AfterDawn: IT-alan uutiset

Seurakunnalla ja Vapaa-ajattelijoilla edelleen kiista verkko-osoitteesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 9.7.2013 16:17 Kommentteja (2)

Seurakunnalla ja Vapaa-ajattelijoilla edelleen kiista verkko-osoitteesta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Vapaa-ajattelijain liitto kinastelevat edelleen vapaa-ajattelija.fi-verkkotunnuksesta. Seurakuntayhtymä rekisteröi osoitteen vuoden 2012 alussa, mutta Vapaa-ajattelijain liitto vaati keväällä Viestintävirastoa peruuttamaan hämääväksi koetun verkkotunnuksen.
Uusin käänne riidassa on seurakuntayhtymän Viestintävirastolle toimittava vastine Vapaa-ajattelijain valitukseen. Seurakunnan mukaan verkkotunnus varattiin ensi syksynä järjestettävää "positiivista uskonnonvapauskampanjaa" varten.

Vapaa-ajattelijoiden mukaan seurakuntayhtymän verkkotunnus on "harhauttavan lähellä" liiton käyttämää vapaa-ajattelijat.fi-verkkotunnusta. Liitto myös julkaisee lehteä, jonka nimi on Vapaa Ajattelija.

Seurakunnan mukaan vapaa-ajattelu on kuitenkin huomattavasti vanhempi käsite kuin Vapaa-ajattelijain liitto. Väitettä perustellaan ensimmäisellä Korinttolaiskirjeellä, jossa "puhutaan paljon vapaudesta kristityn näkökulmasta".

Vapaa-ajattelijat tyrmäävät perustelut.

- 1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma.

Seurakunnan mukaan tarkoituksena ei ole tehdä kiusaa Vapaa-ajattelijoille, vaan viestiä positiivisen uskonnonvapauden puolesta.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.7.2013 17:01
uiiunhi
Vahvistamaton

"1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma."

Mistähän se sitten johtuu, että valtioissa, jotka on perustettu alunperin juutalais-kristilliselle pohjalle, on vapaa-ajattelijoilla ja uskonnon arvostelijoilla eniten vapauksia? Kokeilkaapa vapaa-ajattelijat herättää dialogia esim. muslimimaissa...

29.7.2013 22:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uiiunhi:
"1600-luvulla saatettiin tuomita "Ruotsin lain ja Mooseksen kirjojen mukaan", mutta enää ei onneksi Raamattu ole lakikirjan asemassa, toteaa vapaa-ajattelijoiden puheenjohtaja Petri Karisma."

Mistähän se sitten johtuu, että valtioissa, jotka on perustettu alunperin juutalais-kristilliselle pohjalle, on vapaa-ajattelijoilla ja uskonnon arvostelijoilla eniten vapauksia? Kokeilkaapa vapaa-ajattelijat herättää dialogia esim. muslimimaissa...
Vapaudet eivät juonnu uskosta, vaan asia aivan toisin päin. Vapaus ja kansalaisoikeudet länsimaissa ovat verellä ansaittuja. Vapaasti ajattelevat järkeä käyttävät ihmiset ovat vuosien saatossa taistelleet uskontoja vastaan, jotta Vapaa-ajattelijoiden kaltaiset järjestöt olisivat mahdollisia. Eikös se ollut koko USA:n perustamisen idea: että valtio ja uskonnot eivät missään nimessä kuulu samaan kategoriaan. Olihan suurin osa perustajaisistäkin kovia uskonnon vastustajia.

Uskonnot (varsinkin Aabrahamin heimojumala) edustavat ihmisjärjen ja -rodun kahlitsemista. Ne alistavat järkemme tieteiden sijasta hölynpölyyn, ja korvaavat järjen tyhjällö uskomisella. Säälin kyllä uskovaisia, sillä heidän elämässään puuttuu se jokin oleellinen - todellisuuteen perustuva henkisyys.

Ps. Tuosta uutisesta sen vertaa, että oikeudet kyllä kuuluisivat Vapaa-ajattelijoille, eikä uus-uskontojen propaganda-alustaksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.7.2013 @ 22:58

hasa diga eebowai

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi (22.3.2018 20:56)
Galaxy S9:stä, kuten niin monesta sitä edeltäneestä Galaxy S -mallista, löytyy kaksi eri versiota. Tässä tapauksessa emme puhu normaali- ja plus-kokoisista laiteversioista vaan järjestelmäpiirieroista. ....
Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin (22.3.2018 20:30)
Samsung on esitellyt uuden Exynos 9610 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu ylemmän keskisarjan mobiililaitteisiin. Kyseinen piiri on Galaxy S9:stä löytyvän Exynos 9810 -piirin pikkuveli ....
Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä (22.3.2018 19:07)
Sormenjälkilukija on ollut muutaman vuoden ajan ominaisuus, joka löytyy liki kaikista vähänkään paremmin varustelluista älypuhelimista. Viime vuoden puolivälin tienoilla tosin sen sijainnista ....
Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä (22.3.2018 14:04)
Tämän vuoden GDC-pelimessujen yksi suurimmista puheenaiheista vaikuttaisi olevan sädejäljityksen (ray tracing) mahdollistavien työkalujen tuominen pelikehittäjien ja luovan alan tekijöiden saataville. ....

Uutisarkisto