AfterDawn: IT-alan uutiset

Ouya vaatii luottokortin pelien lataamiseen, peleistä löydyttävä "ilmainen elementti"

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.3.2013 13:13 Kommentteja (8)

Ouya vaatii luottokortin pelien lataamiseen, peleistä löydyttävä "ilmainen elementti" Kickstarter-rahoituksella toteutettu avoin Ouya-konsoli saapuu lähiaikoina rahoitukseen osallistuneille, mutta pelejä asentavia saattaa odottaa yllätys. Laitteen sovelluskaupan käyttäminen vaatii luottokortin numeron ilmoittamisen ennen kuin edes ilmaisten pelien lataaminen on mahdollista.
Maksuvälineenä käyvät niin credit- kuin debit-kortitkin ja myös "pre-paid/gift cards". Kesällä maksuvaihtoja on tulossa lisää.

Vaatimus luottokortista ei ole erityinen salaisuus, vaan yhtiö kertoo asiasta esimerkiksi nettisivujensa FAQ-osiossa. Se mainitaan myös rahoittajille lähetetyssä sähköpostissa, jossa kerrotaan tarkemmin toimitusten aloittamisesta. Silti vaatimus tulee todennäköisesti yllätyksenä monille.

Ouyan kehityksen alkuvaiheessa laitteen kehittäjät puhuivat free to play -mallista, jossa itse peli olisi ilmainen, mutta pelin tekijät voisivat tarjota pelaajille maksullisia lisäominaisuuksia. Nykyisin Ouyan pelien kuvaillaan olevan "free to try", mikä yhtiön sivujen mukaan tarkoittaa sitä, että peleistä on löydyttävä jokin ilmainen osuus. Ilmainen osuus voi tarkoittaa esimerkiksi ominaisuuksiltaan rajoitettua demoversiota. Toisaalta sovelluksen sisäisiin maksullisiin ominaisuuksiin perustuva free to play -malli on edelleen mahdollinen, mikäli pelin kehittäjä niin päättää.

Konsolin toimitukset rahoittajille alkoivat eilen. Toimitukset jatkuvat huhtikuussa, jolloin oman laitteensa saavat ennakkotilauksen ennen helmikuun neljättä päivää jättäneet. Myöhemmin tehtyjen ennakkotilausten toimitus alkaa kesäkuussa, jolloin laite tulee myyntiin myös eri jälleenmyyjille. Ouya virallinen myyntihinta on 99 dollaria eli noi 77 euroa.

Edit 29.3. 14:27 Lisätty maininta maksuvaihtoehdoista.

Tägit: OUYA pelikonsolit
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

129.3.2013 14:03
ouya
Vahvistamaton

Wanhaa tietoa. Luottokorttitiedot syötetään vasta siinäkohtaa kun tekee ensimmäisen oston. Näin ainakin tämänhetkisessä versiossa. Myös debit ja virtuaalikortit käyvät maksuun ja mahdollisesti tulevaisuudessa nettilompakot.

229.3.2013 14:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ouya:
Wanhaa tietoa. Luottokorttitiedot syötetään vasta siinäkohtaa kun tekee ensimmäisen oston. Näin ainakin tämänhetkisessä versiossa. Myös debit ja virtuaalikortit käyvät maksuun ja mahdollisesti tulevaisuudessa nettilompakot.
Suoraan uutisessakin linkatusta Ouyan sivujen FAQ:sta: "Yes. You will be asked to provide payment information *before* you can download any games." Eli edes demoja tai free to play -pelejä ei voi edes kokeilla ilman maksutietojen syöttämistä, vaikka niistä ei ikinä mitään maksaisikaan.

Credit- ja debit-kottien lisäksi tosiaan ovat tuettuina "prepaid/gift cards" ja myöhemmin myös "promo cards". Lisään maininnan näistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 14:17

329.3.2013 16:00

Joo "Ilmainen" on niin venyvä käsite. Monia Online pelejä voi pelata ilmaiseksi, mutta iso asioista on maksujen takana. Ilmainen näissä tarkoittaa siis riisuttua versiota pelistä, jossa toimivat vain perusasiat.

429.3.2013 16:43

Onhan tuo luottokortin vaatimen sikäli ovela temppu, että monella käyttäjällä kynnys maksullisen pelin ostamiseen on varmasti huomattavasti matalampi sen jälkeen kun se luottokortti on jo tiliin valmiiksi liitetty, eli niinsanottujen heräteostojen teko on huomattavisti helpompaa.

529.3.2013 19:37

Vähän sama ku ruokakauppaan mentäessä lompakko pitäs jättää kassalla ja myyjä kysyis jo valmiiksi, että haluaako maksaa käteisellä vai kortilla.

631.3.2013 14:06
Just_jooo
Vahvistamaton

Täyttä kusetusta kickstarter-sijoittajille, joista monella ei varmasti edes ole luottokorttia!

71.4.2013 2:23

Mielenkiinnolla odotellaan mitä xPoks tarjoaa vastineeksi, sekä PS4. Nyt jo pännii, ettei edes IE:tä voi käyttää ellet ole goldi jäsen xPoksissa.. :/

88.4.2013 18:25

K18 varmistusko (ja oikeustapausten varmistettu välttäminen) tuossa on taustalla?


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto