AfterDawn: IT-alan uutiset

40 prosenttia ihmisistä ei tunnista Googlen mainoksia hakutulosten joukosta

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 28.6.2013 10:49 Kommentteja (14)

40 prosenttia ihmisistä ei tunnista Googlen mainoksia hakutulosten joukosta Britannialaisen Bunnyfootin tekemässä tutkimuksessa on paljastunut, että suuri osa ihmisistä ei ymmärrä hakutulosten ja mainosten eroa Googlen hakusivulla, kirjoittaa Econsultancy.
Tutkimuksessa koehenkilöistä 81 % klikkasi hakutulosten yläpuolelle ilmestyviä mainoksia, ja vain 19 % varsinaisia hakutuloksia. Jatkoselvityksessä kävi ilmi, että tutkituista kaksi viidestä ei tiennyt ylimpien tulosten olleen mainoksia.

Alla olevasta kuvasta voi havaita, että mainokset on suhteellisen selkeästi merkitty. Mainosten alla on tummennettu pohja, minkä lisäksi laatikko on otsikoitu "Mainoksia hakuusi liittyen" -tyyppisesti.Tästä huolimatta, kuten seuraavasta kuvasta käy hyvin ilmi, suurin osa ihmisistä klikkasi 3-4 ylintä tulosta, joista kolme oli siis mainoksia.Kyseessä oli verratten pieni sadan ihmisen otos. Tutkimuksen tulokset ovat myös ristiriidassa Nielsenin tekemän tutkimuksen kanssa. Tässä tutkimuksessa seurattiin 28 miljoonan ihmisen kuukauden aikana tekemiä hakuja, ja tuloksien mukaan mainokset ja maksetut hakutulokset keräsivät noin 9 prosenttia kaikista klikeistä.

Yhdysvalloissa FTC (Federal Trade Commission) on juuri hiljattain lähtestynyt monia netissä toimivia firmoja uusilla ohjeilla koskien maksetun materiaalin esittämistä. Esimerkiksi Google on Reutersin mukaan saanut tällaisen kirjelmän, jossa yhtiötä patistetaan tekemään maksetuista hakutuloksista paremmin erotettavia. Ohjeistusta on viimeksi päivitetty vuonna 2002.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

128.6.2013 10:55

Kuvaa erinomaisesti ihmisten älykkyyttä tai kuinka tyhmiä kuluttajat tosiaan ovat. Mutta se kai tuossa onkin idea että ihmiset menevät halpaan eli mainoksiin.

Lisäys: Siis uutisessa puhutaan ihmistä jotka ei tiedosta mainoksen ja hakutuloksen eroa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2013 @ 11:21

228.6.2013 11:02

Tiedostan kyllä, että siinä on mainos, mutta luen sen silti. Jos mainoksessa on juurikin hakemani asia, klikkaan sitä. Esimerkiksi jos etsin jotain kaupan osoitetta ja Google tarjoaa kyseisen kaupan mainosta, klikkaan sitä mainosta. Sama koskee ympäripyöreämpiäkin hakuja, kuten mistä löytäisin vaikkapa uudet renkaat autoon. Ei se ole tyhmyyttä - saanhan juuri sen, mitä kaipasin.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

328.6.2013 13:06

Harvempi lukee harmaalla olevaa ilmoitusta mainoslaatikosta, tai huomaavat sen kummemmin taustavärin eroa. Päähuomion vie kuitenkin kaikki sininen teksti eli linkit. Tekemällä mainoslinkeistä hieman "räväkämmän" värisiä taas ihmiset huomaisivat ne mainoksiksi, ja heidän mielensä filtteröisi ne ennen lukemista. Tasapainoilua, tasapainoilua.

428.6.2013 13:14

Jos kyseessä on totta tosiaan 100 ihmisen otos, niin en pitäisi kovin luotettavana tutkimuksena. Tämäntyyppisiin tarvitaan sadoittain - ellei jopa tuhansittain - ihmisiä, jotta data olisi luotettavaa.


hasa diga eebowai

528.6.2013 13:14

No kyllä nyt itse ainakin luottaisin vähän enemmän tohon Nielsenin tutkimukseen ja 280000 kertaa suuremmasta kohderyhmästä kerättyihin tuloksiin.

628.6.2013 13:47
järki käyttöön
Vahvistamaton

Ei kannata klikata sitä mainosta koska silloin Google saa rahaa, mutta sinä et saa mitään. Kyllä ne samat linkit on siinä alapuolellakin varsinaisissa hakutuloksissa.

728.6.2013 14:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti järki käyttöön:
Ei kannata klikata sitä mainosta koska silloin Google saa rahaa, mutta sinä et saa mitään. Kyllä ne samat linkit on siinä alapuolellakin varsinaisissa hakutuloksissa.
Ja se Googlen rahansaaminen haittaa...mitä? Millä luulet Googlen loppuasiakkailleen ilmaisten palveluiden pyörivän, pyhällä hengelläkö?

828.6.2013 16:01

Pahus, nyt kun googletin tällä iPadillä niin ihan selvästi erottuu tuo mainosten taustaväri, mutta kannettavalla ei väriä huomaa ollenkaan jos ei katso näyttöä alempaa, olen varmaan klikkaillut mainoksia tuhottomasti!

928.6.2013 16:26

Lainaus:
Yhdysvalloissa FTC (Federal Trade Commission) on juuri hiljattain lähtestynyt monia netissä toimivia firmoja uusilla ohjeilla koskien maksetun materiaalin esittämistä. Esimerkiksi Google on Reutersin mukaan saanut tällaisen kirjelmän, jossa yhtiötä patistetaan tekemään maksetuista hakutuloksista paremmin erotettavia. Ohjeistusta on viimeksi päivitetty vuonna 2002.
Tämä on jo mielestäni todella typerää. Maailmalla haetaan taloudellista kasvua ja sitten jokin komissio haluaa jarruttaa kaupankäyntiä. Muutama mainos hakutulosten alussa tuskin haittaa ketään sen suuremmin. Pikemminkin on hyvä, jos löytää ostettavan tuotteen helposti ja nopeasti. Eihän se klikkaus maksa muuta kuin sivun latauksen verran. :-D Näiden mainosten vuoksi Google saa tuottoa ja klikattu yritys näkyvyyttä sekä lisää myyntiä. Itse mielummin haluaisin ostopäätökseni tehtyä löytää hakutuloksella helposti kauppojen sivuja kuin päätyisin johonkin keskustelualueelle. ;-)

Loppujen lopuksi hakutulosten voima piilee käytetyissä hakusanoissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2013 @ 16:27

1028.6.2013 16:51

No eihän tällaisessa "tutkimuksessa" ole yhtään mitään järkeä. Vai onko Afterdawnin toimittaja vain tulkinnut tutkimuksen väärin?

Jos joku klikkaa mainosta, se ei tarkoita että käyttäjä ei ymmärrä kyseessä olevan mainos. Tämän uutisen logiikan perusteella voidaan sanoa, että jos katsot televisiosta mainoskatkolla mainoksia, luulet katselevasi itse ohjelmaa. Älytöntä, saisiko tähän jonkin selvennyksen?

1128.6.2013 18:06

Mainokset erottuvat oikein hyvin, ei kai siinä voi erehtyä. Klikkaan niitä joskus tarkoituksella, mutta ottaa päähän, jos ne eivät ole relevantteja hakuni kanssa ollenkaan.

1229.6.2013 9:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti epoksi:
No eihän tällaisessa "tutkimuksessa" ole yhtään mitään järkeä. Vai onko Afterdawnin toimittaja vain tulkinnut tutkimuksen väärin?

Jos joku klikkaa mainosta, se ei tarkoita että käyttäjä ei ymmärrä kyseessä olevan mainos.
"Jatkoselvityksessä kävi ilmi, että tutkituista kaksi viidestä ei tiennyt ylimpien tulosten olleen mainoksia."

1329.6.2013 11:35

Lainaus:
Tämä on jo mielestäni todella typerää. Maailmalla haetaan taloudellista kasvua ja sitten jokin komissio haluaa jarruttaa kaupankäyntiä.

Kuluttajan harhaanjohtaminen ja huijaaminen kyllä edistää kaupankäyntiä, mutta ei sitä silti katsota hyväksi kaupankäynniksi.

Myös se että henkilö kirjoittaa hakusanan ei tarkoita aina että hän on ostamassa jotain. Joten eikö ole parempi että hakuja tekevä henkilö erottaa hausta juuri sen mitä tarvitsee. Eikä niin että häntä yritetään harhauttaa "väärille" sivuille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2013 @ 16:41

141.7.2013 16:05

Pidän noista oikeassa reunassa olevista klikkauksista, tuttu alue naputella ajankuluksi :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto