AfterDawn: IT-alan uutiset

Ennuste: Lentokoneissa katsellaan HD-tason tv-lähetyksiä 2020 mennessä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 8.7.2013 15:26 Kommentteja (2)

Ennuste: Lentokoneissa katsellaan HD-tason tv-lähetyksiä 2020 mennessä Verkkottuneessa maailmassa lentokoneet ovat yksi harvoja paikkoja, jossa puhelimeen tai tietokoneeseen on pakko ladata sisältö ennalta, jos lennon aikana aikoo nauttia digitaalisesta viihteestä. Vaikka joillain lennoilla on jo tarjolla myös WLAN-yhteys, Netflixin katsominen sen läpi kannattaa vielä unohtaa.
Tietoliikennetekniikkaa lentoyhtiöille kehittelevän Rockwell Collins -yhtiön pomoihin kuuluva Kent Statler kuitenkin ennustaa, että kaistanleveydet kasvavat myös lentokoneissa nopealla tahdilla, raportoi Business Insider. Jo nyt kaista riittäisi esimerkiksi yhden HDTV-striimin katseluun (mikä onnistuukin jo monissa yksityiskoneissa), mutta jos joku 200 matkustajasta katsoisi mieluummin jotain muuta, bitit eivät vielä nykyisellään riitä useampaa lähetystä varten.

Statlerin mukaan vuoteen 2020 mennessä kaistanleveys kasvaa sille tasolle, että kaikilla reittilennoilla voitaisiin tarjota asiakkaille mahdollisuus HD-tasoisen tv-kuvan katseluun. Toivottavasti oman osansa kaistasta voi varata myös muulle liikenteelle, jos matkansa viettää mieluummin yleisemmän nettisurffailun parissa.

Tägit: Internet
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

18.7.2013 16:41

Ennuste: Kuinka monta kertaa elämänsä aikana ihminen tulee ajamaan lentokoneella vuoden 2020 jälkeen?

Ellei keksitä vaihtoehtoista polttoainetta, niin lentäminen loppuu seuraavan parin kymmenen vuoden aikana hintojen noustua pilviin.

28.7.2013 17:58

@1 kyllä sitä menovettä riittää vielä ainakin 200 vuotta, kauemminkin jos sen käyttö ei kiihdy. Öljyä on löytynyt melkein joka puolelta maapalloa. Sitä ei vain aleta pumppaamaan koska sen hinta tippuisi liikatuotannon takia. Muista myös että Euroopassa on käyttämättömiä liuskeöljy esiintymiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto