Yle lupaa vastinetta verorahoille avaamalla sisältöjä vapaaseen käyttöön

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.3.2013 19:32 Kommentteja (11)

Yle lupaa vastinetta verorahoille avaamalla sisältöjä vapaaseen käyttöön Yle aikoo parantaa yhtiön tuottamien sisältöjen saavutettavuutta ja käyttöarvoa avaamalla niihin liittyviä rajapintoja kehittäjien käyttöön. Ensimmäisiä rajapintoja on tarkoitus avata kuluvan vuoden loppupuolella.
Avoimuus voisi mahdollistaa esimerkiksi sisältöjen tuomisen marginaalisempiinkin laitteisiin, joihin yhtiöllä itsellään ei välttämättä ole resursseja kehittää sovelluksia. Toisaalta avoimet rajapinnat voivat tehdä Ylen tuottamat ohjelmat helpommin löydettäviksi esimerkiksi uudenlaisten ohjelmaoppaiden avulla. Jos sääpalvelun, uutispalvelun ja urheilupalvelun tiedot olisivat helposti käsiteltävässä muodossa kaikkien saatavilla, yhteisillä verovaroilla tuotetulle sisällölle voitaisiin löytää kokonaan uusia hyödyntämistapoja, yhtiön sivuilla julkaistussa kirjoituksessa visioidaan.

Tulevien muutosten kuvaillaan siirtävän Ylen kokonaan seuraavalle nettiaikakaudelle. Tavoitteena on ottaa entistä paremmin huomioon nekin yleisöt, joille netti on tärkein ja ehkä ainut päivittäinen media.

Parempaa hyödyntämistä kaipaisivat myös Ylen valtaisat arkistot, jotka ovat osittain saavuttamattomissa tekijänoikeuksiin liittyvien syiden vuoksi. Yle onkin ehdottanut tekijänoikeuden 25 g pykälään muutosta, jonka nojalla esimerkiksi vanha televisio-ohjelma voitaisiin tuoda uudelleen jakeluun ilman, että jokaiselta oikeudenhaltijalta vaaditaan erillinen suostumus, vaan sopimus voitaisiin solmia yhteishallinnointijärjestön kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: YLE
Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

128.3.2013 19:39

Jeps, YLE:n arkiston soisi kyllä avautuvan.

228.3.2013 20:04

Ei kiitos, en käytä teidän Paska palveluita. Kiitos vaan. Nämä vero-rahat voitte pistää vaikka tänne -- > 54564231 - 56465465465


- Sitä saa mitä ei osta -

328.3.2013 21:06

Yle paisuu ja paisuu eikä vahingossakaan säästetä mistään. Ja mikä pahinta, Ylen järjetöntä tuhlausta on nykyisin pakko tukea.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

428.3.2013 21:56

Onko tämä YLEn yritys "ulkoistaa" kehitystyötä mihin niille maksetaan verovaroja?

528.3.2013 22:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Akmk:
Onko tämä YLEn yritys "ulkoistaa" kehitystyötä mihin niille maksetaan verovaroja?
Ei, vaan ideana on se, että kun siitä YLEn sisällöstä maksetaan me kaikki, niin se on silloin meidän kaikkien omistamaa.

Käytännössä: Voit tehdä halutessasi vaikka oman, mainosrahoitteisenkin -- tai vaikka maksullisen -- sovelluksen ihan mille alustalle haluat, joka näyttää Areenan sisältöjä. Vaikka oman Areena -sovelluksen Sailfish OS:lle. Tai Series 40:lle. Tai vaikka iPhonelle YLEn oman sovelluksen kanssa kilpailevan sovelluksen.

Tai rakentaa jonkun paikallisuutiset.xx -sivuston, joka käyttää sisältönään YLEn verkkosivujen uutisia sellaisenaan, kuvineen päivineen.

Tai tehdä vaikka parempiyleareena.xx -sivun, joka sisältää kaiken YLE Areenan sisällön, vain erilaisella leiskalla. Tai avata oman podcastin, joka yhdistelee YLEn radiosisältöjä.

Saat tienata noilla. Tai et, jos niin päätät. Mutta sinun ei täydy maksaa niistä YLElle muutakuin sen YLE-veron minkä maksat muutenkin.

628.3.2013 22:49

Rahaa tulee ovista ja ikkunoista, mut ei oo ""yhtiöllä itsellään välttämättä resursseja kehittää sovelluksia"", just...


CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

729.3.2013 00:15

Ei oo todellista!

Itselle tuli sellainen kauhukuva asiasta, että YLE laajentaa tällä markkinoitaan ja tähän syyhyn vedoten kertoo kulujen kasvaneen sekä nostaa YLE-veroa. Ohjelmoijat alkavat tekemään sovelluksia tälle palvelulle ja julkaisemaan niitä. Jotkut tekevät sovelluksistaan maksullisia, mutta jotkut taas tekevät ilmaisia sovelluksia, joita valtaosa alkaa käyttämään. YLE säästää tässä ja vahvistaa asemaansa.

Homma haiskahtaa niin pahasti palvelujen parantaminen YLElle ilmaisella työvoimalla. Kyllä YLE-veroon on pakko sisältyä myös palvelujen kehittäminen kaikille laitteille saatavaksi. Tuntuu kyl niin pahasti mafiamaiselta toiminnalta. Kivi lähti vyörymään jo TV-lupamaksusta, jota ei olisi koskaan saanut antaa tapahtua. Seuraavana tuli sitten YLE-vero ja sitten sen mahdollinen nostaminen sekä nyt tämä. YLEn toiminta pitäisi muuttaa suuntaa, pysäyttää tai parhaimmassa tapauksessa lopettaa koko pulju. Ketuttaa jo niin vietävästi, kun tarvitsee verorahoista maksaa palvelusta, jota ei edes käytä eikä halua käyttää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 00:16

829.3.2013 11:08

Tämähän on parhaita uutisia yleltä pitkään aikaan.
Varsinkin jos tämän avulla saataisiin esim. areenan suorat lähetykset mobiililaitteille.

Yle-veroa täytyy tietysti pienentää, mutta ei sisältöjen avaamisella siihen pitäisi olla vaikutusta.

929.3.2013 11:34
matvap88
Vahvistamaton

Odotan uutisia

1029.3.2013 16:04

Ei mitään uutta että käytetään ilmaistyövoimaa omien asioiden parantamiseen.

1130.3.2013 13:43
tonttila
Inactive

Laittaisivat areenaan nyt sen verran rahaa että saisivat kuvanlaadulle jotain ja fps:n yli 15...

Tänne pitäis saada kans "tykkää" nappula. Välillä on sellaisia kommentteja jotka kyllä osuvat oikeaan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.3.2013 @ 13:44

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto