AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaiskanavien vastaisku Netflixille: Teevee.fi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.6.2013 12:29 Kommentteja (17)

Suomalaiskanavien vastaisku Netflixille: Teevee.fi Suomalaiset tv-toimijat ovat yhdessä julkaisseet uuden nettipalvelun, johon on koottu eri kanavien netissä julkaistua sisältöä. Osoitteessa teevee.fi on nähtävissä Yle Areenan, Maikkarin Katsomon ja Nelosen Ruutu.fi-palvelun videot.
Teevee.fi vaikuttaisi olevan suomalaisten mediayhtiöiden vastaisku ulkomaisille netti-tv-palveluille, jotka ovat enenevissä määrin houkutelleet katsojia pois telkkarin äärestä. Teevee.fi:n usein kysytyissä kysymyksissä palvelun avaamista perustellaankin television katselun siirtymisellä yhä enemmän tableteille, mobiililaitteille ja netin On Demand -palveluihin. Moni katsoja kertoo arvostavansa mahdollisuutta katsoa ohjelmansa silloin kun on ehtii riippumatta television aikatauluista.

- Siksi Katsomon, Ruudun ja Yle Areenan yhteiselle ohjelmaoppaalle on konkreettinen tarve ja kotimaisilla kanavilla halu helpottaa ohjelmien löytämistä, palvelun kuvauksessa kerrotaan.
Uusi, vielä beta-vaiheessa oleva palvelu näyttää etusivullaan isossa visuaalisessa näkymässä nettipalveluiden suosituimmat sisällöt, uusimmat sisällöt sekä rullaavan paneelin sisältönostoja eri kanavilta. Ohjelmia voi myös hakea hakusanoilla tai selata kategorioittain. Lisäksi palvelu tarjoaa ohjelmaoppaan telkkarikanavien tulevista ohjelmista.

Vaikka teevee.fi kokoaa ohjelmat yhteen paikkaan, niiden katsominen tapahtuu edelleen emopalvelun kautta eli ohjelmaa klikkaamalla siirtyy joko Areenaan, Katsomoon tai Ruutu.fi:n. Ohjelmat ovat tarjolla niin kauan kuin emopalveluissakin, mikä vaihtelee viikosta kuukauteen. Lisäksi tarjolla on suoria lähetyksiä sekä myös maksullisia sisältöjä, jotka on merkitty palvelussa erikseen.


Palveluun voi myös kirjautua sisään Facebook-tunnuksia käyttäen (omien tunnusten luominen ei näytä mahdolliselta ainakaan tällä hetkellä). Kirjautumisen jälkeen Oma Teevee -osioon voi tallentaa suosikkilistoja ja korvamerkitä kiinnostavia ohjelmia myöhempää katsomista varten. Lisäksi kirjautunut käyttäjä voi saada notifikaation kun suosikkisarjan uusi jakso ilmestyy palveluun.

Tällä hetkellä Teevee.fi toimii vain selaimella, mutta palvelun luvataan saapuvan iPadiin ja Android-tabletteihin jo kesäkuun lopulla. Myöhemmin palvelu laajenee myös muille alustoille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

112.6.2013 12:47
htfgdbx
Vahvistamaton

Ainakin 70% tosi-tv roskaa, ei ihan Netflix.

212.6.2013 13:06

Äkkivilkaisulla hirveän sekavan näköinen. Lisäksi ärsyttää tuo linkkaaminen noihin omiin palveluihin. Miksei videot voisi pyöriä tuolla. Nythän tuo on vain linkkikokoelma/tv-opas.
Ottaisivat mallia Tv-Kaistasta. Loistava palvelu, loistavalla (=selkeällä) käyttöliittymällä.


las ballenas son el camino

312.6.2013 13:11
august66
Vahvistamaton

Näkyykö tevee tätä kautta

412.6.2013 13:18

Tällaista odottelin jo aiemmin ja kun ei vastaavaa silloin ollut niin tein itselleni sellaisen. Itseasiassa samaa domainiakin havittelin, mutta Sanoma oli sen jo ehtinyt varaamaan. Päädyin sitten http://kuvaputki.tv -osoitteeseen. Nyt pääsee vertailemaan kumpaa jatkossa tulen käyttämään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 13:18

512.6.2013 13:40

Lainaus:
Palveluun voi myös kirjautua sisään Facebook-tunnuksia käyttäen (omien tunnusten luominen ei näytä mahdolliselta ainakaan tällä hetkellä).

Hyi helvetti..

Muuten ajatus on ihan hyvä.

612.6.2013 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lisäksi ärsyttää tuo linkkaaminen noihin omiin palveluihin. Miksei videot voisi pyöriä tuolla.
Samaa kiroan itsekin. Kovin ysäriä rakentaa koristeltu linkkilista. Kaikki streamaus palvelun sisään, samoin videon toiston jälkeen tapahtuva "haluaisit ehkä katsoa myös tämän"-tyyliset ratkaisut suoraan tuonne palvelun sisään.

Ja sitten koko roskasta julkinen API, että Symbian/Jolla/Wii/jne pienempien alustojen koodaajat voivat tehdä tohon kokonaisuuteen omat clientit. Sillä tavalla tuo homma saadaan lentoon, ei muuten.

712.6.2013 13:57

Itselle käyttökelvoton palvelu niin kauan kun tulee Smart Tv sovellus.

812.6.2013 13:59

eniten tossa hiertää se että tämänkin kautta joutuu kärsimään microsoftin silverlight paskeesta, päivittäis mtv3 sivustonsa html5 aikakauteen tai ottais mallia netflixistä.
netflixillä voi kattoa teräväpiirtoista elokuvaa lähes 0% cpu kulutuksella pätkimättä mutta mtv3 sivulla ei edes sd resoinen salkkarijakso toistu nykimättä, jopa se aikoinaan käytössä ollut mediaplayer plugin oli parempi se ei sentään nykinyt ja kuluttanut cpu aikaa 70-100% piikeillä.
ja ennen kuin joku keksii sanoa et "osta uusi kone" niin ei tämä mun läppäri nyt mikään nuhapumppu vielä ole core i5 450m suorittimella ja geforce gt330m näyttiksellä, vois kuvitella et noilla jotkin sd reson salkkarit edes pyöris ongelmitta mutta ei niin ei.

912.6.2013 14:05

Miten tää on vastaisku netflixille. Eihän tuolla ole elokuvia, ja tv-sarjoistakin korkeintaan pari edellistä jaksoa mitä tv:ssä näytetty eli ei voi sessioida kokonaisia tuontantokausia. Minusta tällä ei ole mitään tekemistä netflixin kanssa, aivan eri asioita.

1012.6.2013 14:20

Ei kauheen laadukas palvelu, toi on pikemminkin telkku.comin tapainen listaus josta pääsee sitten kunkin palveluntarjoajan omaan palveluun katsomaan.

Teevee palvelusta puuttuu oma mediasoitin mikä tälläisissä palveluissa on se kaikkein tärkein, mikäli se puuttuu, palvelu on lähes täyttä roskaa. Valitettavasti.

1112.6.2013 14:23

Yle/mtv3 ois voinut linkata myös noi suorat lähetyksensä tuonne.


las ballenas son el camino

1212.6.2013 14:45

"Ylen ja MTV:n pomot eivät usko Netflixin ja muiden verkkotoimijoiden kaatavan tavallista tv:tä" Tämä 11/2012.

http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/y...n-kaatavan-tava

Kelkkka kääntyi nopemmeammin kuin Arhinmäen aatteet. :)

1312.6.2013 15:11

Ja tekijänoikeuspelleilyn tuntien ulkomailta tuotakin joutuu VPN:n kautta katselemaan... En tiedä, mutta näinhän se kuitenkin on.

1412.6.2013 20:17
KalikoJak
Inactive

Nokia TV on sama asia paitsi, että voit katsoa kaiken sisällön palvelusta ilman, että täytyy siirtyä mihinkään saitille. En ole tosin käyttänyt pahemmin muutakun pari kertaa testannut.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

1513.6.2013 00:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hinuk:
eniten tossa hiertää se että tämänkin kautta joutuu kärsimään microsoftin silverlight paskeesta, päivittäis mtv3 sivustonsa html5 aikakauteen tai ottais mallia netflixistä.
netflixillä voi kattoa teräväpiirtoista elokuvaa lähes 0% cpu kulutuksella pätkimättä mutta mtv3 sivulla ei edes sd resoinen salkkarijakso toistu nykimättä, jopa se aikoinaan käytössä ollut mediaplayer plugin oli parempi se ei sentään nykinyt ja kuluttanut cpu aikaa 70-100% piikeillä.
ja ennen kuin joku keksii sanoa et "osta uusi kone" niin ei tämä mun läppäri nyt mikään nuhapumppu vielä ole core i5 450m suorittimella ja geforce gt330m näyttiksellä, vois kuvitella et noilla jotkin sd reson salkkarit edes pyöris ongelmitta mutta ei niin ei.
Eikö netflix käytä silverlightiä..?

1614.6.2013 13:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TJK-GaMeR:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hinuk:
eniten tossa hiertää se että tämänkin kautta joutuu kärsimään microsoftin silverlight paskeesta, päivittäis mtv3 sivustonsa html5 aikakauteen tai ottais mallia netflixistä.
netflixillä voi kattoa teräväpiirtoista elokuvaa lähes 0% cpu kulutuksella pätkimättä mutta mtv3 sivulla ei edes sd resoinen salkkarijakso toistu nykimättä, jopa se aikoinaan käytössä ollut mediaplayer plugin oli parempi se ei sentään nykinyt ja kuluttanut cpu aikaa 70-100% piikeillä.
ja ennen kuin joku keksii sanoa et "osta uusi kone" niin ei tämä mun läppäri nyt mikään nuhapumppu vielä ole core i5 450m suorittimella ja geforce gt330m näyttiksellä, vois kuvitella et noilla jotkin sd reson salkkarit edes pyöris ongelmitta mutta ei niin ei.
Eikö netflix käytä silverlightiä..?
käyttää käyttää mutta jotenkin mtv on onnistunu pistämään videosoittimensa paljon raskaammaksi, esimerkiksi juuri tuo että mikä tahansa sd reson video mtv3 katsomossa pätkii ja nykii kun taas netflixin soitin toistaa hd pätkätkin ongelmitta.

1716.6.2013 18:47

Kun katsoo tuota sivua, niin ei voi todeta muuta kuin, että joku on innostunut hieman liikaa html5:sta...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto