Google vetosi pykäliin pyytäessään lupaa puhua siltä vaadituista tiedoista

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 19.6.2013 10:32

Google vetosi pykäliin pyytäessään lupaa puhua siltä vaadituista tiedoista Suuret nettiyhtiöt kuten Microsoft ja Facebook ovat julkaisseet lukuja pyynnöistä, joita he ovat saaneet koskien valtion PRISM-ohjelmaa tai vastaavia toimintoja.
Myös Google on kertonut tietoja omista toimistaan, mutta se on myös ponnekkaasti sanonut tekevänsä työtä sen puolesta, että voisi antaa julki lisätietoa asiasta. Tällä hetkellä Googlen kädet asiassa ovat lain varjolla sidotut, eikä luovutetuista tiedoista saa käytännössä puhua.

The Washington Postin mukaan Google on nyt kuitenkin pyytänyt perustuslakiin (sananvapauteen liittyvä pykälä) vedoten itselleen oikeutta antaa julki asiasta enemmän yksityiskohtia.

Monet suuret yritykset, kuten kolme edellämainittua, ovat joutuneet melkoisen ryöpytyksen kohteeksi NSA:n tiedusteluiden tultua julkisuuteen. Monissa medioissa on spekuloitu jopa valtion suorista yhteyksistä yritysten palvelimille, mutta nämä yhteydet on yritysten toimista järjestelmällisesti kielletty. Aiheeseen liittyvät firmat ovat kuitenkin helisemässä asiakkaiden luottamukset rapistuessa, ja yritykset yrittävät pestä mainettaan hanakasti. Googlen pyyntö on tässä kahakassa vain viimeisin käänne, tuskin viimeinen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto