android sai tuen 4K-resoluutiolle Vaikka Google keskittyi Android 4.3 -version julkaisutilaisuudessa lähinnä muutamaan näkyvämpään ominaisuuteen kuten uusiin grafiikoihin ja vähävirtaisempaan Bluetoothiin, järjestelmästä on löydetty myös muita mielenkiintoisia uudistuksia.
Android Police -sivuston tarkemmissa tutkimuksissa on paljastunut, että uusin Android-versio sisältää tuen aiempaa tarkemmille näytöille. Androidissa näytöt jaotellaan eri kategorioihin niiden tarkkuuden perusteella ja tuorein versio tuo skaalan yläpäähän uuden XXXHDPI-nimisen kategorian. Edellinen isoin kategoria (XXHDPI) ylsi 480 pikseliin tuumaa kohti, joka juuri ja juuri riittää HTC Onen 468 PPI -näytölle. Uusi taso on tarkoitettu käytettäväksi näytöissä,joiden PPI yltää aina 640 kuvapisteeseen tuumalla.

Virallisen selityksen mukaan huimalle tarkkuudelle odotetaan käyttökohteita lähinnä UHD- eli 4K-telkkareissa, joissa vaaditaan vielä nykyistä tarkempia tekstuureja isojen käyttöliittymien rakentamiseen.

Android Police kuitenkin aiheellisesti epäilee, että speksikisan hullaannuttamat valmistajat vähät välittävät ison tarkkuuden virallisista käyttökohteista ja tulevaisuudessa puhelinten pikselimäärät kasvavat entisestään, jotta mainoksiin saadaan yhä isompia lukuja hehkutettaviksi.

Edellinen Seuraava  

24 kommenttia

126.7.2013 17:44

no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta

226.7.2013 17:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta
Millä tavalla resoluution kasvattaminen on pois kuluttajalta?


326.7.2013 18:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xtrim:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta
Millä tavalla resoluution kasvattaminen on pois kuluttajalta?
Samaa tässä pohdin. Kuulostaa lähinnä Noksu-fanin kateelliselta provosoinnilta, kun eivät ne Lumiat tue vielä edes Full HD:ta. Tarkempi näyttö on totta kai aina positiivinen uudistus.

426.7.2013 18:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xtrim:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta
Millä tavalla resoluution kasvattaminen on pois kuluttajalta?
Hyödyt kännykän kokosella ruudulla: ei mitään

Haitat: Hinta kasvaa, tehontarve kasvaa, akku menee nopeemmin...

Eli kännykän rauta joutuu prosessoimaan dataa jota ihmissilmä ei voi edes havaita -> haittaa kuluttajalle


Lainaus:
eivät ne Lumiat tue vielä edes Full HD:ta

Mitä "eivät tue"? Näyttö ei ole fullhd, koska siinä ei olisi järkeä. Nokia ja apple sentään taajunneet tämän. Fullhd-materiaali ja muukin materiaali näyttää kännykän näytöllä täsmälleen samalta oli näyttö sitten 720 tai 1080. Ne kun näyttää samalta vielä 15" näytöissäkin läheltä katsottaessa


Ja huom puhuin siis kännykän kokoluokassa, jos joku ei sitä tajunnut. Esim ammattikäyttöön suunntattuihin tietokonenäyttöihin resoluution kasvatus on aina hyödyllinen uudistus
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.7.2013 @ 18:55

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

526.7.2013 18:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kiedis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xtrim:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta
Millä tavalla resoluution kasvattaminen on pois kuluttajalta?
Samaa tässä pohdin. Kuulostaa lähinnä Noksu-fanin kateelliselta provosoinnilta, kun eivät ne Lumiat tue vielä edes Full HD:ta. Tarkempi näyttö on totta kai aina positiivinen uudistus.
Hän kai tarkoitti että näyttö on puhelimen kallein osa ja tuollaisen näytön lisääminen puhelimeen/tablettiin maksaa jonkin verran. Tämä näkyy suoraan kuluttajahinnassa. Lisäksi tuollaisen resoluution pyörittäminen syö tehoja joka näkyy akunkestossa. Mutta hyvähän on että tulevaisuuden kannalta tuollainenkin on mahdollista.

Itse uskon että tuki on enemänkin älykelloja varten koska niissä on todella pienet näytöt. Jos niihin halutaan tarkkuutta niin pikselitiheys pitää olla aika korkea. Myös monet esityksetkin tehdään nykyään tableteilla jossa kuva streamataan suoraan tykille. Tässäkin vaiheessa on kyllä hyvä olla tuki suuremmille resoluutioille.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

626.7.2013 19:09
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Myös monet esityksetkin tehdään nykyään tableteilla jossa kuva streamataan suoraan tykille. Tässäkin vaiheessa on kyllä hyvä olla tuki suuremmille resoluutioille.
Jep, 4K ei ole turha, mm. ulkoisen näytön ja Android telkan kanassa sitä tarvii jos panelin natiivia tarkkuuta halutaan tukea, mutta silloin ei 640ppi, vaan jotain pienempää.

Korkea ppi voi olla silmälasinäytöissä ja joissa "projektoreissa" itse kuvanmuodostavassa osassa, mutta se tuskin koodaajaa kiinnostaa.

726.7.2013 19:31

Parempien ja tarkempien kehittäminen todellakin hyödyttää kuluttajaa, sitä huippumallia ei ole aina pakko ostaa ja nyt FullHD näyttöjen lisääntyminen tarkoittaa vain sitä, että pienemmät resoluutioiset näytöt (kuten vaikkapa se 1280x720)tulevat halpenemaan ja tämä taas tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa markkinoilla on parempia halvemman hintaluokan puhelimia.

Kehitys ei ole koskaan pahasta, ja kyllä iPhone 5:n näyttö näyttää karkealta ainakin omaan silmään HTC Onen jälkeen joten näkyvä hyöty näyttöjen resoluution kasvaessa on ;)826.7.2013 19:43

Ehkä tämä on tarkoitettu ennemminkin älytelevisoiden käyttöön, jotka käyttävät androidia operaatioalustanaan.

En oikein jaksa uskoa, että 4k:ta tullaan puhelimissa näkemään. Ainakaan todella pitkään aikaan ja ilman jotain todellista hyötyä.

926.7.2013 19:52

Kun Microsoft osoittautuu säälittäväksi perässähiihtäjäksi, aivopesty trolliorkesteri herää. Tapahtuu aina kun käy ilmi, että MS ei pysy kehityksen perässä.

1026.7.2013 23:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Kun Microsoft osoittautuu säälittäväksi perässähiihtäjäksi, aivopesty trolliorkesteri herää. Tapahtuu aina kun käy ilmi, että MS ei pysy kehityksen perässä.
Olet sitten ilmeisesti samaa mieltä Ubuntu Edge puhelimen kehittäjistä, hehän juuri kerkesivät julistamaan että korkea (Full HD) resoluutioinen näyttö puhelimessa on ennemminkin ylilyönti eikä näytön parantamista.

1127.7.2013 8:40

Isot numerot kiinnostaa aina kuluttajia, riippumatta onko siinä oikeastaan järkeä.

Kyllä se varmaan on ihan hyvä että Androit tukee asiaa, mutta kännyköissä se on kyllä täysin turha. Juuri mainittujen asioiden takia eli ihmisen silmä ei pysty erottamaan asiaa, tarvii lisää vääntöä joka kuluttaa akkua, sekä tämä kaikki nostaa hintaa.

Sen sijaan joku Android pohjainen 4K tablet tai TV olisi varmaan asiallinen 4K:lla.

Mutta tosiaan ihmisen silmän rajoituksiin. Ongelma on että noin 30cm etäisyydeltä ihminen pysty ehkä näkemään 6" näytöstä vielä HD resoluutiota. Jos resoluutio kasvaa niin pitää mennä lähemmäksi nähdäkseen asiat eli saadakseen hyödyn noista yksityskohdista. Toinen ongelma on että kun mennään riittävän lähelle niin silmä ei enään pysty edes tarkentumaan, jolloin menetetään koko hyöty. Esimerkiksi 4K:lle 15cm etäisyys silmästä alkaa olla aika lähellä "pitkää" nenää. ;-)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.7.2013 @ 08:42

1227.7.2013 10:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Kun Microsoft osoittautuu säälittäväksi perässähiihtäjäksi, aivopesty trolliorkesteri herää. Tapahtuu aina kun käy ilmi, että MS ei pysy kehityksen perässä.
mitenniin microsoft? Kaikilla muilla valmistajilla sittenkö on fullhd-malli tarjolla puhelimissaan? kukahan se on aivopesty jos uskoo että fullhd-resoluutiosta on oikeasti hyötyä kännykässä? Ja MS on kyllä se yhtiö joka on aina ollut kehitystä edellä, itsekin sinä tuon viestin sillä windows-tietokoneellasi kirjoitit joten ole hiljaa :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.7.2013 @ 10:17

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

1327.7.2013 10:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Kun Microsoft osoittautuu säälittäväksi perässähiihtäjäksi, aivopesty trolliorkesteri herää. Tapahtuu aina kun käy ilmi, että MS ei pysy kehityksen perässä.
mitenniin microsoft? Kaikilla muilla valmistajilla sittenkö on fullhd-malli tarjolla puhelimissaan? kukahan se on aivopesty jos uskoo että fullhd-resoluutiosta on oikeasti hyötyä kännykässä? Ja MS on kyllä se yhtiö joka on aina ollut kehitystä edellä, itsekin sinä tuon viestin sillä windows-tietokoneellasi kirjoitit joten ole hiljaa :D
Kuluttajalle näkyvässä tekniikassa Ms laahannut jo vuosia.
Mutta mietis nyt uutta Nokia 625. Noilla näyttökoilla voisi olla enemmänkin resolutiota. Harrastakaapa manuaalien lukemista pdf muodossa.

1427.7.2013 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti McTre:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Kun Microsoft osoittautuu säälittäväksi perässähiihtäjäksi, aivopesty trolliorkesteri herää. Tapahtuu aina kun käy ilmi, että MS ei pysy kehityksen perässä.
mitenniin microsoft? Kaikilla muilla valmistajilla sittenkö on fullhd-malli tarjolla puhelimissaan? kukahan se on aivopesty jos uskoo että fullhd-resoluutiosta on oikeasti hyötyä kännykässä? Ja MS on kyllä se yhtiö joka on aina ollut kehitystä edellä, itsekin sinä tuon viestin sillä windows-tietokoneellasi kirjoitit joten ole hiljaa :D
Kuluttajalle näkyvässä tekniikassa Ms laahannut jo vuosia.
Mutta mietis nyt uutta Nokia 625. Noilla näyttökoilla voisi olla enemmänkin resolutiota. Harrastakaapa manuaalien lukemista pdf muodossa.


Ja millähän tuon tekniikassa laahamis-väitteesi perustelet?
Toki Microsoftilla on tarjolla laitteita ja järjestelmiä monessa luokassa, mutta jos nyt katsot vaikkapa Surface Pro tablettia niin mikä sen teknisissä tiedoissa on kovasti jäljessä kilpailijoita...?

Ja sitä Lumia 625:ttä on ihan turha vetää tähän tekniikassa laahaamiseen, se on tietoisesti edulliseen hintaluokkaan ja mm. Kiinan markkinoille laadittu laite johon ei ole pyrittykkään saamaan kaikkea uusinta tekniikkaa, esimerkiksi ne Kiinan markkinat ovat tulvillaan vastaavalla resoluutiolla olevia suurinäyttöisiä android-puhelimia jotka kyllä muulta tekniikaltaan häviävät tuolle 625:lle mennen tullen.

1527.7.2013 11:33

Lainaus:
Harrastakaapa manuaalien lukemista pdf muodossa.

no ei suurempi resoluutio tuota harrastusta helpota, vaan suurempi näyttö

1627.7.2013 11:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus:
Harrastakaapa manuaalien lukemista pdf muodossa.

no ei suurempi resoluutio tuota harrastusta helpota, vaan suurempi näyttö
Itseasiassa resoluutio ja ruudun FPS vaikuttavat tekstin luettavuuteen suuresti. Tietenkin tätä voi konpensoida suuremmalla näytöllä, tehden tekstistä samalla suurempaa eli helpommin luettavaa.

1727.7.2013 15:40

Saisivat nyt hitto edes sen akunkeston pidemmäksi kuin 1 päivä. sitten vasta muuta.

1827.7.2013 16:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Saisivat nyt hitto edes sen akunkeston pidemmäksi kuin 1 päivä. sitten vasta muuta.
Nojoo totta. Onhan noita thoakkujaki jos haluaa niihin vain sijoittaa

Nykyinen luuri: Samsung Galaxy S III
Nykyinen kone: Asus K54SV + DNA 4G WLAN Mokkula, joka toimii jos toimii.

1928.7.2013 8:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Saisivat nyt hitto edes sen akunkeston pidemmäksi kuin 1 päivä. sitten vasta muuta.
Tai voisivat tehdä kännykän 4K resolla, mutta käyttäjä voisi alentaa resoa akkua säästääkseen.

Sen kännykän voisi myös liittää ulkoiseen 4K-näyttöön natiiviresolla.

Microsoft kahlitsee Windows Phonea liikaa. Nyt maksimi reso on alempi HD ja tämän vuoden aikana on tulossa full HD. Miksei voi laittaa tukea 4K:lle samantien?

2028.7.2013 14:35

" jos nyt katsot vaikkapa Surface Pro tablettia niin mikä sen teknisissä tiedoissa on kovasti jäljessä kilpailijoita...? "

sanoo Redmondiin päin neljä kertaa päivässä kumartava "perhana". Voisiko hän kertoa edes yhden teknisen tiedon, jossa Surface on edellä kilpailijoita?

2128.7.2013 16:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
" jos nyt katsot vaikkapa Surface Pro tablettia niin mikä sen teknisissä tiedoissa on kovasti jäljessä kilpailijoita...? "

sanoo Redmondiin päin neljä kertaa päivässä kumartava "perhana". Voisiko hän kertoa edes yhden teknisen tiedon, jossa Surface on edellä kilpailijoita?
En minä ole väittänyt sen olevan mitenkään kummemmin edellä kilpailijoitaan, vaan vastasin väitteeseen siitä että microsoft muka laahaisi tekniikassa vuosia kilpalijoita jäljessä, en myöskään kumartele mihinkään suuntaan vaikka se ehkä googlen/androidin kumartelijoita harmittaakin että en suostu kumartelemaan heidän mukanaan.

Onko microsoftin laahaamista sitten se, että kun linux-leiri ensin pari vuotta mollaa jokaista uutta windowsia, tulee sieltä lopulta muutama sitä mollattua windowsia jäljittelevä distro... muutaman vuoden viiveellä.
Aivan samoin näyttäisi olevan Androidin kanssa, ne ylistetyt androidin tiedostohallinnat ja sovellustenhallinnat ovat juuri samankaltaisia kuin windowsin kymmenen vuoden takaiset... meneppä vaikka tutustumaan tarkemmin vanhaan windows mobile-järjestelmään, siellähän se on samankaltainen tiedostonhallinta kansioineen ja alikansioineen joka androidista nykyisin löytyy, ja siinä missä windows mobileen asennettiin sovellukset .cab paketeista, asennetaan ne androidiin hyvin samankaltaisesta .apk paketista... koitahan windows pöytäkoneella nimetä jokin .apk asennuspaketti .zip paketiksi ja avaa se windowsin pakettienhallinnalla ellet usko niiden samankaltaisuutta.

2230.7.2013 23:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Xtrim:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
no siellähän on fanipojat jo ihan mehuissaan kun on fullhd kännykässä, kuulemma kaikki muu ihan pikselimössöö :D sit kun tää tulee niin fullhd on kans pikselimössöö. Toivottavasti muut kun android-valmistajat ei kännyköissä lähde mukaan tähän pelleilyyn joka on vaan pois kuluttajalta
Millä tavalla resoluution kasvattaminen on pois kuluttajalta?
Hyödyt kännykän kokosella ruudulla: ei mitään

Haitat: Hinta kasvaa, tehontarve kasvaa, akku menee nopeemmin...

Eli kännykän rauta joutuu prosessoimaan dataa jota ihmissilmä ei voi edes havaita -> haittaa kuluttajalle


Juurikin näin.

Tässä itse katselen 1920 x 1200 24" näyttöäni (=FullHD + Windows palkki) ja olen täysin sitä mieltä, että näyttöni on aivan liian pieni. FullHD elokuviin kaipaisin mieluummin 32 tuumaista tai suurempaa näyttöä, että ei tarvitsisi pitää jalkoja näytön alla. Toinen syy on se, että silmät väsyvät pitkässä juoksussa katsottaessa näin lähelle. Tämä on siis kommentti 22-vuotiaalta, jonka näkö ylittää 2.0:n.

Puhumattakaan siitä, että fullHD-ylittää ihmissilmän erottelutarkkuuden normaalikäytössä, jo 10 tuuman tabletissakin. Niin kuka keksi, että se pitää saada alle 5 tuuman kännykkää, jossa erottelu tarkkuden hyödyntämiseen tarvitsee suurennuslasin tai kännykän pitämisen 15-sentin päässä silmistä? Siinä onkin saunalahdelle mainosaihetta, mies tuijottaa metrin halkaisiallisella suurennuslasilla bussissa laamankarvakuorista samsungiaan.

Puhumattakaan siitä tehosta. Oma kokonpanoni on pelkästään keskusytimeltään yli 10 x tehokkaampi, kuin kyseinen kännykkä. Virrankulutus näyttöineen on +500w pelatessa. Silti kun laitan Crysis 3:n käyntiin ja alan hyödyntämään FullHD:n erottelutarkkuutta, vetää se heti polvilleen. Niin mitä kyseisellä resolla sitten tekee tuollaisessa arm-vammaisessa värkissä? Ei se paljoa ängrybirdsin tekstuureilla merkitse, paljonko on pixeleitä käytettävissä.

Historia toistaa itseään. Näinhän se meni aikoinaan pelikonsoleiden kanssa, kun niistä tuli status-symboleita. Piti olla vähintään 32-bitin sega ja mikään muu ei kelvannut. Kukaan ei huomannut että pelit olivat edelleen 8-bittisiä, vaan mäiskivät toisia uudella pelikonsolillaan päähän huutaen ääneen että tämä on paree. Millään muulla ei ole väliä, kuin mun YberADHD-resoluutiollani, muut on pixelimössöä, tiedemiehet ovat väärässä mitä ainakin näen eron!!!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.7.2013 @ 23:29

2331.7.2013 8:30

On tosiaan kummallista että jotkut ihmiset eivät ymmärrä ihan perusasioita tekniikasta ja miten asiat liittyvät toisiinsa. Enemmän pixeleitä näytössä vaatii enemmän käsittely tehoa prosessorilta joka taas vie enemmän tehoa akusta ja tämä kaikki maksaa enemmän.

Mitä suurempi näyttö on sitä enemmän siinä "voi" olla pixeleitä ja katselu kulma näin kasvaa. Jokaiselle näytölle jollain tietyllä resoluutiolla on se optimi etäisyys, minimi ja maksimi. Johtuen siitä jos ollaan liian lähellä näyttöä verattuna pixeleiden määrään niin nähdään jokainen erillinen pixeli. Jos taas ollaan liian kaukana näytöstä verrattuna pixeleiden määrään niin silmä ei enää erota pixeleitä toisistaan eli kadotetaan se yksityiskohtien hyöty.

Ihmisen silmä pystyy tietääkseni erottamaan noin 0,5-1,0 1/60 osa astetta. Silmä näkee noin 180 astetta joista sitä tarkaa näkemistä on hyvin pieni osa. Käytännössä sanotaan että noin 36 astetta olisi sopiva katselu kulma. 36 * 60 * 1/0,75 = 2880 pixeliä etäisyydestä riippumatta. Joten käytännössä 4K ylittää ihmisen silmän kyvyn nähdä yksityskohtia ilman apuvälineitä. Ainoa hyöty siitä saadaan kun mennään laajempaan kulmaan kuin tuo 36 astetta eli näyttö on iso katseluetäisyyteen nähden. Näin saadaan sille silmän sivulta näkemiselle myös kuvaa. Eli mitä enemmän pixeleitä sitä lähemmäksi joutuu menemään ja kääntämään katsetta nähdäkseen eri asioita näkökentässä.

Full HD vaatii vähintäin 24 asteen katselukulman.
4K vaatii vähintäin 48 asteen katselukulman.

Jos tuo kulma kasvaa liiaan suureksi niin ihminen joutuu kääntämään päätään nähdäkseen asian kunnolla (terävänä).

Joten tuollaiset puheet että on se suurempi pixeli määrä on aina parempi, on ihan tietämättömän paska puhetta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.7.2013 @ 10:23

243.8.2013 19:20

Olen kokeillut Galaxy S4 Activea Gigantissa LG:n "miracst" FullHDTV:n kanssa ja kivasti helpotti netti selaislua. Laite oli varsin hintava,joten seuraava testi on Push2TV:n kanssa.
Jos saan Antero-höpöttimen pelaamaan minkä tahansa 1080-telkkarin kanssa, niin suuresta näytön tarkkuudesta on todellakin hyötyä - ainakin minulle. sposti, viestit, yms eivät kilju isompaa näyttöä, eikä m.[palvelu].com sivut.
Näppis sitten myöhemmin...

Windows Phone GDR3 tulee ennen Joulua ja tarjoaapi 1080 tuen.
Saa nähdä löytyykä WiDI/miracast yms tuki myös.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto