AfterDawn: IT-alan uutiset

PayPal jäädytti iPredator-VPN:n maksuliikenteen ja varat ilman selitystä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.7.2013 15:22 Kommentteja (11)

PayPal jäädytti iPredator-VPN:n maksuliikenteen ja varat ilman selitystä

PayPal on lopettanut maksujen välittämisen Pirate Bay -yhteyksistään tutulle VPN-palvelulle iPredatorille. Jo aiemmin iPredatorin luottokorttimaksut käsitellyt Payson sanoi sopimuksen irti.
Asiasta uutisoivan TorrentFreakin mukaan PayPal ei ole kertonut iPredatorin edustajille syytä yhtäkkiseen maksuliikenteen lopettamiseen sekä maksussa olevien varojen jäädyttämiseen. PayPal on aiemmin ollut tiukkana Torrent-sivustojen ja tiedostonjakopalveluiden rahoituksen suhteen ja iPredatorin tapaus vaikuttaisi laajentavan käytäntöä koskemaan myös Torrent-sivustoihin liitettyjä VPN-palveluita.

TorrentFreakin haastattelema, myös iPredatorin perustajiin kuuluva entinen Pirate Bay -puhemies Peter Sunde kertoo, että lukuisista yrityksistä huolimatta sivustoa kohdanneeseen maksuvälityssaartoon ei olla saatu järkevää selitystä. Sunde ei usko, että kolmen viikon takainen Paysonin sopimuksen irtisanominen ja PayPalin maksujen jäädytys olisivat pelkkää yhteensattumaa. Silti Visa ja MasterCard ovat kiistäneet, että VPN-palvelut olisivat joutuneet yhtiön mustalle listalle.
Sunde kaipaisikin maksuvälittäjiltä perusteluja toimilleen. "Jos joku kertoisi syyn toimille, voisimme edes yrittää esittää vastaväitteitä", turhautunut Sunde kommentoi Torrent Freakille.

iPredator ei ole vielä löytänyt Paysonin tilalle uutta maksuvälittäjää, joka suostuisi ottamaan VPN-palvelun asiakkaaseen. Tällä hetkellä palvelusta pystyy kuitenkin maksamaan esimerkiksi Bitcoineilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

124.7.2013 15:29
minä
Vahvistamaton

Yksikään täysipäinen henkilö EI käytä Paypalia. Todistuksen/syyn näitte uutisessa...

224.7.2013 15:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti minä:
Yksikään täysipäinen henkilö EI käytä Paypalia. Todistuksen/syyn näitte uutisessa...
Eipä sille ole mitään hyvää vastinetta. Paypal käy tätä nykyä melkein kaikkialla, ja minen ainakaan ole mieltynyt ideaan, että jakaisin luottokorttini numeroa kaikkialle.

324.7.2013 15:40

Paypalin otin minäkin tuossa IronSky jatko-osa keräyksen yhteydessä käyttöön. Vaikuttaisi toimivat paljon paremmin kuin luottokortit nettiostoksia yms tehdessä.

MItä tulee uutiseen niin aika törkeää jättää asiakas ilman minkäänlaista selitystä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.7.2013 @ 15:41

424.7.2013 16:30

Lainaus:
Eipä sille ole mitään hyvää vastinetta. Paypal käy tätä nykyä melkein kaikkialla, ja minen ainakaan ole mieltynyt ideaan, että jakaisin luottokorttini numeroa kaikkialle.

Paypal on kyllä hyvä koska se käy niin monessa paikassa. Kaipaisin vain hieman läpinäkyvyyttä näihin sulku päätöksiin. Paypalilla on pitkä historia tilien jäädyttämisistä ilman mitään selitystä. Toivoisin jotain suurta kilpailijaa tuohon internetin maksuvälitysbisnekseen ja oikeastaan ihmettelen miten google ei ole saanut/ottanut enemmän jalansijaa ko. bisnekseen.

Vaihtoehtona paypalille voisin suositella joko prepaid mastercardia/visaa tai virtuaaliluottokorttia, jolla voi luoda uuden korttinumeron joka maksua varten.

las ballenas son el camino

524.7.2013 16:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Eipä sille ole mitään hyvää vastinetta. Paypal käy tätä nykyä melkein kaikkialla, ja minen ainakaan ole mieltynyt ideaan, että jakaisin luottokorttini numeroa kaikkialle.

Paypal on kyllä hyvä koska se käy niin monessa paikassa. Kaipaisin vain hieman läpinäkyvyyttä näihin sulku päätöksiin. Paypalilla on pitkä historia tilien jäädyttämisistä ilman mitään selitystä. Toivoisin jotain suurta kilpailijaa tuohon internetin maksuvälitysbisnekseen ja oikeastaan ihmettelen miten google ei ole saanut/ottanut enemmän jalansijaa ko. bisnekseen.

Vaihtoehtona paypalille voisin suositella joko prepaid mastercardia/visaa tai virtuaaliluottokorttia, jolla voi luoda uuden korttinumeron joka maksua varten.
sama juttu ihmettelen ettei google wallet ole vielä lähtenyt kunnolla lentoon.

suomessa elisa lompakko palvelu on tosin varmaan aika kätevä, itse tosin en ole ottanut käyttöön kun en tilaile ulkomailta pahemmin. tosin minulla on erillinen netti maksu ominausuudella varustettu visa electron jossa ei ole paljoakaan rahaa jos tulisi jotain ongelmia. netflix, google play, windows store, steam ostokset menee sieltä.

624.7.2013 22:53

Itse ihmettelen, että maksunvälityksessä käytettävät Visa, Mastercard ja PayPal ovat kaikki yhdysvaltalaisia firmoja. NSA saa varmaan ensikäden tietoa maksuista. Ongelmallista kuitenkin on, että Yhdysvaltojen laki luultavasti sallii joidenkin instanssien puuttua maksunvälitykseen ja määrätä salassa näitä firmoja lopettamaan rahaliikenteen tiettyihin kohteisiin. Vähän kuin postin voisi epäillyiltä rikollisilta katkoa.

Miksi meillä ei ole Euroopassa vastaavia firmoja? Tai sitten sellaista systeemiä, joka pyörisi valtioiden yhteenliittymänä, ja joka kuljettaa maksun kuin maksun perille ilman mitään sulkuja. Kyllä minua ahdistaisi, jos minulta tyrehdytettäisiin palkanmaksu maksunvälittäjien puolesta, koska Yhdysvaltojen mielestä olen terroristi.

725.7.2013 00:04

Kaikki on joko ostettu taikka ihan sitten valtioiden toimesta siirretty amerikkalaisten haltuun.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

825.7.2013 00:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maluska:
Itse ihmettelen, että maksunvälityksessä käytettävät Visa, Mastercard ja PayPal ovat kaikki yhdysvaltalaisia firmoja.
Niin, kumma ettei Neuvostoliitto aikanaan kehittänyt mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa. Muillahan siihen ei ollut resursseja (eikä siis neukuillakaan oikeasti).

925.7.2013 06:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Maluska:
Itse ihmettelen, että maksunvälityksessä käytettävät Visa, Mastercard ja PayPal ovat kaikki yhdysvaltalaisia firmoja.
Niin, kumma ettei Neuvostoliitto aikanaan kehittänyt mitään varteenotettavaa vaihtoehtoa. Muillahan siihen ei ollut resursseja (eikä siis neukuillakaan oikeasti).
En tiedä, millä mielellä kommentti on kirjoitettu, mutta Euroopan vapaakauppa-alueella ja Japanissa on varmasti ollut resursseja kehittää vaikka mitä. Kovin vanha juttu tämä bittiraha ei kuitenkaan ole, ainakaan kuluttajille. Sitä ennen paperisopimukset ja shekit ovat olleet valuutan suurin abstraktio käsittääkseni.

1025.7.2013 07:38

Minusta oudointa tuossa on että yksityiset yritykset jäädyttelee ja puuttuu rahaliikenteeseen. Yleensä oikeudet tähän on ollut vain ja ainostaan valtioiden viranomaisilla. Jos yritykset saa puuttua toisten varallisuuteen ilman että viranomaiset ärähtää asiasta, niin hieman pistää miettimään että mihin sitä kansalaisena rahansa oikein tallettaa.

1125.7.2013 07:55

Tämä on yksi keino NSA:n ja vastaavien taistelussa vapaata Internetiä vastaan. Tehdään yksityisyyden suojaamisesta pikkuisen hankalampaa, niin saadaan käyttäjät pysymään paremmin kytättävissä.

Näen tämän kuitenkin enemmän mahdollisuutena. Tulee ensinnäkin kehittää eurooppalainen järjestelmä, joka kilpailee näiden ihmisoikeuksia polkevien jenkkifirmojen kanssa. Toisekseen nyt on mahtava tilaisuus ajaa virtuaalivaluuttojen (lähinnä Bitcoin) käyttöä laajempaan tietoisuuteen. Bitcoin on täydellinen vaihtoehto esimerkiksi PayPalille, kunhan vaan tietoisuus Bitcoinista saadaan leviämään.

Tehdään loppu Jenkkien Internetherruudesta, vapaus kuuluu kaikille!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto