AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen uusi data paljastaa, missä haittaohjelmat ovat suurin ongelma

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 26.6.2013 10:38

Googlen uusi data paljastaa, missä haittaohjelmat ovat suurin ongelma Googlen tuoreeltaan julkaisemat tiedot skannatuista ja haitallista koodia sisältävistä nettisivuista kertovat tilanteen olevan pahimmillaan Intiassa ja Euroopassa.
Hakukoneyhtiön "avoimmuusraportti" käsittää tätänykyä dataa haitallisista sivustoista ja siitä, mistä haitat ovat peräisin. Ehkä mielenkiintoisinta on katsoa tilannetta kartalta. Viemällä hiiren maan päälle, voi nähdä, kuinka monta prosenttia kunkin maan skannatuista nettisivuista sisältää haittaohjelmia.

Suomessa tilanne on hyvä, mutta ei täydellinen. Noin neljä prosenttia sivustoista lasketaan saastuneiksi. Pahin tilanne on kuitenkin, ehkä hieman yllättäen, Keski-Euroopassa.

Unkarissa prosenttiluku nousee viiteentoista, ja muutenkin keskisen Euroopan maat päätyvät lähelle kymmentä. Intian luku on 14 %, mikä ei ole mairitteleva sekään.

Google painottaa, että tulokset ovat suuntaa antavia, sillä todellisuudessa saatavilla olevasta materiaalista on skannattu vain murto-osa. Dataa pitäisikin käyttää lähinnä osoittamaan, kuinka suuri ongelma haittaohjelmat ovat. Googlen raportissa on myös yksityiskohtaisemmin selitetty, kuinka tietoja pitäisi lukea ja miksi.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto