AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungin Galaxy NX kuvissa: pieni järjestelmäkamera Androidilla

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 14.6.2013 10:42 Kommentteja (11)

Samsungin Galaxy NX kuvissa: pieni järjestelmäkamera Androidilla Samsung ei ujostele Galaxy-brändinsä liimaamista hyvin erilaisiin laitteisiin, kunhan käyttöjärjestelmänä vain on Android. Uusin Galaxy-laite vaikuttaisi olevan Galaxy NX, jonka esittelykuvat julkaistiin vietnamilaissivustolla.
Kyseessä saattaa olla laite, jota Samsung tulee esittelemään Lontoossa 20. kesäkuuta ja jonka olemassaolon Samsungin tomitusjohtaja J.K. Shin vahvisti eilen. Yksityiskohdista ei vielä ole täyttä varmuutta, mutta ilmeisesti tänä vuonna alkuperäinen Galaxy Camera on jakautunut kahteen eri laitteeseen, joista Galaxy S4 Zoom on vielä juuri ja juuri käsitettävissä älypuhelimeksi kun taas Galaxy NX on jo kokonsa ja näkönsä puolesta enemmän järjestelmäkamera.

Kuvat julkaisseen vietnamilaissivuston mukaan Galaxy NX pitäisi sisällään vaihdettavat linssit ja 20,3 megapikselin APS-C-kennon, joka tukee 1080p-laatuista videokuvausta sekä enintään 25 600 ISO-lukua. Kuvien perusteella fyysiset nappulat ovat jäämässä vähäisiksi ja suurin osa ohjauksesta tapahtuu 4,3 tuuman kosketusnäytön avulla. Käyttöjärjestelmänä on kuvien perusteella Android, mahdollisesti 3G/4G-yhteyksillä varustettuna.


Tarkempia tietoja saataneen ensi viikolla.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

114.6.2013 13:30

Nyt on tulossa paha moka.

Edellisessä kommentissa leikkimilisesti vitsailin, että kohta ne laittaa jonkunsortin älykännykän/puhelimen järkkariinkin, noh eipä siinä kauaa nokka tuhissut, oikeassa olin. =D

Ostaa sitten sen OIKEAN järkkärin jos pitää saada niitä kuvia tosissaan...Herrajumala mikä laitos.

Itse harrastan kuvaamista tosissaan, enkä koskisi tollaseen pitkällä tikulla, että en sitten tiedä keille mahtaa olla suunnaattu...

Älypuhelin taskuun ja Eye-Fi SD kortti OIKEAAN kameraan jos on pakko, thats it.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2013 @ 14:00

214.6.2013 15:24

hipsterit olisi innoissaan jos olisi mäkki

314.6.2013 16:29

Vähän mietin itsekin, että mille käyttäjäryhmälle tämäkin kohdennetaan. Jos haluaa hyvän järkkärin, niin ostaa sellaisen eikä mitään ihmeen yhdistelmämalleja, jotka kompromisoivat aina jossain.

Esimerkiksi järkkärillä soittaminen olisi aika huvittavaa. Ja eikös kaikenlainen järkkärin näyttöön katsominen vähän vaikeuta itse kuvausprosessia, jos kaikki asetukset ovat siellä?

414.6.2013 16:29

Nyt vain pitäisi sitten löytää joku, joka olisi innoissaan tästä.

Ehkä joku Galaxy-fanaatikko.

514.6.2013 18:42

Eikö tällä voi soittaa? No, ihan turha värkki sitten.


hasa diga eebowai

614.6.2013 19:46

On se hyvä käyttää kameran akkua isoon näyttöön ja pelaamiseen, eikä kuvaamiseen.

716.6.2013 12:55

Samsung luottaa että sen asiakkaat ovat aivokuolleita idiootteja.
Ei muuten tämän tason julkistuksia tehtäisi.

Järkkärit on tarkoitettu ammattilaisille ja valokuvauksen harrastajille. Järkkärillä kun ei tee mitään ellei osaa manuaalisesti säätää kaikkia kameran asetuksia. Heitä ei voisi vähempää kiinnostaa turhat ominaisuudet ja hankala käyttäminen. He haluavat nappien taakse tärkeimmät toiminnot, jotta niitä on nopea/helppo käyttää. He eivät tarvitse isoa näyttöä ja raskasta käyttistä. Täysin hyödytöntä roskaa joka vain kuluttaa akun liian nopeasti loppuun.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

816.6.2013 17:37

Nykyisin täytyy järkkäristä kopioida kuvat ensin pc:lle ja sitten tabletille, että voi ladata siinä olevan nopean 3G kautta kuvat kuvapalveluun nopeammin kun koti adsl:n surkean 600k upload nopeuden varassa.

Galaxeista viis, mutta minä ainakin ottaisin järkkärin 3g yhteydellä suosimaani kuvapalveluun. Synkattu kalenteri olisi kamerassa kiva ja kuvankäsittely ohjelmiakin ehkä saa Android käyttiksen myötä paremmin tarjolle. Ei tietenkään ammattilaisille, mutta näkyy kotiäidit käyttävän järkkäreitä, että saavat jotenkin muksujen peleistä kuvia otettua...

916.6.2013 18:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hxi:

Galaxeista viis, mutta minä ainakin ottaisin järkkärin 3g yhteydellä suosimaani kuvapalveluun. Synkattu kalenteri olisi kamerassa kiva ja kuvankäsittely ohjelmiakin ehkä saa Android käyttiksen myötä paremmin tarjolle. Ei tietenkään ammattilaisille, mutta näkyy kotiäidit käyttävän järkkäreitä, että saavat jotenkin muksujen peleistä kuvia otettua...

Ihmisillä on toki erilaisia tarpeita. Sitä suuntausta en kuitenkaan ymmärrä, että ihmiset ostavat järkkäreitä ilman halua opetella valokuvausta ja räpsivät kuvia summassa automaattiasetuksilla. Kuvittelevat että kallis kamera = hyviä kuvia. Tosiasissa rahat menevät hukkaan, kantavat painavaa kameraa ympäriinsä ja kuvien laatu on korkeintaan pokkareiden luokkaa. Tuurilla ehjä joskus saavat normaalia parempia kuvia.

Se pokkari olisi kuitenkin monta kertaa kevyempi, mahtuisi taskuun/käsilaukkuun ja olisi hinnaltaan halvempi. Lisäksi kuvanvakaimella oleva 10x zoomin malli riittää kuvaamiseen suht kaukaakin.

Järkkärillä kuvaaminen kun on yllättävän haastavaa. Vaikka minuakin on vierestä neuvottu ja ohjattu niin hyvät kuvat ovat olleet erittäin harvassa :D


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1016.6.2013 20:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Se pokkari olisi kuitenkin monta kertaa kevyempi, mahtuisi taskuun/käsilaukkuun ja olisi hinnaltaan halvempi. Lisäksi kuvanvakaimella oleva 10x zoomin malli riittää kuvaamiseen suht kaukaakin.

Järkkärillä kuvaaminen kun on yllättävän haastavaa. Vaikka minuakin on vierestä neuvottu ja ohjattu niin hyvät kuvat ovat olleet erittäin harvassa :D

8 vuotta uskoin noin, mutta kun näin joidenkin perustason järkkärillä ottamia kuvia poikien peleistä ilman että henkilö edes tiesi kunnolla käyttäneensä tavallista parempaa kameraa, tajusin että pokkareilla ei koskaan pysty edes vahingossa samaan mitä noilla saa kymmeniä joka pelistä.

Ei ehkä ammattitason kuvia, mutta nyt on levyt pullollaan omasta ja sukulaisten mielestä kelvollisia toimintakuvia. Myös jouluajan sisäkuvia on tullut helposti ilman salaman punaamia silmiä tai muuten epätodellista värimailmaa. Mietin vaan että mitä sitten jos joskus vielä opettelisi käyttämään järkkärin mahdollisuuksia oikeasti. Toki objektiivien hankinnassa täytyy maallikon käyttää osaavan kamerakauppiaan apua...

1116.6.2013 20:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hxi:

8 vuotta uskoin noin, mutta kun näin joidenkin perustason järkkärillä ottamia kuvia poikien peleistä ilman että henkilö edes tiesi kunnolla käyttäneensä tavallista parempaa kameraa, tajusin että pokkareilla ei koskaan pysty edes vahingossa samaan mitä noilla saa kymmeniä joka pelistä.

Ei ehkä ammattitason kuvia, mutta nyt on levyt pullollaan omasta ja sukulaisten mielestä kelvollisia toimintakuvia. Myös jouluajan sisäkuvia on tullut helposti ilman salaman punaamia silmiä tai muuten epätodellista värimailmaa. Mietin vaan että mitä sitten jos joskus vielä opettelisi käyttämään järkkärin mahdollisuuksia oikeasti. Toki objektiivien hankinnassa täytyy maallikon käyttää osaavan kamerakauppiaan apua...

Myös pokkarit ovat kehittyneet tuona aikana. Ei ole pakko ostaa sitä halvinta mallia mikä Anttilasta löytyy. Mulla on itselläni Canon Ixus 1000 HS pokkari. Kuvat on niin hyviä ja zoomi sitä luokkaa, että kelpaisi varmasti kaikille sukulaisille ja tutuille. Lisäksi tuo on helppo kuljettaa joka paikkaan mukaan konsertteja myöden. Kuvanlaadussa ero summassa räiskittyihin järkkärikuviin on naurettavan pieni.

Ja ihan kokemuksesta puhun. Exälläni on perustason järkkäri (alle 1000 euroa, 12Mpix). Hän on kuvannut sillä mallikansion ja käyttänyt sitä työskennellessään reportterina. Sen lisäksi kuvannut lapsikuvia kovalla rahalla ja pystyy kuvaamaan sen tason kuvia jotka kelpaavat heittämällä mihin tahansa aikakausilehteen. Minä en siltikään pysty sillä kameralla kuvaamaan keskitasoa parempia kuvia, vaikka vierestä ohjeistettiin.

Järkkäreissä maksetaan käsisäädöistä, optiikasta ja kuvanlaadusta. Ideana saada juuri sellaisia kuvia kuin kuvaaja haluaa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto