AfterDawn: IT-alan uutiset

Tutkimus: Yksityisyyden suoja netissä on kuollut

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.4.2013 13:02 Kommentteja (11)

Tutkimus: Yksityisyyden suoja netissä on kuollut USC Annenberg Center for the Digital Futuren mukaan yksityisyyden suoja internetissä on kuollut. Nietzschemäisen julistuksen taustalla on tutkimuskeskuksen tekemä tutkimus, jonka mukaan nuoret suhtautuvat vanhempiin verrattuna löysemmin heidän yksityisyyteen verkossa. Tutkimuksessa jaettiin Internetin käyttäjät kahteen ikäryhmään: 18–34-vuotiaisiin ja yli 35-vuotiaisiin.
70 prosenttia nuorista ja 77 prosenttia yli 35-vuotiaista oli sitä mieltä, ettei kenenkään tulisi koskaan päästä käsiksi heidän yksityistietoihin. Tästä huolimatta yli puolet nuorempaan ikäryhmään kuuluvista olivat valmiita luovuttamaan yksityistietojaan verkkopalveluille, mikäli he saavat vastineeksi jotakin. Vanhemmat nettisurffaajat suhtautuivat asiaan tiukemmin, heistä noin 40 prosenttia olivat valmiita vaihtokauppaan.

Tutkimuksen havaintoihin kuului myös se, että nuoremmat surffaajat viihtyvät vanhempia enemmän sosiaalisissa medioissa. Nuoret olivat myös kiinnostuneempia jakamaan paikkatietojaan mikäli he saavat vastineeksi alennuskuponkeja lähistöllä olevista yrityksistä. Tietojen käyttö kohdistettuun mainontaan koettiin kuitenkin ongelmalliseksi molemmissa ryhmissä.
Tutkimusyhtiö Bovitzin Elaine B. Colemanin mukaan nuorten asenne yksityisyyteen ei johdu välinpitämättömyydestä. Kyse on pikemminkin siitä, että he näkevät tiedonvaihdon kuuluvan osaksi sosiaalista mediaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

126.4.2013 13:55

Odotankin mielenkiinnolla lieveilmiöitä kun tämän päivän teinien (ja miksei vähän vanhempienkin) fb-päivitykset ynnä muut avautumiset palaa kummittelemaan lähivuosina. Onneksi oli kymmenisen vuotta sitten omia teinivuosia viettäessä vielä mahdollisuus "unohtamiseen" silloisen suosikkipalvelun irc-gallerian kanssa.

226.4.2013 14:32

"verrattuna löysemmin heidän yksityisyyteen verkossa."
"ettei kenenkään tulisi koskaan päästä käsiksi heidän yksityistietoihinsa."
"Nuoret olivat myös kiinnostuneempia jakamaan paikkatietojaan, mikäli he"

Tsaijai.

326.4.2013 15:12

Onneks omakin nuoruus on tullut elettyä ilman Facebookkia ja nykyisiä yhteisöpalveluita.426.4.2013 18:04

Itse en ainakaan kertoisi mistään elämän kämmeistä muille, facebookissa tai livenä. Kiersi se sana ennenkin.

526.4.2013 19:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
"verrattuna löysemmin heidän yksityisyyteen verkossa."
"ettei kenenkään tulisi koskaan päästä käsiksi heidän yksityistietoihinsa."
"Nuoret olivat myös kiinnostuneempia jakamaan paikkatietojaan, mikäli he"
Kiinitin huomiota samaan. Possessiivisuffiksi unohtuu nykyään liian usein. Virhe alkaa olla niin yleinen, että pian sitä ei enää luokitella virheeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.4.2013 @ 19:11

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

626.4.2013 23:03
nimeton__
Vahvistamaton

Kakarat onkin idiootteja

727.4.2013 11:07

Minua niinkään huoleta henkilöt, jotka postailevat asiansa netissä itse (vaikka tyhmää se onkin). Enemmänkin tässä jakokulttuurissa huolestuttaa se, että monet vanhemmat kertoilevat jälkikasvunsa menot&olot kaikille syntymästä lähtien tuolla naamakirja sivuillaan =/

827.4.2013 20:41

Suomen lainsäädäntöön tarvittaisiin myös muutoksia. Nykyään ei ole suoraan laissa kiellettyä jakaa esimerkiksi toisen puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta tai muita yksityistietoja internetissä. Lainsäädäntö raahaa jossain 70-80 -luvulla.

E: Eli vaikka itse pitäisit huolta yksityisyydensuojastasi, laki ei kiellä jotain puolituttua yksityistä henkilöä luovuttamasta toisen yksityistietoja. Moni tekee tätä ehkä tiedostamattaan esimerkiksi kilpailuissa vinkatessaan kaverille. Esim. syötä kaverin sähköpostiosoite, nimi ja viesti niin voi voittaa jotain tai syötä kaverin tiedot niin hänelle lähetetään joku ilmainen näyte tai lehti... ja samalla soitellaan perään, että oliko lehti mieleinen tai sähköpostiosoite laitetaan spammilistoille kiertämään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.4.2013 @ 20:47

927.4.2013 22:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Suomen lainsäädäntöön tarvittaisiin myös muutoksia. Nykyään ei ole suoraan laissa kiellettyä jakaa esimerkiksi toisen puhelinnumeroa, sähköpostiosoitetta tai muita yksityistietoja internetissä. Lainsäädäntö raahaa jossain 70-80 -luvulla.

E: Eli vaikka itse pitäisit huolta yksityisyydensuojastasi, laki ei kiellä jotain puolituttua yksityistä henkilöä luovuttamasta toisen yksityistietoja. Moni tekee tätä ehkä tiedostamattaan esimerkiksi kilpailuissa vinkatessaan kaverille. Esim. syötä kaverin sähköpostiosoite, nimi ja viesti niin voi voittaa jotain tai syötä kaverin tiedot niin hänelle lähetetään joku ilmainen näyte tai lehti... ja samalla soitellaan perään, että oliko lehti mieleinen tai sähköpostiosoite laitetaan spammilistoille kiertämään.
osallistu hartwalljaffan korkkikisaan,kappas,olet pointshopin asiakas,se tietää nimesi,ja sukunumesi,ei perhana,ja tiliäkään ei voi poistaa, :D
en osallistu enään mokomaan,

Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit

1028.4.2013 18:20

Minusta tuo vain kertoo kuinka ihmiset ja tietotekninen yhteiskunta on muuttunut. Se ei kuitenkaan tarkoita että löysä suhtautuminen omaan yksityisyyteensä olisi hyvä asia. Ihmiset vain tässä tietotekniikan aikakautena eivät oikein ymmärrä asian vakavuutta.

Siis nykyään kansalaisten yksityisyys myydään yrityksille ja valtio vain katsoo sivusta kuin se olisi normaalia. Mutta nykyajan moraalilla, RAHA ensin, ihmisyys ja ympäristö sitten perässä jos se ei haittaa voiton tavoittelua. Eikä ne ole nuoria jotka näitä yrityksiä tai valtioita johtaa.

Kaikista pahinta on että ihmiset jotka eivät välitä omasta yksityisyydestä voivat rikkoa niiden yksityisyyden jotka välittävät. Myös yritykset käyttävät asiaa häikäilettömästi hyväkseen eli kuluttaja ei saa palvelua tai tuotetta jos et suostu luovuttamaan yritykselle yksityisyyttä.

Kuluttajasuoja viranomaiset vain katsovat sivusta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.4.2013 @ 19:08

1129.4.2013 13:11

Itseäni ei juurikaan huoleta tuo omien tietojen antaminen eri palveluille, mutta mikäli en aio käyttää kyseistä palvelua pidempiä aikoja tai aio välittää rahaa sinne, niin käytän yleensä aliasta virallisten tietojen sijasta.

Nykyään on kaikki suojattu niin hyvin ja korvauksia on helppo saada jos haittoja tulee, vainoharhaisuutta on liikkeellä vanhemmilla ikäluokilla jossain määrin lisääntyvissä määrin.

Mutta se on kyllä typerää että vanhemmat lisäilevät naamakirjaan lapsiensa asioita ym.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto