AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: lähes puolet Bitcoin-pörsseistä sulkeutuu yllättäen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.4.2013 18:12

Tutkimus: lähes puolet Bitcoin-pörsseistä sulkeutuu yllättäen Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 45 prosenttia Bitcoin-kauppaa tarjoavista pörsseistä sulkee ovensa yllättäen, vieden usein käyttäjien rahat mukanaan. Osa ei suuremmin selittele sulkemista, osa on joutunut laittamaan lapun luukulle tietoturvaongelmien takia.
Kaksi amerikkalaista tietotekniikan tutkijaa Tyler Moore ja Nicolas Christin seurasivat yhteensä 40 Bitcoin-pörssin kehitystä. Seurannan aikana 18 pörssiä sulkeutui kokonaan joko ilman selityksiä tai vakavien tietomurtojen jälkeen. Lisäksi neljä seuratuista joutui hyökkäysten kohteeksi, mutta pysyi avoimena.

Sulkeutuneista pörsseistä vain kuusi kappaletta palautti todistettavasti rahat omistajilleen ja viidessä tapauksessa rahoja ei todistettavasti saatu takaisin. Loppujen kohdalla tarkkaa tietoa tilanteesta ei ollut saatavila.

Tutkijoiden havaintojen mukaan Bitcoin-pörssejä koskee mielenkiintoinen paradoksi, jossa pienemmät pörssit ovat alttiita kaatumiselle kaupan puutteen vuoksi, kun taas toisaalta mitä suuremmaksi pörssi käy, sitä houkuttelevampi hyökkäyskohde ne ovat murtautujille, mikä taas saattaa kaataa koko pörssin.

Numeroiden perusteella 275 Bitcoinin verran kauppoja välittävien pörssien todennäköisyys joutua murron kohteeksi on vain 20 prosenttia. Kun kauppojen määrä yltää 5570 Bitcoiniin, murron kohteeksi joutuu jo 70 prosentin todennäköisyydellä. Mediaanielinikä Bitcoin-pörssille on tutkijoiden mukaan 381 päivää.

Bitcoin-pörssien ehdoton markkinajohtaja on Japanista käsin johdettu Mt. Gox, joka tutkijoiden mukaan hoitaa jopa 40 000 Bitcoin-kauppaa päivässä. Suuren suosionsa vuoksi Mt. Gox on viime aikoina kärsinyt useista voimakkaista DDoS-hyökkyksistä. Koska Mt. Goxin kautta käydään keskimäärin jopa 75 prosenttia kaikesta Bitcoin-kaupasta, hyökkääjien motivaattorina on kaataa suuri pörssi ja vaikuttaa sitä kautta Bitcoinin kurssiin itselleen suotuisasti.

Tägit: Bitcoin Mt. Gox
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto