AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Game of Thrones ylitti odotetusti ennätykset laittomien lataajien määrässä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 3.4.2013 11:09 Kommentteja (7)

Game of Thrones ylitti odotetusti ennätykset laittomien lataajien määrässä HBO:n hittisarjan Game of Thronesin kolmannen tuotantokauden avausjakso ylitti kaikki edelliset ennätykset laittomien latausten määrässä. TorrentFreakin lukujen mukaan jaksoa ladattiin kaikkiaan yli miljoona kertaa päivässä sen virallisen ilmestymisen jälkeen.
Ennätys ei ole erityinen yllätys ottaen huomioon sarjan suuren suosion sekä sen julkaisijan HBO:n sarjan ympärille luoman hypen. Lisäksi Game of Thrones oli jo viime vuoden ladatuin sarja, mikä antoi osviittaa kiinnostuksesta uusinta kautta kohtaan.

Parhaimmillaan yksi Game of Thronesin torrent-julkaisu keräsi yli 160 000 samanaikaista jakajaa (joista 110 000 jakoi koko jaksoa ja 52 000 latasi samaan aikaan), kertoo TorrentFreak. Edellinen ennätys samanaikaisten jakajien määrässä oli vuodelta 2008 Heroes-sarjan kolmannen tuotantokauden avausjaksolla, jota jakoi parhaimmillaan vajaat 150 000 käyttäjää.

Vaikka eniten laittomasti ladatun sarjan titteli on kyseenalainen kunnia, Game of Thronesin tekijät ottavat positiivisen näkökannan valtaviin piratismilukuihin. HBO:n ohjelmapäällikkö Michael Lombardo ei usko laittoman latauksen vaikuttavan esimerkiksi DVD-myyntiin ja sarjassa Ygrittea näyttelevä Rose Leslie pitää laajalle levinnyttä piratismia suorastaan kohteliaisuutena.
Toisaalta CNN:lle äskettäin puhunut David Benioff, joka on yksi sarjan luojista, kertoo miettivänsä mitä kaikkea lisärahalla saisikaan sarjaan toteutettua, jos laittoman latauksen sijaan jokainen maksaisi sisällöstä edes vähäsen.

- Sitä välillä miettii, että hitto, jos me saisimme edes pienen siivun noista tuloista, olisimme voineet toteuttaa sen ylimääräisen kohtauksen lohikäärmeiden kanssa, Benioff kommentoi CNN:lle.

Ikävä kyllä Game of Thrones nauttii maailmanlaajuisesta suosiosta, mutta sarjan seuraaminen tuoreeltaan julkaisun jälkeen laillisista lähteistä on mahdollista vain harvoille. Suomessa se onnistuu esimerkiksi HBO Nordicin kuukausimaksullisen palvelun kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

13.4.2013 11:37

Oli muuten hyvä jakso.
...voi kun voisi jo nyt ostaa tuon 3. kauden BD-boksin ja katsoa kaikki jaksot putkeen =/

23.4.2013 12:21

Amazon instant video = rahaa tulee ovista ja ikkunoista.

33.4.2013 12:37

Se että viime kaudella lataajia oli keskimäärin enemmän kun katsojia kertoo aika selkeesti siitä kuinka epäonnistunut HBO:n jakelu kyseisen sarjan osalta on.

43.4.2013 12:46

HBO:lla on ilmeisesti paljon parannettavaa palvelunsa kanssa. Moni warettaja olisi varmasti valmis maksamaan, jos saisi rahoilleen jotain vastinetta mitä laittomat jakelukanavat eivät tarjoa.

53.4.2013 12:56

Omistan netflixin ja olen juuri vaihtamassa HBO:n palveluun juurikin GOT:in takia, mutta lukenut, että HBO:n kanssa on paljon ongelmia, niin toistaiseksi tyydyn wareen.

63.4.2013 23:07

Tätä mieltä Timo Vuorensola on asiasta:

http://torrentfreak.com/ill-download-ga...lls-hbo-130403/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2013 @ 23:08

75.4.2013 17:09
tonttila
Inactive

Komppaan Timppaa. Tpb:sta lähtee loput jaksot. Kuvanlaatu, pc kiinni tv:ssä, oli ihan kuraa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto