AfterDawn: IT-alan uutiset

Wii U myynyt alkuvuodesta huonommin kuin kilpailijansa ikinä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 16.3.2013 13:56 Kommentteja (8)

Wii U myynyt alkuvuodesta huonommin kuin kilpailijansa ikinä Nintendon viime vuoden lopulla julkaisema Wii U -konsoli ei kiinnosta ostajia ainakaan Yhdysvalloissa. Konsolin lanseeraus sujui hyvin joulumyynnin vauhdittamana, mutta sen jälkeen menekki on romahtanut.
Tuoreimpien lukujen mukaan Wii U:n myynti kasvoi helmikuussa noin 40 prosenttia tammikuuhun verrattuna, mutta koska tammikuun lukemat olivat äärimmäisen karuja, edes mittava prosentuaalinen nousu ei vielä tarkoita erityisen hyvää kappalemääräistä myyntiä. Konsoleita myytiin tammikuun aikana Yhdysvalloissa noin 57 000 kappaletta eli helmikuun myyntilukemat nousevat noin 64 000 kappaleen tietämille.

Asiasta uutisoivan Gamasutran mukaan Wii U:n myyntilukemat ovat heikompia kuin Xbox 360:n tai PlayStation 3:n myyntilukemat koskaan niiden historian aikana.

Vaikka lukemat eivät kerro suoranaisesti Suomen tai Euroopan myyntitilastoista, aiempien lukemien perusteella tilanne saattaa olla vieläkin huonompi rapakon tällä puolen. Nintendo paljasti tammikuun lopulla, että konsolia oli myyty Euroopassa noin 900 000 kappaletta, kun Pohois-Amerikassa kokonaismyynti oli 1,3 miljoonaa kappaletta.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

116.3.2013 14:05

En yllätynyt

216.3.2013 14:18

Ei yllätä. Wii U:lle kun ei ole paljon mitään pelejä. Miksi kukaan ostaisi konsolia, jolla ei ole juuri mitään pelattavaa?


Kauhukuormaaja

316.3.2013 14:20

Ne tärkeimmät myyntivaltit, eli 3D mario ja zelda puuttuvat.

416.3.2013 14:51

No eipä joo yllätä kun ei tuolla Nintendolla ole ollut minkään sortin kunnollista markkinointikampanjaa. Wii U wain ilmestyi kaupan hyllyille ja ihmiset olivat "vau mikä toi on?" mut siihen se sit jäikin. ei kunnolla esillä missään käymässäni kaupassa, jotta pääsisi kokeilemaan kapistusta ja pelien määrä on surkea. Tuote oli suunniteltu myös hard core pelaajien suuntaan mutta ei kukaan halua ostaa sitä, koska ainoat "kunnon" fps pelit ovat CoD BO II ja Zombie U. Lego City: Undercover:in pitäisi paikata peliaukkoa nuorempaan suuntaan ja vaikuttaakin mukavalta peliltä perheen pienimmille ja varmaan myöskin hiukan vanhemmille, mutta sekään ei taida riittää. Harmi :/

516.3.2013 16:34

Nintendolle ei ole pelipuolella luvassa helpotusta loppuvuodestakaan. Mikä mahtaa olla pelinkehittäjien motivaatio portata pelit Wii U:lle, kun sonyn ja ilmeisesti microsoftinkin seuraavat konsolit toimivat x86 prossuilla. Eli ei multiplatformeja eikä yksinoikeuksia.

616.3.2013 20:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teknotuuletin:
Tuote oli suunniteltu myös hard core pelaajien suuntaan mutta ei kukaan halua ostaa sitä, koska ainoat "kunnon" fps pelit ovat CoD BO II ja Zombie U.

Maailmasta löytyy paljon kiinnostavampiakin peligenrejä kuin FPS. Varsinkin todellisille HC pelaajille.

716.3.2013 21:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teknotuuletin:
Tuote oli suunniteltu myös hard core pelaajien suuntaan mutta ei kukaan halua ostaa sitä, koska ainoat "kunnon" fps pelit ovat CoD BO II ja Zombie U.

Maailmasta löytyy paljon kiinnostavampiakin peligenrejä kuin FPS. Varsinkin todellisille HC pelaajille.
Mmm'm. Kuten tbs, rts ja rpg. :) Strategiat vois toimiakin hienosti tuolla Wii U:n ohjaimella, mutta tarttis olla enemmän muistia. Onneksi on PC.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.3.2013 @ 21:29

817.3.2013 20:32

Tulevaisuudessa voisivat integroida koko konsolin tuohon ohjaimeen ja vaihtaa nimeksi GameBoy2.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto