AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 4 ja Xbox One samalla viivalla käytetyissä peleissä (päivitetty)

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.6.2013 22:04 Kommentteja (34)

PlayStation 4 ja Xbox One samalla viivalla käytetyissä peleissä (päivitetty) Microsoft on saanut osakseen negatiivista julkisuutta yhtiön kerrottua, että käytettyjen pelien myyntiä ei suoranaisesti tulla estämään, mutta päätös lisämaksusta jätetään pelin julkaisijan vastuulle. Sonyn PlayStation 4:n tilanne on identtinen.
Sony teki PlayStation 4:n käytettyjen pelien tuesta ison numeron E3-lehdistötilaisuudessaan. Konsoli tosiaan tukee myös käytettyjen pelien myyntiä eikä Sony omien sanojensa mukaan tule rajoittamaan kauppaa. Myös Microsoft on todennut saman.

Kumpikin konsolivalmistaja kuitenkin jättää julkaisijoille mahdollisuuden veloittaa lisämaksu käytetyn pelin ostajalta. Käytäntö on sama kuin nykyisen sukupolven konsoleissa. Muun muassa Electronic Arts veloitti käytetyn pelin ostajalta lisämaksun moninpeliominaisuuden käyttämisestä, mutta yhtiö on luopunut erittäin epäsuositusta ominaisuudesta.

Vaikka käytettyjen pelien myynnin osalta uuden sukupolven konsolit ovat samalla viivalla, niin Microsoftin Xbox One huolehtii silti tiukemmin käyttäjän pysymisestä kaidalla polulla vaatimalla nettiyhteyttä vähintään 24 tunnin välein.

Päivitys 12.6 09:03

Sony selvensi eilistä lausuntoaan Polygonille. Yhtiön mukaan kaikki fyysiset pelit voidaan myydä vapaasti eteenpäin riippumatta siitä, onko kyseessä Sonyn oma vai toisen julkaisijan peli. Tässä kohtaa alustat eroavat toisistaan. Xbox One -pelejä voidaan myydä vain valtuutettujen jälleenmyyjien kautta, mutta rajoituksesta huolimatta Microsoftkaan ei peri käytetyistä peleistä lisämaksua. Käytännön suurin haittapuoli on se, että pelejä ei voi helposti myydä esimerkiksi Internetin kautta tai kavereiden kesken. Pahoittelut virheellisestä väitteestä.

Kuten kommenteissa ansiokkaasti osoitetaan, muiltakin osin Xbox One on rajoitetumpi alusta. Esimerkiksi pelin lahjoittaminen (tai käytännössä vaikka myyminen) kaverille on mahdollista vain kerran ja saajan on oltava antajan kaverilistalla vähintään 30 päivää ennen lahjoitusta.

Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

111.6.2013 22:29

niin turhaa, äkkiseltää kattelin vertailua nii vaihtuu boksi pleikkarii :) joka jo yllättää siinä että pleikkari on HALVEMPI! :3


| AMD FX-6300 @4.01 gHz w/ Arctic Freezer 7 pro rev. 2 | 8GB GSkill Ripjaws 1600mhz | ASUS M5A97 R2.0 | ASUS NVIDIA GeForce GTX 660 Direct CU II OC | WD 1TB + OCZ agility 3 120gb | XFX 550w | Fractal Define R4 |

www.nr-gaming.eu

211.6.2013 22:38

Ai nytkö niitä Onen pelejä pystyykin yksityiset myymään rajoittamattomasti eteenpäin? Eikös siinä pitänyt olla rajoitus, että pelin pystyy vain kerran lahjoittamaan eteenpäin? Ja pelejähän piti pystyä myymään vain valtuutettuihin liikkeisiin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2013 @ 22:39

311.6.2013 22:40

Ja lähdeartikkelia päivitettiin siten, että kaikki levyillä olevat PS4-pelit ovat vapaasti lainattavissa, vaihdettavissa ja myytävissä.

Lainaus:
Update: Sony responded to our query, reiterating that all disc-based games will be able to be traded and resold at the owner's discretion, regardless of whether it's first or third party.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2013 @ 23:57

411.6.2013 22:54

Hohhoijaa. Journalismia parhaimmillaan sanoisin. "Samalla viivalla" joopa joo. Muuten vaan Xboxiin on MS itse rakentanut oman DRM-systeeminsä, että omistamaansa peliä ei voi jakaa/lainata kuin yhdelle käyttäjälle, jonka pitää olla ollut kaverilistalla yli 30 päivää. Ja siis HUOM vain yhdelle käyttäjälle ei enemmälle.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2013 @ 22:56

511.6.2013 23:22

Hieno artikkeli hermanni. Mitä jos nyt kuitenkin korjaisit sisällön ja otsikon. Tällainen paska ei sovi afterdawniin.

612.6.2013 0:11

Onpas aivan helvetin harhaanjohtava otsikko.

Uutista lainatakseni:
"[PS4] tosiaan tukee myös käytettyjen pelien myyntiä..." ja "Käytäntö on sama kuin nykyisen sukupolven konsoleissa..."

Ja Xbox One tulee paketoituna uuden kuluttajanrankaisuominaisuuden kanssa. PS4 ei tule. Mikä tässä on lähelläkään samaa lähtöviivaa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 00:12

712.6.2013 0:15
_Ahab_
Vahvistamaton

Nyt on kyllä Teemulla ja dawnilla aika veikeän mutkainen viiva jos näkee tilanteen olevan samalla viivalla kyseisille laitteille. Lienee teippaillut Möbiuksen nauhan parista eriävästä viivasta...

Ei kai tästä astroturf maisesta spinnailusta vaan joku luvannut jotain pientä?

812.6.2013 8:12

Meinasin pudota paskapönttöön, kun luin uutisen otsikon. Miten AfterDawnissa voi olla näin päin seiniä tehty juttu.
Toivottavasti TE teette jonkin sortin korjauksen tai ainakin allekirjoittajan usko tähän julkaisijaan loppuu kuin seinään.

Olen minäkin "samalla viivalla" Heleniuksen kanssa nyrkkeilykehässä. Viiva on tosin noin sekunnin mittainen, kunnes pää on jo irti hartioista..


Intel Core i7 Extreme 980X 3.33GHz/Rapage II Extreme/Nvidia GeForce GT240/12gb DDR3/Corsair 60GB SSD/Win7 64 + PS3 Slim/Wii/DSi XL/PSP

912.6.2013 8:23

Joo ei minustakaan Xbox One ja PS4 ole lähelläkään samalla viivalla tässä.

Ensinnäkin Xbox One:ssa jokainen peli on sidottu Microsoftin Live tiliin. Tämä tarkoittaa että jos peliä ei ole merkitty tilille, sitä ei voi pelata. Piste.

Joten miten lainaatte peliä kaverille? Kun tämän kaverin tilillä ei sitä peliä ole? Kirjaudutte omalla tilillä tai kaveri joutuu maksamaan sen pelin tai joutuu merkkaamaan tiliin kenellä se peli on että sitä voi pelata. Vain se kenen tilillä se peli on merkattu aktiiviseksi voi sitä pelata.

Microsoftin puheista saa sen käsityksen että pelin voi siirtää myös toiseen tiliin jotenkin. "gamers for transferring their old games". Tällä ilmeisesti viitataan käytettyjen pelien myyntiin.

Mutta yksi asia on selvää että tilanne on täysin erillainen verrattuna PS4:seen. Toisessa täysi kontrolli pelistä on pelaajalla ja toisessa se on myös yhtiöllä. Kuukausimaksun lopettaminen tekee toisessa kaikista peleistä käyttökelvottomat, kun taas toisella voi edelleen pelata yksinpelejä.

Xbox One:
- Hinta 499€
- Kaverille pelin lainaaminen on rajoitettu
- Jokainen peli on sidottu käyttäjän live tiliin
- Vaatii pakollisen päivittäisen internet yhteyden
- Pakollinen kuukausimaksu mukaan lukien yksinpelit noin 4-9€/kk *)
- Sisältää kameran ja mikrofonin jotka seuraa käyttäjiä (kinect)

PS4:
- Hinta 399€
- Voi vapaasti lainata tai myydä pelin kaverille
- Ei vaadi internet yhteyttä
- Verkkopelaaminen vaatii kuukausimaksullisen tilin noin 4€/kk

Miten hitossa näistä saadaan samalla viivalla?

*) Hintaa ei ole vielä Europpaan julkaistu, mutta puheet on $59,99 - $120,00 / vuodessa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 10:56

1012.6.2013 9:15

Xbox One on kyllä lähempänä Steamia noilla rajoituksillaan kuin PS4:sta.

1112.6.2013 10:36
anon1984
Vahvistamaton

Xbox One on vakoilulaite, mikrofonia ja kameraa ei saa pois päältä.

Germanys own Federal Data Commissioner, Peter Schaar, recently mentioned regarding the invasion of privacy from Kinect, saying...

"Microsofts new Xbox meets the definition of a surveillance device under some Australian laws, so they need to be upfront and tell customers whether anyone else can intercept their information or remotely access their device,"

http: //www.cinemablend.com/games/-Xbox-One-Kinect-Surveillance-Device-Says-Australia-Civil-Liberty-Director-56126.html

Kuka vapaaehtoisesti ottaaa tälläisen NSA laitteen kotiinsa?

1212.6.2013 12:04

Ps4 hinta on tuossa:

http://www.discshop.fi/pelit/playstation_4/playstation_4/P93671

449 e mutta voi vielä muuttua. ps4 pelit 69,95

xbox one hinta 529 euroa. voi vielä muuttua kun kaupat laittaa jonkun hinnan.

http://www.discshop.fi/pelit/xbox_one/x..._edition/P94783

forza 5 79,95

1312.6.2013 12:06
zilton
Vahvistamaton

Onpas melkoista SOOPAA tuo uutisotsikko! Enpä olisi afterdawnilta uskonut tällaista ammattitaidottomuutta lol

1412.6.2013 12:44

Sony otti mielettömän harppauksen Microsoftiin nähden jättämällä kaiken DRM:n ja always online vaatimukset pois.

Microsoft satsaa selvästi tulevaisuuteen, mutta tällä hetkellä pelaajat eivät vain ole valmiita, eivätkä toisekseen halua että joku toinen sanelee miten heidän pitää pelaamiseen liittyvät asiat hoitaa. Sama kuin maksullinen Xbox Live aikanaan, joka sai suurta kritiikkiä alkuun, mutta jonka pelaajat ovat nyt hyväksyneet ja jonka myös Sony tuo PS4:lle. Heillä on varmasti syynsä ratkaisuihin, mutta ne syyt olisi pitänyt tuoda selväksi pelaajille. Pelaajien ns aliarvioiminen ei tuo heille faneja.

Mikä tilanne on 4-5 vuoden päästä onkin toinen kysymys, ehkä fyysisten levyjen myynti on vähentynyt selvästi ja digitaalinen myynti hallitsee markkinoita. Kun piratismi voidaan kytkeä suurimmaksi osaksi pois, voidaan pelaajille myös tarjota pelitarjouksia enemmän, kuten Steamin bisnesmallista näkyy. MS:n konfrenssissa paljon hekuttama pilviprosessointi on varmasti myös yksi syy 'always online' vaatimukseen, mutta se olisi pitänyt tehdä selväksi.

Sony tarjoaa pelaajille konsolin minkä he haluavat nyt, Microsoft tarjoaa pelaajille konsolin minkä he EHKÄ haluavat tulevaisuudessa. Kirittävää siis on, mutta toisaalta MS on iso yritys, ja heillä on kyllä varaa heittää rahaa tarvittaessa (hinnan tiputus, live gold bundlaus, tarjous ja yhteispaketit toisten firmojen palveluiden kanssa). Kaiken voi myös aina muuttaa softassa, ja on melko varmaa sanoa, että kummankaan valmistajan konsoli ei tule pysymään samana niin OS:n kun vaatimusten ja ominaisuuksienkaan osalta.

1512.6.2013 13:36

Lainaus:
Sama kuin maksullinen Xbox Live aikanaan, joka sai suurta kritiikkiä alkuun, mutta jonka pelaajat ovat nyt hyväksyneet ja jonka myös Sony tuo PS4:lle.

Tuohon pikkuinen korjaus.

Ne ihmiset jotka pelaa vielä voivat olla asian hyväksyneet, en väitä että ovat. Koska osa voi vain sietää asian. Myös osa voi olla lopettanut pelaamisten tällaisten asioiden takia. Esimerkiksi minä kuulun noihin lopettaneisiin. Siis "tilastot" eivät näytä niitä jotka eivät käytä palvelua ja miksi eivät käytä.

Minusta ei kannata vetää yleisiä johtopäätöksiä, kun ei tiedä mitä ihmiset tekevät/tekivät ja miksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 13:38

1612.6.2013 14:01

Ei voi sanoa, että kuin huhhuh. Oletteko te ihmiset todellakin noin vainoharhaisia? "Kinect kuvaa mua joka päivä apua!"
Lopettakaa. Mitäköhän hemmettiä joku Microsoft tekee sillä tiedolla, että teillä on kotona 1 kissa, ruma muija ja vemppaatte joka päivä klo 12 keittiön pöydällä snorkkelit päässä? HALOO? Herätkää...


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1809 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

1712.6.2013 15:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ne ihmiset jotka pelaa vielä voivat olla asian hyväksyneet, en väitä että ovat. Koska osa voi vain sietää asian. Myös osa voi olla lopettanut pelaamisten tällaisten asioiden takia. Esimerkiksi minä kuulun noihin lopettaneisiin. Siis "tilastot" eivät näytä niitä jotka eivät käytä palvelua ja miksi eivät käytä.
Jep ehdottomasti, nimenomaan hyväksymisellä tarkoitin tottumista ja sietämistä. PS3 pelaajilla voi olla alkuun vaikeuksia hyväksyä PS4:n maksullinen nettipeli, mutta veikkaan että parin vuoden päästä siitä ei enää juurikaan puhuta vaan sitä pidetään itsestään selvyytenä.

Xboxin always online on vastaava asia, nyt siitä pidetään hirveetä möykkää mutta muutaman vuoden päästä ketään ei enää kiinnosta. Ihmiset varsinkin pelialalla ylireakoivat kaikkiin muutoksiin. Tässä hyvä esimerkki:
http://www.youtube.com/watch?v=5yC8FbgGnd0 varmasti ihan jokaisella videoon negatiivisesti kommentoineella on nyky konsoli kokoajan kytkettynä verkkoon, millä he edes tuon videon katsoivat jos heillä ei kerran ole mahdollisuutta päästä verkkoon?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 15:03

1812.6.2013 16:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Joo ei minustakaan Xbox One ja PS4 ole lähelläkään samalla viivalla tässä.

Ensinnäkin Xbox One:ssa jokainen peli on sidottu Microsoftin Live tiliin. Tämä tarkoittaa että jos peliä ei ole merkitty tilille, sitä ei voi pelata. Piste.

Joten miten lainaatte peliä kaverille? Kun tämän kaverin tilillä ei sitä peliä ole? Kirjaudutte omalla tilillä tai kaveri joutuu maksamaan sen pelin tai joutuu merkkaamaan tiliin kenellä se peli on että sitä voi pelata. Vain se kenen tilillä se peli on merkattu aktiiviseksi voi sitä pelata.

Microsoftin puheista saa sen käsityksen että pelin voi siirtää myös toiseen tiliin jotenkin. "gamers for transferring their old games". Tällä ilmeisesti viitataan käytettyjen pelien myyntiin.

Mutta yksi asia on selvää että tilanne on täysin erillainen verrattuna PS4:seen. Toisessa täysi kontrolli pelistä on pelaajalla ja toisessa se on myös yhtiöllä. Kuukausimaksun lopettaminen tekee toisessa kaikista peleistä käyttökelvottomat, kun taas toisella voi edelleen pelata yksinpelejä.

Xbox One:
- Hinta 499€
- Kaverille pelin lainaaminen on rajoitettu
- Jokainen peli on sidottu käyttäjän live tiliin
- Vaatii pakollisen päivittäisen internet yhteyden
- Pakollinen kuukausimaksu mukaan lukien yksinpelit noin 4-9€/kk *)
- Sisältää kameran ja mikrofonin jotka seuraa käyttäjiä (kinect)

PS4:
- Hinta 399€
- Voi vapaasti lainata tai myydä pelin kaverille
- Ei vaadi internet yhteyttä
- Verkkopelaaminen vaatii kuukausimaksullisen tilin noin 4€/kk

Miten hitossa näistä saadaan samalla viivalla?

*) Hintaa ei ole vielä Europpaan julkaistu, mutta puheet on $59,99 - $120,00 / vuodessa.
Noh, olisi tohon PS4 listaan voinu lisätä pakollisen nettiyhteyden, jos haluaa vanhoja pelejä pelata (esim. PS3) ja kyseinen ominaisuus ei tule edes kuluttajille vielä konsollin ilmestyessä, vaan joskus ensi vuonna ja silloinkin ensin jenkeille.

1912.6.2013 16:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
...
Noh, olisi tohon PS4 listaan voinu lisätä pakollisen nettiyhteyden, jos haluaa vanhoja pelejä pelata (esim. PS3) ja kyseinen ominaisuus ei tule edes kuluttajille vielä konsollin ilmestyessä, vaan joskus ensi vuonna ja silloinkin ensin jenkeille.
Totta, mutta tuo on täysin ymmärrettävää sillä PS4 käyttää eri prosessoriarkkitehtuuria kuin PS3, joten pelit on joka tapauksessa vähintäänkin käännettävä uudelleen, ja varmasti useissa tapauksissa on tehtävä paljon muitakin muutoksia. Millään ilveellä ei sitä PS3-levyä voisi PS4:llä suoraan pelata. Sama koskee tässä tapauksessa Xboxia.

Vanhempia pelejä, kuten NES, SNES, N64, PS1 ja vähitelleen myös PS2 voidaan emuloida ohjelmallisesti, koska ne vaativat huomattavasti vähemmän laskentatehoa. Sen sijaan PS3 ja Xbox 360 ovat tehoissa niin lähellä uusia konsoleita, että ainoa keino on saada pelit pyörimään niillä natiivisti.

EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 16:59

2012.6.2013 17:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Noh, yhtälailla se on miinus kuin Xboxin tarkistus vaatimus. Lähinnä ihmetyttää ettei tuosta PS4 vaatimuksesta sanallakaan sanota näissä valituskuoroissa. (Tulee mieleen Apple vs. muu maailma asetelma mieleen tosta.)

2112.6.2013 17:26

Lainaus:
Mutta yksi asia on selvää että tilanne on täysin erillainen verrattuna PS4:seen. Toisessa täysi kontrolli pelistä on pelaajalla ja toisessa se on myös yhtiöllä. Kuukausimaksun lopettaminen tekee toisessa kaikista peleistä käyttökelvottomat, kun taas toisella voi edelleen pelata yksinpelejä.
Xboxi tulee toimimaan ilman gold-jäsenyyttä. Tajuatteko että laite vaatii internet-yhteyden toimiakseen, ei gold-jäsenyyttä. Ja jos asut jossain hevonvitunkuusessa, minne et saa internet-yhteyttä, niin parempi kun pelaat sitä helvetin Kimbleä.

2212.6.2013 18:26

Alkaa Afterdawnin suosio kyllä laskemaan meikäläisen silmissä, kun näin harhaan johtavaa ja jopa virheellistä otsikointia käytetään. Selkeästi koko toimitus täälläkin täynnä xbotteja niinkuin lähes kaikilla pelisaiteilla suomessa, ikävää mutta totta.

EDIT: Kritiikkiä saa antaa mutta kiroilla ei tartte :) t. Jouko?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 22:01

2312.6.2013 19:57

muistakaa että ps4:n maksulline on käytännössä nykyne psn+ johon on sidottu kuukausittaset ilmaset pelit sekaa...eli se 5€ kk on todellaki kannattava tuossa yhteydessä siinä missä m$ on tarjonnut _vain_ verkkoyhteyde

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2013 @ 19:58

2412.6.2013 20:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kirjolohi555:
Lainaus:
Mutta yksi asia on selvää että tilanne on täysin erillainen verrattuna PS4:seen. Toisessa täysi kontrolli pelistä on pelaajalla ja toisessa se on myös yhtiöllä. Kuukausimaksun lopettaminen tekee toisessa kaikista peleistä käyttökelvottomat, kun taas toisella voi edelleen pelata yksinpelejä.
Xboxi tulee toimimaan ilman gold-jäsenyyttä. Tajuatteko että laite vaatii internet-yhteyden toimiakseen, ei gold-jäsenyyttä. Ja jos asut jossain hevonvitunkuusessa, minne et saa internet-yhteyttä, niin parempi kun pelaat sitä helvetin Kimbleä.
kyllähä ne fanilasit aina peittää kaiken huono ja paha...mutta otappa huomioo sellasekki tapaukset että verkot voi pimetä vähä pitemmäksiki iakaa, puhumattakaa jos talon sisäine verkko romahtaa (lue modeemi/reititin leviää käsiin)
(..ja lue myös että amerikkalaiset verkot ovat iha pirun paljon sureammalla tolalla kuin suomi/EU)

2512.6.2013 22:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti raven0ak:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kirjolohi555:
Lainaus:
Mutta yksi asia on selvää että tilanne on täysin erillainen verrattuna PS4:seen. Toisessa täysi kontrolli pelistä on pelaajalla ja toisessa se on myös yhtiöllä. Kuukausimaksun lopettaminen tekee toisessa kaikista peleistä käyttökelvottomat, kun taas toisella voi edelleen pelata yksinpelejä.
Xboxi tulee toimimaan ilman gold-jäsenyyttä. Tajuatteko että laite vaatii internet-yhteyden toimiakseen, ei gold-jäsenyyttä. Ja jos asut jossain hevonvitunkuusessa, minne et saa internet-yhteyttä, niin parempi kun pelaat sitä helvetin Kimbleä.
kyllähä ne fanilasit aina peittää kaiken huono ja paha...mutta otappa huomioo sellasekki tapaukset että verkot voi pimetä vähä pitemmäksiki iakaa, puhumattakaa jos talon sisäine verkko romahtaa (lue modeemi/reititin leviää käsiin)
(..ja lue myös että amerikkalaiset verkot ovat iha pirun paljon sureammalla tolalla kuin suomi/EU)
Se voi olla mahdollista, siinä tapauksessa pidetään tauko tai siirrytään vanhan konsolin pariin ;) En näe tuota niin suurena uhkana. Minun internet-yhteys on toiminut tähän asti moitteettomasti.

2613.6.2013 12:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Noh, yhtälailla se on miinus kuin Xboxin tarkistus vaatimus. Lähinnä ihmetyttää ettei tuosta PS4 vaatimuksesta sanallakaan sanota näissä valituskuoroissa. (Tulee mieleen Apple vs. muu maailma asetelma mieleen tosta.)
Miten se on pitkä miinus että tarvitaan nettiyhteys jos haluat ostaa pelin netistä? Tuossa pointissahan ei ole mitään järkeä. Jos haluat ladata netistä niin yllätys yllätys yhteyttä se vaatii.

PS4 ei muutu tiiliskiveksi jos ei se 24 tuntiin ole netissä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 12:39

2713.6.2013 13:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Noh, yhtälailla se on miinus kuin Xboxin tarkistus vaatimus. Lähinnä ihmetyttää ettei tuosta PS4 vaatimuksesta sanallakaan sanota näissä valituskuoroissa. (Tulee mieleen Apple vs. muu maailma asetelma mieleen tosta.)
Miten se on pitkä miinus että tarvitaan nettiyhteys jos haluat ostaa pelin netistä? Tuossa pointissahan ei ole mitään järkeä. Jos haluat ladata netistä niin yllätys yllätys yhteyttä se vaatii.

PS4 ei muutu tiiliskiveksi jos ei se 24 tuntiin ole netissä.
No ei se Xbox:kaan muutu. Et voi vain pelata pelejä sillä.

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1809 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

2813.6.2013 13:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Noh, yhtälailla se on miinus kuin Xboxin tarkistus vaatimus. Lähinnä ihmetyttää ettei tuosta PS4 vaatimuksesta sanallakaan sanota näissä valituskuoroissa. (Tulee mieleen Apple vs. muu maailma asetelma mieleen tosta.)
Miten se on pitkä miinus että tarvitaan nettiyhteys jos haluat ostaa pelin netistä? Tuossa pointissahan ei ole mitään järkeä. Jos haluat ladata netistä niin yllätys yllätys yhteyttä se vaatii.

PS4 ei muutu tiiliskiveksi jos ei se 24 tuntiin ole netissä.
No ei se Xbox:kaan muutu. Et voi vain pelata pelejä sillä.
Eli pelikonsoli, jolla ei voi pelata pelejä. Huomattavan kallis bluray-soitin siinä tapauksessa.

En yhtään ihmettele jos Liveen kohdistuu massiivinen DDoS, joka saa sen kyvyttömäksi ainakin sen 24 tunnin ajaksi. Muutama vuosi sitten pelkästään joulun ajan uudet asiakkaat saivat Liven kaatumaan.

2913.6.2013 14:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sendo_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sysi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
EDIT: Ja on tuossa tosiaan se ero, että PS4 ei vaadi nettiyhteyttä... Paitsi jos haluat ladata pelejä netistä.
Noh, yhtälailla se on miinus kuin Xboxin tarkistus vaatimus. Lähinnä ihmetyttää ettei tuosta PS4 vaatimuksesta sanallakaan sanota näissä valituskuoroissa. (Tulee mieleen Apple vs. muu maailma asetelma mieleen tosta.)
Miten se on pitkä miinus että tarvitaan nettiyhteys jos haluat ostaa pelin netistä? Tuossa pointissahan ei ole mitään järkeä. Jos haluat ladata netistä niin yllätys yllätys yhteyttä se vaatii.

PS4 ei muutu tiiliskiveksi jos ei se 24 tuntiin ole netissä.
No ei se Xbox:kaan muutu. Et voi vain pelata pelejä sillä.
Eli pelikonsoli, jolla ei voi pelata pelejä. Huomattavan kallis bluray-soitin siinä tapauksessa.

En yhtään ihmettele jos Liveen kohdistuu massiivinen DDoS, joka saa sen kyvyttömäksi ainakin sen 24 tunnin ajaksi. Muutama vuosi sitten pelkästään joulun ajan uudet asiakkaat saivat Liven kaatumaan.

DDoS? Silläkö luulet Liven kaatuvan? Minulla ei ole ollut ikinä ongelmia Liven kanssa. Pari kertaa en ole päässyt sisään, mutta nekin on johtunut vain päivityksistä.
"Jopa 24 tuntia"
Playstation 3 netti oli suljettuna 24 päivää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 14:25

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 1600X | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1809 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

3013.6.2013 15:00

Lainaus:

DDoS? Silläkö luulet Liven kaatuvan? Minulla ei ole ollut ikinä ongelmia Liven kanssa. Pari kertaa en ole päässyt sisään, mutta nekin on johtunut vain päivityksistä.
"Jopa 24 tuntia"
Playstation 3 netti oli suljettuna 24 päivää.
Niinhän se oli suljettuna 24 päivää. Konsolit toimivat kuitenkin ihan vielä pelikoneina tämänkin jälkeen. Mietippä jos olisi tarvittu vastaavaa tarkistusta kuin tulevalla Xboxilla.

EVE, joka nyt kuitenkin on reilun massiivinen laitos itsessään saatiin matalaksi jokin aika sitten muutamaksi päiväksi "pelkästään" DDoSilla. Live on luultavasti reilusti isompi, mutta sitä isompi bottiverkko sen sitten myös kaataa.

Simcity kaatui ja Diablo 3 vedettiin matalaksi pelkästään vilkkaiden käyttäjien avulla. Live kaatui jokin vuosi sitten joulun uusien asiakkaiden kanssa. Online-verifikaatio on hyvä suorittaa sen kerran. Se on vielä hyväksyttävää, mutta jatkuva tarkistus voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa sen että miljoonilla on jonkin aikaa vain hyvin kallis bluray-vehje.

Microsoftin linja on vähän kuin se itse asettaisi toisen henkilön jalan omaan nilkkaansa ja pyytää potkimaan niin kauan, että jotain menee rikki.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 15:01

3113.6.2013 17:22

Itse tulee ensisijaisesti pelattua online moninpelejä, joten jos netti ei toimisi ei se onnistuisi oli telkkarissa kiinni mikä tahansa konsoli.

Ja Xbox One ei todellakaan muutu miksikään tiiliskiveksi 24 tunnin jälkeen. BluRay ja muut appsit toimivat normaalisti, ja kun yhdistät koneen hetkeksi nettiin toimivat taas yksinpelit, oli se sitten naapurin langaton verkko, mokkula, älypuhelin tai mikä tahansa, veikkaan että kellä tahansa sivistyksen parissa elävällä on mahdollisuus toiseen verkkoon muutaman tunnin sisällä.

Tää on taas tällästä pelaajien älytöntä ylireakointia. Oma internetyhteys on toiminut varmaan viimeiset 5 vuotta ilman yhtäkään 24 tunnin katkoja. Pisin katkos on varmaan tunti ollut joskus vuosia sitten. Jos sinun internet yhteys katkeilee ja on kiinni solkenaan, niin vaihda herranen aika palvelun tarjoajaa, internetin ei todellakaan kuulu katkeilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2013 @ 17:23

3213.6.2013 17:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti point05:
... kun yhdistät koneen hetkeksi nettiin toimivat taas yksinpelit, oli se sitten naapurin langaton verkko, mokkula, älypuhelin tai mikä tahansa, veikkaan että kellä tahansa sivistyksen parissa elävällä on mahdollisuus toiseen verkkoon muutaman tunnin sisällä.

Tää on taas tällästä pelaajien älytöntä ylireakointia.

Ei, tässä on kyse siitä, että firma, joka haluaa pelaajien osatavan tuotteitaan, luulee olevansa asemassa, jossa se voi polkea maksavia asiakkaitaan, miten parhaaksi näkee.

Kyllästyin vastaavaan menoon jo aikanaan PS3:ssa, ja nyt Microsoftkin on antanut hyvän syyn olla hankkimatta laitteitaan jatkossa. En osta enää ikinä kummankaan valmistajan konsolia - ainakaan uutena, ja luulenpa, että Xbox Onea ei voi käytettynä edes käyttää, joten en tule ostamaan sitä ikinä.

En ole masokisti. Siirryn ennemmin (lopullisesti) vehreämmille niityille, joilla minua kunnioitetaan ihmisenä, eikä pidetä karjana.

3313.6.2013 19:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti point05:


Tää on taas tällästä pelaajien älytöntä ylireakointia. Oma internetyhteys on toiminut varmaan viimeiset 5 vuotta ilman yhtäkään 24 tunnin katkoja. Pisin katkos on varmaan tunti ollut joskus vuosia sitten. Jos sinun internet yhteys katkeilee ja on kiinni solkenaan, niin vaihda herranen aika palvelun tarjoajaa, internetin ei todellakaan kuulu katkeilla.
En itsekään ole omasta yhteydestä huolissani. Microsoftin Liven kaatuessa aivan sama pystytkö yhdistämään nettiin tai ei, jos varmistusta ei netistä tule niin Xbox lakkaa toimimasta muuna kuin elokuvan toistimena. Siinä ei auta naapuriin tai naapurimaahan yhdistäminen.

3413.6.2013 19:50

Jep ymmärrän kyllä. Ja nostan hattua heille jotka periaatteesta vastustavat kuluttajan elämän vaikeuttamista.

Itse en ota asioita ihan noi vakavasti, vaan ajattelen että firma-A haluaa tarjota minulle tuotteen, tässä on hinta, tässä lista mitä voin sillä tehdä ja tässä mitä en voi tehdä. Ja sitten teen osto päätöksen sen mukaan onko tuotteessa enemmän positiivista kuin negatiivista.

Olen itse aina ostanut kaikki pelit laillisesti, mutta tiedän kyllä omista kaverilistoistakin porukkaa ketkä näin eivät tee, joten en voi syyttää yritystä haluamasta poistaa piratismia. Itse musiikkia julkaisevana tiedän että n. 95% lataa biisini laittomasti, ja vaikka olen tyytyväinen että ihmiset ylipäätänsä haluavat niitä kuunnella, en panisi pahakseni jos olisi systeemi joka takaisi varsinkin pienemmille marginaalimusiikin artisteille hieman enemmän korvauksia.

Kumpikaan konsoli ei ole vielä ulkona joten aika paljon tämä on spekulointia. Eiköhän ensimmäisen vuoden kahden sisään voida muodostaa jo vähän tarkempi mielipide. Siihen mennessä ominaisuudet, vaatimukset, hinnat ja muut ovat varmasti muuttuneet puolin sun toisin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
1 kommentti
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia
Discord kiristää kilpailua pelimarkkinoille – Lupaa kehittäjille enemmän rahaa Discord kiristää kilpailua pelimarkkinoille – Lupaa kehittäjille enemmän rahaa (16.12.2018 13:58)
Kuluvana vuonna PC-pelien digitaalisissa myyntikanavissa on käynyt kuhina, kun alalle on tullut uusia toimijoita. Lokakuussa markkinoille laajentumisesta ilmoitti paremmin viestipalvelustaan ....

Uutisarkisto