AfterDawn: IT-alan uutiset

Ouya vastaa murskaavaan kritiikkiin: "Laite ei vielä valmis arvosteltavaksi"

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2013 11:39 Kommentteja (10)

Ouya vastaa murskaavaan kritiikkiin: "Laite ei vielä valmis arvosteltavaksi" Android-konsoli Ouya aloitti ensimmäisten laitteiden toimittamisen Kickstarter-rahoittajille pääsiäisen tietämillä ja sen jälkeen ovat saapuneet myös ensimmäiset viralliset laitearvostelut. Ouyan kannalta ikävästi arviot ovat olleet vähemmän mairittelevia.
Esimerkiksi The Vergen arvio laitteesta on murskaava. Ulkonäkö tavallinen, ohjain jopa joiltain osin kohtuullinen, mutta laitteen käyttöjärjestelmä on käyttökelvoton. Käyttöliittymä vaikuttaa pahasti keskeneräiseltä ja pelivalikoima on olematon. Varovaisen positiivinen arvio annettiin laitteen muokattavuudesta, joka sekin vaatii aikaa ja osaamista. Jos joku laitetta rahoittaneista kuitenkin oletti saavansa toimivan pelikonsolin, pettymys on todennäköisesti melkoinen.

Ouyan edustajien mukaan rahoitukseen osallistuneille lähetetyt laitteet eivät vastaa kesällä julkaistavaa valmista tuotetta. Tähän mennessä julkaistut arvostelut perustuvat rahoitukseen osallistuneille lähetettyihin ennakkoversioihin, joita yhtiön mukaan ei ollut tarkoitettu virallisiin arvioihin. Lehdistölle on tarkoitus toimittaa nykyistä valmiimmat laitteet toukokuun aikana.

Ouyan virallisten kannan mukaan nyt käyttäjille toimitettujen laitteiden avulla halutaan "testata ekosysteemiä sekä hienosäätää laitteen käyttökokemusta" ennen virallista kesälle ajoittuvaa julkaisua. Vaikka suurin osa muutoksista kohdistunee laitteen ohjelmistopuoleen, tarkoituksena on korjailla ainakin ohjaimen patterikotelon kannen kiinnityksiä.

Yhtiön sivuilla julkaistun blogiviestin mukaan kehitys jatkuu koko ajan. Ennen laitteen myyntiin tuloa kehityksessä keskitytään esimerkiksi lisäämään tuki ulkoisille tallennuslaitteille, helpottamaan pelien asentamista, parantamaan videosoitinten tukea peliohjaimelle sekä lisäämään maksuvaihtoehtoja.

Edit 6.4.2013 14:04 Tarkennettu tulevien muutosten luonnetta.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

16.4.2013 12:11

Ja joku oikeasti haluisi esimerkiksi julkisella paikalla pelata mieluummin tuollaisella kuin älypuhelimellaan? :-) Tai korvata tuolla pelikonsolinsa?
Missä kysyntä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.4.2013 @ 12:11

26.4.2013 13:26

Lainaus:
Ouyan edustajien mukaan rahoitukseen osallistuneille lähetetyt laitteet eivät vastaa kesällä julkaistavaa valmista tuotetta
Aikooko Ouya toimittaa näille rahoitukseen osallistujille kesällä myös tämän uuden version laitteesta, vai käykö niin että rahoitukseen osallistuneet saavat kiitoksena tuestaan ainoastaan keskeneräisen prototyypin vaikka olettivat saavansa valmiin laitteen?

36.4.2013 14:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Lainaus:
Ouyan edustajien mukaan rahoitukseen osallistuneille lähetetyt laitteet eivät vastaa kesällä julkaistavaa valmista tuotetta
Aikooko Ouya toimittaa näille rahoitukseen osallistujille kesällä myös tämän uuden version laitteesta, vai käykö niin että rahoitukseen osallistuneet saavat kiitoksena tuestaan ainoastaan keskeneräisen prototyypin vaikka olettivat saavansa valmiin laitteen?
Olettaisin, että lähinnä ohjelmistopuolella tapahtunee muutoksia, vaikkakin blogissa mainitaan, että esimerkiksi ohjaimen patterikoteloon on tulossa muutoksia. Tarkennan uutiseen.

46.4.2013 15:14

Alku on usein hankalaa ja tuo oli odotettavissa. Uudelta tulokkaalta tunnutaan odottavan yhtä paljon kuin suurelta valmistajalta. Arvostelu oli aika kriittinen, mutta uuden tulokkaan lyttääminen ensi kokemuksella ei ole mielestäni kovin ammattimaista. Vähän niin kuin lapsi, joka ei ensi yrittämällä ala kävelemään, niin todetaan, ettei se opi koskaan kävelemään. Itse olisin mennyt tukijaksi (backers) kyseiseen projektiin, mutta rahoitus aika oli jo päättynyt. Uskon, että kesään mennessä käyttöliittymää on jo parannettu huomattavasti sekä mielenkiintoisten pelien määrä on lisääntynyt. Ohjaimen kohdalla on harmittava tilanne, mutta ainahan pystyy liittämään jonkin muun ohjaimen.

Hyvä aloitus kuitenkin OUYA:lta. Kovista ennakkoluuloista huolimatta se on saatu tehtyä. Virrankulutus on huomattavasti pienempi pelaamisessa OUYA:lla (4,5 wattia) kuin esim. PS3:lla on XMB -valikossa (58 wattia). Itselläni tehonkulutuksen pienuus on tärkeää, koska katson paljon elokuvia ja sarjoja Netflixistä. Tietenkin PS3:sesta löytyy paljon enemmän pelitehoa, mutta avoimuudellaan OUYA tarjoaa enemmän mahdollisuuksia. Pelitarjonta yli 100 pelillä on mielestäni huikea saavutus. Pelien laatu on sitten toinen seikka, mutta julkaistaahan konsoleillekin välillä huonoja pelejä. OUYA:n pelit sopivat hyvin vähän pelaaville ja mediakeskustaa kaipaaville ihmisille. Konsolin ja pelien hinnat ovat alhaisia, joten se sopii monien taloudelliseen hankintaan.

OUYA ei todennäköisesti tule kilpailemaan markkina johtajien kanssa, mutta mielestäni hatunnoston arvoinen saavutus tähän mennessä huomioiden tilanteen. OUYA toteutettiin erittäin lyhyessä ajassa verrattuna suurimpiin konsolin valmistajiin. Suosituimmat konsolit ovat hyviä, mutta uudet yrittäjät ovat täysin tervetulleita markkinoille, jopa toivottavaa. Yleisesti huomaa, että jotkut luulevat tämän korvaavan nykyisen konsolin tai puhelimella pelaamisen. Se ei todellakaan korvaa vaan tarjoaa lisää mahdollisuuksia valintaan. Perheelliselle OUYA tulee olemaan loistava valinta, koska lapset saavat päivällä pelata pikku pelejä, vanhemmat voivat illalla katsoa elokuvia Netflixistä tai muusta vastaavasta palvelusta ja (varoitus heikkohermoisille) vieraiden tullessa voidaan katsoa valokuvia sekä kotivideoita muistitikun avulla televisiosta. Mahdollisuuksia on monia, mutta ne selviää sitten ajan myötä.

Itselläni OUYA tulee olemaan sijoitettuna PS3:n kaverina, halusi PS3 sitä tai ei. PS3 tulee kaikesta huolimatta säilyttämään paikkansa PS Plus -jäsenyyden tuoman yli 100 pelin vuoksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.4.2013 @ 15:52

56.4.2013 16:36

Ite tuli rahoitettua tuota, ei ole vielä tullut edes viestiä lähetyksestä. Tulee lähinnä netflix, hbo nordic ja nes/snes emuksi eli ei minkään näköisiä odotuksia tai edes kiinnostusta laitteen omille peleille. Harmi vaan että tuolle on oma marketplace josta ei varmaan hbo nordic appia saa, ja se kun ei toimi rootatulla laitteella niin en tiedä miten se suhtautuu custom romiin.

66.4.2013 17:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Tulee lähinnä netflix, hbo nordic ja nes/snes emuksi
Minen ole aikeissa ikinä Ouyaa hommata, koska minulla on jo välineet tuohon, mutta nimenomaan emulaattorikäyttöön se vekotin sopii varmasti mainiosti. Eihän sitä ole ikinä tarkoitettukaan PS3:n tai Xboxin tappajaksi, vaan just tuollaiseen kevyempään käyttöön ja sen takia yksi sen eduista onkin mitätön virrankäyttö. Sopis varmasti hienosti lasten viihdyttämiseen pitkällä automatkalla asuntoautossa tai -vaunussa tai kesämökille mukaan.

77.4.2013 14:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:
Ite tuli rahoitettua tuota, ei ole vielä tullut edes viestiä lähetyksestä. Tulee lähinnä netflix, hbo nordic ja nes/snes emuksi eli ei minkään näköisiä odotuksia tai edes kiinnostusta laitteen omille peleille. Harmi vaan että tuolle on oma marketplace josta ei varmaan hbo nordic appia saa, ja se kun ei toimi rootatulla laitteella niin en tiedä miten se suhtautuu custom romiin.
Vilkaiseppa tuota threadia. Itsellä toimii hyvin rootatulla romilla. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2057765

88.4.2013 17:37

Mutta eiköhän, tässsäkin ole kohta kyse tekevät parhaimat imaget ja patchit täälle Ouya laiteelle. Niinkuin opensorsa digibokselletkin, mutta eiköhän joku tee tehokaamaan laitteen vielä!

98.4.2013 17:43

Tähähän periaattessa, voisi olla helposti linuxpohjainen Steaminkin käännettävissä, vaikka Android täysiin avointa taida ollakaan todellakaan vaan!

108.4.2013 18:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti stomppa82:
Tähähän periaattessa, voisi olla helposti linuxpohjainen Steaminkin käännettävissä, vaikka Android täysiin avointa taida ollakaan todellakaan vaan!
Ouya käyttää ARM-prosessoria, Linuxilla toimiva Steam ja sen pelit on x86 - pohjaiselle arkkitehtuurille => No can do.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto