AfterDawn: IT-alan uutiset

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 28.3.2013 20:21 Kommentteja (3)

Ouya-konsoleiden toimitukset Kickstarter-rahoittajille alkoivat Avoimen Android-pohjaisen Ouya-konsolin toimitukset on tänään aloitettu ensimmäisille projektia Kickstarterissa tukeneille rahoittajille. Muille laitteesta kiinnostuneille toimitukset alkavat vasta kesän aikana.
Ouya keräsi viime syksynä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta 8,5 miljoonan dollarin rahoituksen laitteen kehittämiseen. Projekti toteutettiin kohtalaisen nopealla aikataululla ja moni epäili sen onnistumista. Ennen projektin julistamista onnistuneksi, on kuitenkin syytä odottaa pian saatavia ensimmäisä todellisia käyttäjäraportteja, jotka antanevat paremman kuvan laitteen tulevaisuudennäkymistä.

Avoimen Ouya-projektin tarkoituksena on tuoda perinteisesti muutaman yhtiön dominoimaan konsolibisnekseen mobiililaitteista tuttuja toimintatapoja. Pelit tulevat suurelta osin olemaan pienempien julkaisijoiden indie-tuotantoa ja hinnoittelu muistuttaa enemmän halpoja mobiilipelejä kuin kalliita perinteisiä konsolipelejä.

Ouya on suunnattu erityisesti rakentelusta ja säätämisestä pitävälle teknisemmälle kohderyhmälle ja samassa hengessä yhtiö kertoi äskettäin yhteistyöstä 3D-tulostimia valmistavan Makerbotin kanssa. Ouya julkaisi konsolista tarvittavat tiedot, joilla halukkaat voivat 3D-tulostaa konsolilleen yksilöllisen kotelon.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

128.3.2013 20:35

Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?

Toki tälle varmaan jotain pelejä julkaistaan, mutta en usko missään vaiheessa tosissaan kilpailevan em. konsolien kanssa.

228.3.2013 23:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Hah, ei kyllä kilpaile 50? konsoli Xboxia tai Playstationia vastaan sen parin euron mobiilipeleillä. Muille konsoleille ilmestyviä huippupelejä tuskin edes nähdään tälle ollenkaan, kun ei tämän tehot yksinkertaisesti riitä. Eikös tässä ole ihan eri prosessoriarkkitehtuurikin (arm?) pelikehittäjien intoa laskemassa?


Kohderyhmä on Ouyan kohdalla eri kuin Sonyn, Microsoftin ja Nintendon konsoleilla. Eli kuten App Storen ja Google Playn toiminta on osoittanut, voi freemium-peleillä tehdä todella paljon rahaa, vaikka pelit eivät vastaa kalliimpien konsoleiden tai PC:n AAA-pelejä.

Ja tosiaan rautansa (Tegra) ja ohjelmistopuolensa (Android) osalta tuo vastaa älypuhelinta, ja esim. Unity-yhteensopivuuden takia tuolle voidaan julkaista tänä vuonna satoja pelejä, jos kehittäjät vain niin haluavat (esim. Temple Run 2 ja Bad Piggies ovat Unityllä tehtyjä pelejä).

Pelejä karttaville tuo kelpaa esim. olohuoneen mediasoittimeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2013 @ 23:15

329.3.2013 0:43

Upea uutinen! Ostan kyseisen laitteen varmasti, kun se tulee saataville. Se löytää hienosti paikkansa mun PS3:n vierestä.

Uskon vahvasti laitteen löytävän riittävän laajan asiakaskunnan, koska siihen on tullut/tulossa paljon pelejä. Laite tulee kyllä kilpailemaan konsolimarkkinoilla oikeinkin mukavasti.

Tässä muutamia videoita peleistä:
Conduit HD OUYA
OUYA Hands-on: Beast Boxing Turbo
Ouya Graphics and Performance Test #3: Need For Speed - Most Wanted 2012
OPERATION GIANT Work In Progress for Ouya game console

Vaikuttaa lupaavalta ainakin noiden videoiden perusteella. Kaiken lisäksi pääsee pelaamaan vanhoja suosikki pelejä emulaattorilla, joita pitäisi olla/tulla. Tämä konsoli on enemmän kuin tervetullut markkinoille. :-D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.3.2013 @ 00:58

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....

Uutisarkisto