AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 16.3.2013 21:13

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan Star Wars -elokuvista tutun ohjaaja George Lucasin perustama ääniteknologiayritys THX on haastanut Applen oikeuteen yhtiön kaiuttimiin liittyvän patentin rikkomisesta. THX:n mukaan useat iMac-, iPad- ja iPhone-laitteet sisältävät THX:n vuonna 2008 patentoimia ratkaisuja.
THX väittää, että Apple on aiheuttanut yhtiölle "rahallisia menetyksiä ja korvaamatonta vahinkoa". The Vergen mukaan patentin numerotunnus on 7,433,483 ja se määrittelee tekniikan tietynlaiseen kapeaan ja pienikokoiseen kaiutinratkaisuun. Apple Insider kertoo THX:n omistavan useita kaiuttimiin liittyviä patentteja, joista viimeisin on myönnetty helmikuussa 2013.

Esimerkkeinä patenttia rikkovista laitteista mainitaan iPhone 4, iPhone 4s ja iPhone 5. Lisäksi THX:n kaiutinpatenttia rikkova ratkaisu löytyy iMac- ja iPad-laitteista, joiden malleja ei erikseen paljasteta. THX on alunperin Lucasfilmsin osastoksi vuonna 1983 perustettu ja vuonna 2001 itsenäiseksi muuttunut yhtiö. Yhtiön äänijärjestelmät ovat tuttuja muun muassa elokuvateattereista ja kotiteattereista.

Valituksen mukaan Applella on kuukausi aikaa tulla esille asian tiimoilta ja mahdollisesti sovitella kiista THX:n kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto