AfterDawn: IT-alan uutiset

Netflix: Piratismia ei kitketä lakeja tiukentamalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 3.5.2013 11:18 Kommentteja (5)

Netflix: Piratismia ei kitketä lakeja tiukentamalla Netflix on paljastanut, että se tutkii piraattisivustoja kun yhtiö suunnittelee laajentumista uusille markkina-alueille. Sivustojen kautta saadaan selville millaisesta sisällöstä kyseisessä maassa pidetään.
Netflixiä ja piraatteja yhdistää myös se, että molempien mielestä piratismi kumpuaa huonoista laillisista sisältöpalveluista. Piraattien mukaan laiton nettilataaminen vähenisi jos markkinoille tulisi laillisia palveluita, jotka tarjoaisivat tiedostonjakopalveluita paremman käyttökokemuksen ja olisivat kohtuuhintaisia. Netflix on samaa mieltä, kertoo yhtiön sisältöjohtaja Ted Sarandos.

Sarandosin mukaan BitTorrent-liikenne on vähentynyt niissä maissa, joihin Netflix on laajentunut. Tämä viittaisi siihen, että Netflix on juuri sellainen palvelu josta piraatit ovat pitkään puhuneet. Hän uskoo ihmisten olevan pohjimmiltaan rehellisiä ja ettei piratismia vastaan voida taistella säätämällä tiukkoja tekijänoikeuslakeja. Piratismi kukistetaan laadukkailla laillisilla palveluilla.

Vuonna 2011 tehdyn havainnon mukaan Spotify laski musiikin laitonta nettilataamista Ruotsissa 25 prosentilla.

Tägit: piratismi Netflix
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

13.5.2013 11:32

Tämä on aivan totta. Kyse on vain sopivan palvelun puutteesta. Kyllä musiikkiakin on tullut waretettua mutta sekin on loppunut Spotifyn myötä. Sekä leffojen lataus on vähentynyt Netflixin/Viaplayn ansiosta. Ainoa miinus että kaikkia leffoja noista ei löydä. Mutta mielestäni tarvittaisiin yksi ainoa tiedostojen jako palvelu joka yhdistäisi kaikki nämä, elokuvat,musiikit ja vaikka pelitkin.Ja siitä palvelusta sitten maksettaisiin kuukausmaksua. Eivät ihmiset halua miljoonaa eri palvelua johon rekisteröityä. Jos kaikki löytyisivät samasta paikasta se olisi todella kätevää. Omasta mielestäni siis :)

23.5.2013 12:10

Olen samaa mieltä uutisen kanssa.

Viihdeteollisuus lähti asiaan aivan väärällä tavalla eli pyrkimällä pakottamaan ja kontrolloimaan ihmisiä lailla ja tekniikoilla. Kun kyse on hyvien palveluiden puutteesta.

Saatavuus, hinta ja toimivuus on ne tärkeät asiat. Nämä asiat kuntoon niin homma toimii.

33.5.2013 12:25

Sen jälkeen kun ostin netflixin niin elokuvien lataaminen lähestulkoon tyssäsi. Netflix on helpompaa kuin elokuvien lataaminen ja palvelu vielä toimii jokaisessa laitteessa joka on kotona. Palvelun hintakin on mulle sopiva vaikka olen opiskelija. Leffatarjonta voisi toki olla parempi tai tehdä houkuttelevammaksi koska yleensä ei löydä mitään semmoista leffaa et tää on pakko nähdä vaan yleensä on semmoinen "njaah" olo ku valitsee.

Sarjojen kannalta vielä toivoisin että tulisi palvelu joka tyydyttäisi mua, sillä välin latailen moraalittomana piraattina mielummin netistä.43.5.2013 13:40

3# sama juttu mulla netflix lopettanut leffojen latauksen ja grooveshark ja hotspot.fm musiikin ja steam pelien.

toain joskus on sellaista mitä ei näiatä saa niin sitten täytyy katsella muualta, yksikin 2003 tehty peli ei ole missään myynnissä koska omistuaoikeudet vaihtunu eikä uusi omistaja tahdo myydä peliään miasään ei edes digitaalisena steamissa.

53.5.2013 13:46

spotify lopettanut kokonaan mun musiikin warettamisen. Netflix ja viaplay löytyy myös mutta ei ihan riitä, vähentänyt silti leffojen ja sarjojen warettamista mun osalta ainakin 75%. Suunta on ainakin hyvä

kunhan nyt kaikki studiot eivät ala omia palvelujaan laittamaan pystyyn jossa sitten omia teoksiaan jakelee yksinoikeudella (HBO tulee mieleen), sekään ei ole hyvä että useita kuukausimaksuja joutuu makseleen

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.5.2013 @ 13:48

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto