Microsoft: uudessa Xboxissa on 10 vanhan konsolin voimat

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 18.6.2013 10:15 Kommentteja (12)

Microsoft: uudessa Xboxissa on 10 vanhan konsolin voimat Microsoft on kertonut suljetuin ovin käydyssä Xbox 101 -tapaamisessa kutsutuille tahoille uudesta konsolistaan.
GamesIndustry International kirjoitti yhtiön edustajan sanoneen esimerkiksi, että Xbox One on yli kymmenen kertaa tehokkaampi kuin Xbox 360, minkä lisäksi konsolin laskentateho kasvaa "äärettömäksi" pilvilaskennan avulla.

Näitä sanoja käytettiin samalla, kun paikallaolijoille esiteltiin demoa, jossa Xbox One pyörittää simulaatiota 40 000 asteroidin ratanopeudesta Maan kiertoradalla. Tiedot on saatu aidosta NASA:n datasta. Pilvilaskennan avulla asteroidien määrä voitaisiin nostaa esimerkiksi kolmeensataantuhanteen. "Muut laitteet sulaisivat tässä kohtaa siihen paikkaan, mutta ei Xbox One."

Microsoft hehkutti, kuinka yhtiöllä on nyt satojatuhansia palvelimia ympäri maailmaa jaetuissa konesaleissa. Xbox Onella on näin milloin vain pääsy "rajattomaan laskentakapasiteettiin". Pilveen siirtyvän laskennan ansiosta Xbox One on myös merkittävästi hiljaisempi kuin edeltäjänsä, jota on pidetty melko kovaäänisenä.Microsoftin tarjoamien palvelinten avulla pelistudiot voivat nyt luoda suurempia ja interaktiivisempia maailmoja kuin aiemmin. Pelimaailma voi pysyä elossa huolimatta siitä, onko pelaaja paikalla vai ei. Kehittäjiltä on kertoman mukaan tullut aiheesta jo tässä vaiheessa paljon positiivista palautetta.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

118.6.2013 10:19

Pilvilaskentaa ei voi sitte tehdä muilla laitteilla?..

"Pilveen siirtyvän laskennan ansiosta Xbox One on myös merkittävästi hiljaisempi kuin edeltäjänsä, jota on pidetty melko kovaäänisenä. "
Pienen tuulettimen vaihtaminen isompaan ei vissiin sitte vaikuttanut mitään ? :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.6.2013 @ 10:21

218.6.2013 10:29

Kyllä Microsoft kertoilee vaikka mitä satuja ihmisille. Uudet muotisanat jyllää markkinoinnissa "Pilvi" ja "Äly".

318.6.2013 12:02

En ole kyllä nähnyt pilvessä vielä yhtäkään ihmeellisen hyödyllistä ratkaisua. Minkälaista lasketaa tälläisellä pystyttäisiin suorittamaan ja missä maissa sellainen olisi edes yhtään relevanttia?
Tietenkin jotain MMO:n kaltaista peliä sellainen voisi tosiaan hyödyttää, mutta en oikein näe tilannetta, jossa God of Waria pelatessa saataisiin reaaliaikaista hyötyä pilvestä, koska viive on suuri tekijä.

Tai en minä tiedä. Ehkä sellaiset tilanteet, joissa ympäristö ja muut vakiona pysyvät elementit pystyttäisiin renderöimään pilvessä, mutta sekin vaikuttaa todella epätodennäköiseltä, koska vastaavaa tekniikkaa ei olla nähty missään toimivana.

Tosin, jos Microsoftilta löytyy konesali Suomesta tai maksimissaan Ruotsista, niin ehkä viive ei kehittyisi niin suureksi.

Ihan tällein off topicina toivoisin, että Suomeen saataisiin oma nettiväylä Keski-Eurooppaan. Näin voitaisiin saada lisää palvelinkeskuksia = työpaikkoja Suomeen.

418.6.2013 15:03

Juu kyllä siellä varmaan tehoja löytyy, ainakin "demomalleissa." :D

518.6.2013 15:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:
mutta en oikein näe tilannetta, jossa God of Waria pelatessa saataisiin reaaliaikaista hyötyä pilvestä, koska viive on suuri tekijä.
Toi "rajattomaan kapasiteettiin" yltäminen on ehkä hieman liioiteltua, eikä tule ilman rajoituksia. Mitä enemmän pilvessä tehdään sitä enemmän vaaditaan nettiyhteydeltä. Käytännössä kuitenkin (kuten jokunen kehittäjä on ilmoittanut jo) pilvilaskenta tulee olemaan ei niin tärkeiden (tausta)toimintojen laskemista, jolloin itse konsolille jää enemmän kapasiteettia prosessoida vain tärkeimmät (grafiikka, fysiikka yms)

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:

Pilvilaskentaa ei voi sitte tehdä muilla laitteilla?..
No jos viittaat PS4:ään, niin varmasti voisi, mutta sitä ei tehdä. Koska Sony teki tietoisen valinnan, että mitään always online vaatimuksia konsolilla ei ole, niin tästä syystä myöskään pelejä jotka vaativat pakollisen nettiyhteyden tuskin tullaan tekemään.

Nämä on vielä kuluttajalle aika epäkonkreettisia juttuja, kun ei oikein vielä tiedetä mitä kehittäjät käytännössä tulevat tekemään. Esim XB1:n ominaisuudet pelata kaikkia pelejäsi ilman levyjä, tai pelata 10:n ystävä-rinkisi pelikirjastoa ilmaisiksi on toki hienoja ominaisuuksia, mutta ei mitään mitä ilman ei voisi elää tai millä "konsolisota" voitettaisiin.

618.6.2013 15:30

Eipä xbosissakaan mitään always online vaatimusta ole. Toki kerran päivässä pitää avata netti että voi pelata, mutta ei sillä ole sen enempää tekemistä pilvipelaamisen kanssa kuin Sonyn päätöksellä olla käyttämättä pakotettua nettiyhteyttä. Kyllä sitä PS:ääkin voi pitää netissä kiinni yhtälailla kuin XBoxiakin jos haluaa.

718.6.2013 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti point05:

No jos viittaat PS4:ään, niin varmasti voisi, mutta sitä ei tehdä. Koska Sony teki tietoisen valinnan, että mitään always online vaatimuksia konsolilla ei ole, niin tästä syystä myöskään pelejä jotka vaativat pakollisen nettiyhteyden tuskin tullaan tekemään.


Aivan sata varmasti tehdään pelejä joita ei ilman nettiä pysty pelaamaan. Elder Scrolls Online on yksi näistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.6.2013 @ 15:40

818.6.2013 16:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti point05:
No jos viittaat PS4:ään, niin varmasti voisi, mutta sitä ei tehdä. Koska Sony teki tietoisen valinnan, että mitään always online vaatimuksia konsolilla ei ole, niin tästä syystä myöskään pelejä jotka vaativat pakollisen nettiyhteyden tuskin tullaan tekemään.
TRÖÖP! Väärin! PS4 itsessään ei vaadi nettiyhteyttä, mutta pelit voivat vaatia. Eihän muuten esim. MMO-pelien tekeminen olisi PS4:lle mahdollista. Toisekseen, Sony tukee ihan samaa ominaisuutta, kuin Microsoftkin, eli laskelmien tekemistä verkossa. Jos yhteyttä ei ole, niin peli joko jättää kyseiset laskelmat pois tai tekee yksinkertaistettuja versioita niistä.

918.6.2013 16:39

Jep Sony taitaa vaan jättää tuollaiset pilviominaisuudet pelin kehittäjän harteille. Toki Sonyllä on omat PlayStation network rajapinnat esim noille Trophyille yms, joita kehittäjät voivat hyödyntää jne.

1018.6.2013 16:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akse:
Jep Sony taitaa vaan jättää tuollaiset pilviominaisuudet pelin kehittäjän harteille. Toki Sonyllä on omat PlayStation network rajapinnat esim noille Trophyille yms, joita kehittäjät voivat hyödyntää jne.
Ei, Sony mainitsi tuossa muutamia päiviä sitten, että pelinkehittäjät voivat käyttää Sonyn pilvipalvelimia tuohon tarkoitukseen. Sony vaan ei ole yrittänyt tehdä siitä ominaisuudesta samanlaista myyntikikkaa, kuin Microsoft, ja sen takia se on jäänyt vähälle huomiolle. Eiköhän asiasta selviä jossain vaiheessa lisää.

1118.6.2013 16:49

Ahaa selvä.. kiitos korjauksesta.

1219.6.2013 14:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:

TRÖÖP! Väärin! PS4 itsessään ei vaadi nettiyhteyttä, mutta pelit voivat vaatia. Eihän muuten esim. MMO-pelien tekeminen olisi PS4:lle mahdollista. Toisekseen, Sony tukee ihan samaa ominaisuutta, kuin Microsoftkin, eli laskelmien tekemistä verkossa. Jos yhteyttä ei ole, niin peli joko jättää kyseiset laskelmat pois tai tekee yksinkertaistettuja versioita niistä.
MMO pelit onkin eri asia, tarkoitin tässä esim normaaleja esim yksinpelejä. Se, että NeoGaf:llä sanotaan että PS4 voi tehdä kaiken mitä Xbox One ei tarkoita, että se on totta. Jep pilvi prosessointia on teknisesti kaikki mitä tehdään oman reitittimen ulkopuolella, mutta se, että kaikki siihen kykenevät pystyisivät samaan lopputulokseen ei pidä paikkaansa. Gaikai on vain striimausta varten (ja oikeestaan vain ps1, ps2 ja ps3 pelien pelaamiseen), Sony ei ole panostanut pilviprosessointiin läheskään niin paljoa kuin Microsoft 300 000+ serverin kanssa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti daim0n:

Eipä xbosissakaan mitään always online vaatimusta ole. Toki kerran päivässä pitää avata netti että voi pelata, mutta ei sillä ole sen enempää tekemistä pilvipelaamisen kanssa kuin Sonyn päätöksellä olla käyttämättä pakotettua nettiyhteyttä.
Totta, ja jää nähtäväksi miten tälläisten kohdalla käytännössä homma tulee toimimaan. Yksi esimerkki voisi olla, että jos konsoli ei saa yhteyttä pilviservereille, toteutetaan taustaprosessoinnit esim tuskaisen pitkillä lataustauoilla tai prosessoidaan kaikki konsolilla samanaikaisesti ja tiputetaan frameratea yms.

Koska 100% Xbox One:n ostajista omistaa myös vakaan internet yhteyden voidaan olettaa, että ainakin 99% pelaajista on kokoajan yhteydessä verkkoon.

Edit:
Tässä vähän luettavaa asiasta oikeesti kiinnostuneille:
http://venturebeat.com/2013/05/21/xbox-one-azure/
http://beta.fool.com/joekurtz/2013/06/1...ogyholnk0000001
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.6.2013 @ 15:03

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto