PlayStation 4:ssä ei ole aluerajoituksia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.6.2013 10:16 Kommentteja (9)

PlayStation 4:ssä ei ole aluerajoituksia Sony Worldwide Studiosin puheenjohtaja Shuhei Yoshida on kertonut Twitterissä, että PlayStation 4 tulee olemaan vapaa aluerajoituksista.
PlayStation 4:n pelilevyt voi siis ostaa mistä tahansa päin maailmaa ja niiden pitäisi toimia samalla tapaa kuin kotimaasta ostetut pelit. Joystiqin Sonylta saaman tiedon mukaan aluerajoituksia ei löydy myöskään digitaalisesti jaettavista peleistä. Yhtiö kuitenkin huomauttaa että joidenkin julkaisijoiden peleissä voi olla aluerajoituksia, joten varminta on ostaa pelinsä kotimaasta.

Yhtiön nykyisestä konsolista, eli PlayStation 3:sta, ei myöskään löydy aluerajoituksia. Vaikka julkaisijoilla on mahdollisuus rajoittaa pelilevyjen myynti- ja käyttöaluetta, ei tähän ole tiettävästi tarttunut kuin yksi yhtiö yhdellä pelillä (Atlus, Persona 4: Arena).Microsoft on vuorostaan vahvistanut, että sen tuleva Xbox One on alurajoitettu ja kotimarkkina-alueen ulkopuolelta ostettuja pelejä ei voi pelata, ellei julkaisija ole toisin päättänyt.

Vaikka Sonyn ja Microsoftin konsoleista löytyy samankaltaista tekniikkaa, eroavat ne toisistaan hyvin paljon. Xbox One vaatii vähintään 24 tunnin välein yhteyden verkkoon toisin kuin PS4. Konsolit eroavat toisistaan myös käytettyjen pelien myynnin puolesta. Xbox Onen pelilevyjä voi myydä vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta, kun taas PlayStation 4 -pelejä voi myydä tai lainata vapaasti miten haluaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

112.6.2013 10:31
VincentPriceBlues
Vahvistamaton

Xbox One -kaupan päälle 50 kilon pallo ketjun päässä jalkaan kiinnitettäväksi.

212.6.2013 11:49

Niin ja puhumattakaan siitä että PS4:nen on halvempi kun X1!312.6.2013 12:47

Tilanne voisi olla toinen, jos PS3 olisi voittanut edellisen sukupolven. Nyt altavastaajana oleva Sony joutuu markkina-asemansa palauttaakseen tarjoamaan oikeasti hyvää tuotetta, kun taas Microsoft vastavuoroisesti haistattaa asiakkailleen pitkät...

412.6.2013 13:56

En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

512.6.2013 14:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia
Tuolla voi kuitenkin kiertää julkaisuviiveet ja paikallisen sensuurin. Eikä tulliin jää läheskään jokainen paketti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 14:13

612.6.2013 15:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sove92:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
En nyt tiedä onko tämä mikään niin ihmeellinen juttu. Yleensä tavalliset tallaajat ostavat pelinsä kotimaastaan. Ulkomailta ei edes kannata ostaa sillä 1. tulli(mutta ei EU:n sisällä) 2. ei ole välttämättä turvallista ja 3. pelit saattavat olla jopa kalliimpia
Tuolla voi kuitenkin kiertää julkaisuviiveet ja paikallisen sensuurin. Eikä tulliin jää läheskään jokainen paketti.
Paikallista sensuuria ei ole havaittavissa muualla kuin Australiassa. Japaniin Xbox Onelta on varmaan tuontikielto. Miksiköhän?

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

712.6.2013 17:05

Ainakin joissain tapauksissa on Eurooppa on saanut sensuroidun, tai muuten huonomman version ihan vain Saksan takia. Xbone on Xbone, ei PS4. Seuraava todennäköisesti sensuroitava peli, joka tulee mieleen, on KH3, tämä tosin Amerikassakin.

Ja edelleenkin, ne julkaisuviiveet ovat perseestä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 17:05

812.6.2013 17:07
barbababa1
Vahvistamaton

On tämä melkoista Microsoft-vastaista propagandaa nyt kaikkialla.

"Yhtiön nykyisestä konsolista, eli PlayStation 3:sta, ei myöskään löydy aluerajoituksia. Vaikka julkaisijoilla on mahdollisuus rajoittaa pelilevyjen myynti- ja käyttöaluetta, ei tähän ole tiettävästi tarttunut kuin yksi yhtiö yhdellä pelillä (Atlus, Persona 4: Arena). "

Tämä tarkoittaa siis sitä että PS3:lla on aluerajoitukset mutta peliyhtiöt eivät ole käyttäneet ko. rajoitusta.

"Microsoft on vuorostaan vahvistanut, että sen tuleva Xbox One on alurajoitettu ja kotimarkkina-alueen ulkopuolelta ostettuja pelejä ei voi pelata, ellei julkaisija ole toisin päättänyt."

Tämä tarkoittaa siis sitä että XBOX Onella on aluerajoitukset mutta peliyhtiöiden ei tarvitse käyttää sitä. Kyse on siis 100 % samasta ideasta molemmissa tapauksissa. Kunhan halutaan vain kääntää asia negariksi Xboxia kohtaan.

Se että nettiyhteyttä vaaditaan on tänä päivänä ihan normaalia. Xbox on suunniteltu viihdekeskukseksi joka on 99,99 % tapauksista aina internet-yhteyden päässä. Miksi tästä pitää vääntää niin suurta itkua? Pysykää 8-bittisissä Nintendoissanne jos tämä on oikeasti este teille. Sitäpaitsi se ei haittaa jos netti pätkäisee, kunhan se edes kerran päivässä toimii hetken niin se riittää.

912.6.2013 19:49

barbababa vähä missofta fanittaja:) se xbone on todella peppu edellä puuhu vedetty ensimmäisistä julkistustiedosta lähtie

mode-edit: Hieman muutettu sanavalintoja t. Jouko?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 04:00

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto