AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 4:ssä ei ole aluerajoituksia

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.6.2013 10:16 Kommentteja (9)

PlayStation 4:ssä ei ole aluerajoituksia Sony Worldwide Studiosin puheenjohtaja Shuhei Yoshida on kertonut Twitterissä, että PlayStation 4 tulee olemaan vapaa aluerajoituksista.
PlayStation 4:n pelilevyt voi siis ostaa mistä tahansa päin maailmaa ja niiden pitäisi toimia samalla tapaa kuin kotimaasta ostetut pelit. Joystiqin Sonylta saaman tiedon mukaan aluerajoituksia ei löydy myöskään digitaalisesti jaettavista peleistä. Yhtiö kuitenkin huomauttaa että joidenkin julkaisijoiden peleissä voi olla aluerajoituksia, joten varminta on ostaa pelinsä kotimaasta.

Yhtiön nykyisestä konsolista, eli PlayStation 3:sta, ei myöskään löydy aluerajoituksia. Vaikka julkaisijoilla on mahdollisuus rajoittaa pelilevyjen myynti- ja käyttöaluetta, ei tähän ole tiettävästi tarttunut kuin yksi yhtiö yhdellä pelillä (Atlus, Persona 4: Arena).

Microsoft on vuorostaan vahvistanut, että sen tuleva Xbox One on alurajoitettu ja kotimarkkina-alueen ulkopuolelta ostettuja pelejä ei voi pelata, ellei julkaisija ole toisin päättänyt.

Vaikka Sonyn ja Microsoftin konsoleista löytyy samankaltaista tekniikkaa, eroavat ne toisistaan hyvin paljon. Xbox One vaatii vähintään 24 tunnin välein yhteyden verkkoon toisin kuin PS4. Konsolit eroavat toisistaan myös käytettyjen pelien myynnin puolesta. Xbox Onen pelilevyjä voi myydä vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta, kun taas PlayStation 4 -pelejä voi myydä tai lainata vapaasti miten haluaa.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

112.6.2013 10:31
VincentPriceBlues
Vahvistamaton

Xbox One -kaupan päälle 50 kilon pallo ketjun päässä jalkaan kiinnitettäväksi.

212.6.2013 11:49

Niin ja puhumattakaan siitä että PS4:nen on halvempi kun X1!312.6.2013 12:47

Tilanne voisi olla toinen, jos PS3 olisi voittanut edellisen sukupolven. Nyt altavastaajana oleva Sony joutuu markkina-asemansa palauttaakseen tarjoamaan oikeasti hyvää tuotetta, kun taas Microsoft vastavuoroisesti haistattaa asiakkailleen pitkät...

412.6.2013 13:56

En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X 3,8Ghz | GTX 1080 WINDFORCE OC 2050mhz/10400mhz | XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze | G.Skill Ripjaws V DDR4 3200Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1607 | Samsung Evo 850 500GB | Kingston V300 120Gb SSD | Kingston UV400 240Gb SSD | Asus 27" ROG PG279Q | Corsair Strafe RGB MX Red | Steelseries Rival 310 | Sennheiser Momentum 2.0 Over Ear | Antlion ModMic 4.0 |

512.6.2013 14:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia
Tuolla voi kuitenkin kiertää julkaisuviiveet ja paikallisen sensuurin. Eikä tulliin jää läheskään jokainen paketti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 14:13

612.6.2013 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia
Tuolla voi kuitenkin kiertää julkaisuviiveet ja paikallisen sensuurin. Eikä tulliin jää läheskään jokainen paketti.
Paikallista sensuuria ei ole havaittavissa muualla kuin Australiassa. Japaniin Xbox Onelta on varmaan tuontikielto. Miksiköhän?

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X 3,8Ghz | GTX 1080 WINDFORCE OC 2050mhz/10400mhz | XFX 650W XXX Edition Semi Modular 80+ Bronze | G.Skill Ripjaws V DDR4 3200Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1607 | Samsung Evo 850 500GB | Kingston V300 120Gb SSD | Kingston UV400 240Gb SSD | Asus 27" ROG PG279Q | Corsair Strafe RGB MX Red | Steelseries Rival 310 | Sennheiser Momentum 2.0 Over Ear | Antlion ModMic 4.0 |

712.6.2013 17:05

Ainakin joissain tapauksissa on Eurooppa on saanut sensuroidun, tai muuten huonomman version ihan vain Saksan takia. Xbone on Xbone, ei PS4. Seuraava todennäköisesti sensuroitava peli, joka tulee mieleen, on KH3, tämä tosin Amerikassakin.

Ja edelleenkin, ne julkaisuviiveet ovat perseestä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 17:05

812.6.2013 17:07
barbababa1
Vahvistamaton

On tämä melkoista Microsoft-vastaista propagandaa nyt kaikkialla.

"Yhtiön nykyisestä konsolista, eli PlayStation 3:sta, ei myöskään löydy aluerajoituksia. Vaikka julkaisijoilla on mahdollisuus rajoittaa pelilevyjen myynti- ja käyttöaluetta, ei tähän ole tiettävästi tarttunut kuin yksi yhtiö yhdellä pelillä (Atlus, Persona 4: Arena). "

Tämä tarkoittaa siis sitä että PS3:lla on aluerajoitukset mutta peliyhtiöt eivät ole käyttäneet ko. rajoitusta.

"Microsoft on vuorostaan vahvistanut, että sen tuleva Xbox One on alurajoitettu ja kotimarkkina-alueen ulkopuolelta ostettuja pelejä ei voi pelata, ellei julkaisija ole toisin päättänyt."

Tämä tarkoittaa siis sitä että XBOX Onella on aluerajoitukset mutta peliyhtiöiden ei tarvitse käyttää sitä. Kyse on siis 100 % samasta ideasta molemmissa tapauksissa. Kunhan halutaan vain kääntää asia negariksi Xboxia kohtaan.

Se että nettiyhteyttä vaaditaan on tänä päivänä ihan normaalia. Xbox on suunniteltu viihdekeskukseksi joka on 99,99 % tapauksista aina internet-yhteyden päässä. Miksi tästä pitää vääntää niin suurta itkua? Pysykää 8-bittisissä Nintendoissanne jos tämä on oikeasti este teille. Sitäpaitsi se ei haittaa jos netti pätkäisee, kunhan se edes kerran päivässä toimii hetken niin se riittää.

912.6.2013 19:49

barbababa vähä missofta fanittaja:) se xbone on todella peppu edellä puuhu vedetty ensimmäisistä julkistustiedosta lähtie

mode-edit: Hieman muutettu sanavalintoja t. Jouko?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 04:00

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman Chromen seuraava versio ratkaisee netin ärsyttävimmän ongelman (23.3.2018 11:36)
Automaattisesti toistuvat ja ääntä sisältävät videot ovat olleet aivan liian kauan nettikäyttäjien kiusana, mutta nyt tämä ongelma ratkeaa vihdoin. Google aikoo nimittäin estää Chrome-selaimensa ....
Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee Applella kova uho – Mobiilipelien ja konsolipelien raja hälvenee (23.3.2018 10:55)
Mobiililaitteiden suorituskyvyn nopeaa kasvua on markkinoitu kovilla mainoslauseilla – jo viitisen vuotta puhuttiin kuinka laskentateho yltää konsoleiden tasolle. Teknisesti mobiilipelit ovat ....
OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään OnePlus 6 -spekulaatiot yltyvät – Tätä se pitää sisällään (23.3.2018 10:14)
Kevätaurinko ja föhntuuli alkaa hiljalleen lämmittää Suomea, mikä tarkoittaa luonnollisesti sitä että OnePlussan uuden puhelimen esittelyä ei tarvitse odotella enää kovin pitkää aikaa. Niinpä ....
Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen Kopterit saapuvat rakennustyömaille – Komatsu aikoo käyttää koneiden etäohjaukseen (23.3.2018 09:58)
Suurelle yleisölle lennokit ovat tuttuja näyttävien, lintuperspektiivistä kuvattujen videoiden kautta, mutta miehittämättömille lennokeille on kysyntää muuallakin. DJI on keskittynyt tähän asti ....
Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
1 kommentti

Uutisarkisto