AfterDawn: IT-alan uutiset

Visa ja Mastercard estivät maksut anonyymeille VPN-palveluille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.7.2013 10:40 Kommentteja (7)

Visa ja Mastercard estivät maksut anonyymeille VPN-palveluille Luottokorttiyhtiöt Visa ja Mastercard eivät enää käsittele anonyymipalveluille kuten VPN-palveluille suunnattuja maksuja. Ruotsalainen Payson ilmoitti asiakkailleen äskettäin, että luottokorttimaksut eivät enää ole käypä vaihtoehto VPN-palvelusta maksettaessa.
Paysonilta kerrottiin TorrentFreakille, että yhtiö joutuu lopettamaan luottokorttimaksujen välittämisen nimenomaan Visan ja Mastercardin vaatimuksesta. VPN-palveluista voi kuitenkin yhtiön mukaan maksaa edelleen pankkisiirtojen avulla.

Uusi sääntö vaikeuttaa esimerkiksi Pirate Bay -taustaisen iPredator-palvelun toimintaa. Peter Sunde, joka on yksi palvelun perustajista, pitää luottokorttiyhtiöiden puuttumista yksityisyydensuojaan käsittämättömänä. TorrentFreakille puhunut Sunde hämmästelee tilannetta, jossa amerikkalaiset yritykset pakottavat muun maalaiset yhteistyökumppaninsa estämään asiakkailtaan oikeuden yksityisyyteen. Sunde liittää tapauksen viime aikaiseen kohuun Yhdysvaltojen sisäisen turvallisuuden viraston NSA:n nettivakoilusta.

Vaikka iPredator tarjoaa asiakkailleen myös monia muita maksutapoja, Sunden mukaan yhtiö ei aio alistua luottokorttiyhtiöiden määräiltäväksi. Ipredator harkitseekin parhaillaan oikeudellisia toimia Visaa ja Mastercardia vastaan.

Jo aiemmin luottokorttiyhtiöt sekä muut maksuja välittävät yhtiöt kuten PayPal ovat kiristäneet säännöksiään tekijänoikeusloukkausepäilyihin liittyen. Yhtiöt eivät esimerkiksi välitä maksuja tiedostonjakosivustoille, joilla on käytössä niin sanottu affiliate-ohjelma, jossa suosittujen tiedostojen jakamisesta palkitaan rahallisesti.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

14.7.2013 10:56

Viihdeteollisuus korruptoi tehokkaasti maailmaa omiin etuihinsa.

Mielenkiintoista on myös että niin kauan kuin liiketoiminta hyödyttää USA:ta taloudellisesti niin se on sallittua, vaikka se olisi kuinka laitonta tai moraalitonta. Heti kun jostain liiketoiminasta on ehkä haittaa USA:n yrityksille niin se yritetään tuhota vaikka laittomin keinoin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2013 @ 14:34

24.7.2013 12:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Viihdeteollisuus korruptoi tehokkaasti maailmaa omiin etuihinsa.

Milenkiintoista on myös että niin kauan kuin liiketoiminta hyödyttää USA:ta taloudellisesti niin se on sallittua, vaikka se olisi kuinka laitonta tai moraalitonta. Heti kun jostain on liiketoiminasta on ehkä haittaa USA:n yrityksille niin se yritetään tuhota vaikka laittomin keinoin.
Enpä usko viihdeteollisuuden liittyvän tähän mitenkään. Taitaa olla vain nuo USA:n omat vakoiluintressit taustalla. Anoonyymit VPN-palvelut koskettaa kaikkia yksityisyyttään suojelevia.

edit: noh, toisaalla vaikuttaa joihinkin sivustoihin, mut mielestäni muutenkin typerää maksaa tuollaisille palveluille mitään sen sijaan, että maksais lataamistaan tuotteista.

Lainaus:
Yhtiöt eivät esimerkiksi välitä maksuja tiedostonjakosivustoille, joilla on käytössä niin sanottu affiliate-ohjelma, jossa suosittujen tiedostojen jakamisesta palkitaan rahallisesti.

Mun mielestä täysin hyväksyttävää toimintaa. Siinä vaiheessa ku raha liikkuu, nii se on piratismia, ei waretusta (jos ei omista oikeuksia jaettavaab materiaaliin)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2013 @ 12:14

34.7.2013 14:25

Lainaus:
Enpä usko viihdeteollisuuden liittyvän tähän mitenkään. Taitaa olla vain nuo USA:n omat vakoiluintressit taustalla. Anoonyymit VPN-palvelut koskettaa kaikkia yksityisyyttään suojelevia.
Sunde taitaa vain hyödyntää viimeaikaista NSA-vuotoa omien argumenttiensa vahvistamiseksi. Ennen mitään vahvistusta tämä on tietty vain veikkailua, mutta itse laittaisin rahani nimenomaan viihdeteollisuuden suuntaan. Rahavirtojen kiristäminen ja maksujen välitysten sabotoiminen on ollut viihdeteollisuuden uusin ase. Tätä taktiikka on mainostettu ja pyritty kehittämään, että siitä saataisiin toimiva moukari filehostien ja miksi ei muidenkin sivustojen tuhoamiseen. Taikasana on yhteistyö maksuvälittäjien kanssa piratismista rahallisesti hyötyvien tahojen pysäyttämiseksi. Tämä on tietty ihan kätevää, koska filehosteilla on varaa puolustaa itseään oikeudessa, kuten Megaupload ja Rapidshare ovat osoittaneet.

Mutta tämä on todellakin veikkailua ennen virallista vahvistusta. Bitcoinin suosio sentään kasvaa, joten en oikein tiedä onko tämä edes loppupeleissä järkevä ratkaisu pitkässä juoksussa Visalta ja Mastercardilta. Jos Wikileaks voitti nämä yhtiöt oikeudessa niin on todennäköistä, että Ipredatorkin voittaa.

Lainaus:
edit: noh, toisaalla vaikuttaa joihinkin sivustoihin, mut mielestäni muutenkin typerää maksaa tuollaisille palveluille mitään sen sijaan, että maksais lataamistaan tuotteista.
Kyllä se Ipredatorin hinta-laatusuhde on aika paljon tykimpi ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2013 @ 14:33

44.7.2013 19:46

Joopajoo, ei se iPredator ja muut samanlaiset VPN palvelut ole kyllä millään tapaa laittomia, ei mitenkään perusteltua estää maksaminen. piste. mafia touhuaa minkä kerkeää.

54.7.2013 21:20

Viihdeteollisuus (MPAA) ja NSA ja kumppanit on samassa veneessä suuntana tappaa vapaa kilpailu amerikkalaisten yritysten hyväksi. Se kumpaa käytetään riippuu tarkoitusperästä mutta kohta viedään yksittäistä kuluttajaa kuin pässiä narusta. Ellei jo vedetä.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

65.7.2013 10:09

Ja näin helposti sulkeutuu vapaa ja avoin maksaminen.


hasa diga eebowai

77.7.2013 19:10

Onneksi nämä palvelut voi maksaa Bitcoineilla enenevissä määrin. Bitcoinille avautuu tästä jälleen mahdollisuus nousta entistä laajempaan tietoisuuteen. Toivottavasti käyttö leviää ja kenenkään ei tarvitse olla enää riippuvainen Jenkkihallituksen mielivaltaisesti kontrolloimista luottokorttifirmoista.

Bitcoin=vapaus!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto