AfterDawn: IT-alan uutiset

Rajatonta pilvitilaa tarjoava Bitcasa laajentui virallisesti Eurooppaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 23.7.2013 17:31 Kommentteja (13)

Rajatonta pilvitilaa tarjoava Bitcasa laajentui virallisesti Eurooppaan Pilvitallennusta tarjoavista palveluista alkaa olla jo runsaudenpulaa, kun jokaisella isolla tekniikkayhtiöllä (Google, Microsoft) pitää olla oma pilvipalvelunsa ja markkinajohtaja Dropbox uhoaa syrjäyttävänsä kiintolevyn kokonaan.
Silti tuoreehko yrittäjä Bitcasa uskoo, että sille löytyy lisää asiakkaita Euroopasta. Helmikuussa beta-leimasta luopunut Bitcasa tarjoaa palveluaan virallisesti nyt myös eurooppalaisille ja samalla yhtiö on julkaissut uuden mobiilisovelluksen. Bitcasan liikeideana on tarjota käyttäjälle rajaton tallennustila kuukausimaksua vastaan. Lisäksi yhtiö mainostaa itseään turvallisena vaihtoehtona, jossa hyödynnetään "pankkitason" turvaratkaisuja käyttäjän datan salaamiseen.
Rajattoman tilan Infinite Drive -palvelu maksaa avajaistarjouksena kahdeksan euroa kuussa tai 60 euroa vuodessa elokuun loppuun saakka, kun käyttää alennuskoodia UKEU20.

Yleisellä tasolla palvelun ominaisuudet vastaavat paljolti kilpailijoita. Tiedostojen jakaminen tapahtuu yksinkertaisesti linkin avulla ja palvelun tuettujen alustojen listalle kuuluvat Windows, OS X, Android, iOS ja yllättäen myös Windows RT. Lisäksi tarjolla on nettipohjainen käyttöliittymä.

Edit 21:25 Lisätty alennuskoodi uutiseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

123.7.2013 18:30

Väittää kyllä hinnaksi 79€ vuosi kun koittaa tiliä luoda.

edit: jaa jäi vissiin tuossa uutisessa kertomatta että tarjous vaatii promokoodin UKEU20 :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.7.2013 @ 18:51

223.7.2013 18:58

Kyllä näille rajatonta tilaa tarjoaville löytyy aina tilaa. Dropboxilla maksaa jo 100GB tuon $99/vuosi, itsellä tarve vähintään 500GB:lle (järjettömät $499/vuosi dropboxilla).

323.7.2013 21:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tenettuja:
Väittää kyllä hinnaksi 79€ vuosi kun koittaa tiliä luoda.

edit: jaa jäi vissiin tuossa uutisessa kertomatta että tarjous vaatii promokoodin UKEU20 :)
Sehän olisi kyllä hyvä lisätä uutiseenkin, kiitos korjauksesta!

423.7.2013 22:38

@2 Google Driveen 100Gb vuodessa maksaisi noin $60.

Mutta jos vain kerää luotettavuutta ja loistavaa palautetta, saattaa hyvinkin syrjäyttää suuria tekijöitä. "Rajaton" määrä tallenustilaa on meinaan 60-80 euroon vuodessa aika hyvin, jos Google Driveenkin 16teraa tilaa maksaa "vain" 800 dollaria kuukaudessa.

524.7.2013 10:36

Katsellaan muutaman vuoden päästä uudestaan mikä on tilanne. Löysin Stockmannilta f-securen online backup (unlimited) lisenssejä 8 eurolla (vuoden lisenssi). Seuraavat kolme vuotta menee siellä.

625.7.2013 08:04

Palvelu varmasti hyvä ja toimivia. Kuitenkaan en kauheasti innostu ajatuksesta, että tiedostoni ovat "tuolla jossain". Ensinnäkin siksi, etten voi koskaan varmasti tietää milloin ne eivät enää olekaan "pilvessä", jos firma laittaa lapun luukulle, pakotetaan lopettamaan yms... Suurempi syy kuitenkin on se, etten mitenkään voi luottaa näiden kykyyn taata käyttäjien yksityisyys. Lupaavat sivuillaan paljon toki, mutta noin 99,99% varmuudella järjestelmässä on takaportti, jonka kautta ihmisten yksityisyydelle vihamieliset tahot (kuten NSA) pääsevät tiedostoihin tarvittaessa käsiksi.

Voisin luottaa palveluuun, jota pyöritettäisi täysin avoimesti (voisin tarkistaa palvelimelta, mitä siellä oikeasti pyörii), avoimen koodin ohjelmilla, josta voisin itse varmistua, ettei NSA-reikiä löydy. Tällainenhan olisi mahdollista toki, mieletön bisnesidea muuten. Ainakin itse maksaisin tällaisesta tilasta 10x sen mitä turvattomasta.

725.7.2013 08:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Palvelu varmasti hyvä ja toimivia. Kuitenkaan en kauheasti innostu ajatuksesta, että tiedostoni ovat "tuolla jossain". Ensinnäkin siksi, etten voi koskaan varmasti tietää milloin ne eivät enää olekaan "pilvessä", jos firma laittaa lapun luukulle, pakotetaan lopettamaan yms... Suurempi syy kuitenkin on se, etten mitenkään voi luottaa näiden kykyyn taata käyttäjien yksityisyys. Lupaavat sivuillaan paljon toki, mutta noin 99,99% varmuudella järjestelmässä on takaportti, jonka kautta ihmisten yksityisyydelle vihamieliset tahot (kuten NSA) pääsevät tiedostoihin tarvittaessa käsiksi.

Voisin luottaa palveluuun, jota pyöritettäisi täysin avoimesti (voisin tarkistaa palvelimelta, mitä siellä oikeasti pyörii), avoimen koodin ohjelmilla, josta voisin itse varmistua, ettei NSA-reikiä löydy. Tällainenhan olisi mahdollista toki, mieletön bisnesidea muuten. Ainakin itse maksaisin tällaisesta tilasta 10x sen mitä turvattomasta.
Menee vähän trollailun puolelle, mutta on vain pakko kysyä:
Sanoit tuolla toisen uutisen kommenteissa jotain tähän tyyliin "Eihän informaation ja kulttuurin jakaminen voi olla paha asia." Miksi sinun informaatiosi pitäisi olla salaista?

825.7.2013 14:41

Itse ostin suomalaiselta pilvipalvelun tarjoajalta 500Gt noin 50e kuukausihintaan. Palvelu on elfcloud.fi.

Tarjoavat avoimet palvelinrajapinnat sekä avoimen lähdekoodin asiakaskirjastoja. Tiedot ovat pilvessä kryptattuna, joka oli minulle tärkeä ominaisuus. Ei ole pelkoa, että NSA pystyisi katselemaan minun tiedostoja.

925.7.2013 17:06

Olen tuota käyttänyt jo puolisen vuotta, siitä kun beta loppui.

Haluaisin suositella tuota, mutta ongelmia on ollut koko ajan.
Dataa mahtuu hyvin, mutta upload nopeus on usein jäänyt melko alhaiseksi. Sitten jossain vaiheessa client oli huonosti koodattu ja aiheutti cpu kuormitusongelmaa, jopa datan korruptiota.

Linux tukea on luvattu jo pitkään. Mutta eivät enää ole ajaneet sitä eteenpäin, samoin vikaraporteihin reagoiminen on ollut aivan liian hidasta. Tuo cpu kuormitus bugi kesti eli kuukauden selvittää.

1025.7.2013 18:37

Niin, ja sen verran vielä tuota palvelun tilasta, että nyt minulla on tuolta käytössä 2TB eikä se ole ongelma. Bitcasa sopisi älyttömän hyvin "arkistointiin".

Kun keväällä oli noita ongelmia paljon, loppui vähän innostus tuon käyttämiseen. Pitäisi varmaan taas koittaa katsoa onko tilanne parantunut. Kannattaa seurata noiden foorumia http://forums.bitcasa.com/ ja katsoa sieltä käyttäjien kommentteja.

(lisäksi https://support.bitcasa.com/categories/20074967-Forums- täältä näkee oikeastaan ne tekniset ongelmat)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.7.2013 @ 18:41

1126.7.2013 10:19

Jo pelkkä Linux tuen puuttuminen on NO GO minulle, jolla on myös Linux koneita ja tarvii päästä pilveen käsiks.

1228.7.2013 00:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hallikas:
Haluaisin suositella tuota, mutta ongelmia on ollut koko ajan.
Dataa mahtuu hyvin, mutta upload nopeus on usein jäänyt melko alhaiseksi. Sitten jossain vaiheessa client oli huonosti koodattu ja aiheutti cpu kuormitusongelmaa, jopa datan korruptiota.
Otin itesekin tuon testiin, ja hieman samansuuntaisi kokemuksia muutaman päivän käytön perusteella. Upload on todella hidas, jos vaikka vertaa MEGA palveluun jossa se on (ainakin minulla) todella nopea. Samoin tuota cpu kuormaa tuntuu olevan turhan paljon. Saisivat parantaa palvelua niin viitsisi enemmänkin käyttää.

1312.8.2013 08:15

riittää että palvelu on euroopa sisällä, mielellää suomesta nii NSA:lla ei ole mitää oikeutta tulla urkkii

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto