AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös Kinectin Windows-versio saa tarkemman kameran ja laajakulmalinssin

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.5.2013 11:38

Myös Kinectin Windows-versio saa tarkemman kameran ja laajakulmalinssin

Kuten odottaa saattoi, Microsoft lupaa Xbox Onen esittelyn yhteydessä paljastetun uuden sukupolven Kinect-ohjaimen saapuvan myös Windows-käyttäjien ulottuville. Tietokoneella uutta Kinectiä päästään kuitenkin hyödyntämään vasta ensi vuonna.
Uusittu Kinect sisältää huomattavasti aiempaa tarkemman kameran, joka mahdollistaa käyttäjän pientenkin liikkeiden seuraamisen. Lisäksi mukana on Microsoftin Time-of-Flight-tekniikka, joka laskee yksittäisten fotonien edestakaisen matkan seurattavaan henkilöön ja takaisin, millä kasvatetaan liikeseurannan tarkkuutta entisestään.

Uusi Kinect seuraa aiempaa useampia pisteitä ihmisruumiissa, kuten käden pään ja peukaloiden sijantia. Kasvaneen laskentatehon sekä laajakulmaisemman linssin ansiosta laite kykenee seuraamaan kuutta ihmistä kerrallaan.
Vaikka Kinectin Windows-versiolle löytynee käyttöä myös kodeissa, Microsoft markkinoi sitä erityisesti yrityksille ja esimerkiksi terveydenhuollon tarkoituksiin. Myymälöissä Kinectiä voidaan hyödyntää erilaisten näyttötaulujen selaamisessa tai vaatteiden tapauksessa virtuaalisissa sovituskopeissa ja esimerkiksi Toyota on testannut laitteen aiempaa versiota autonvalmistuksessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto