AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 16.3.2013 21:13

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan Star Wars -elokuvista tutun ohjaaja George Lucasin perustama ääniteknologiayritys THX on haastanut Applen oikeuteen yhtiön kaiuttimiin liittyvän patentin rikkomisesta. THX:n mukaan useat iMac-, iPad- ja iPhone-laitteet sisältävät THX:n vuonna 2008 patentoimia ratkaisuja.
THX väittää, että Apple on aiheuttanut yhtiölle "rahallisia menetyksiä ja korvaamatonta vahinkoa". The Vergen mukaan patentin numerotunnus on 7,433,483 ja se määrittelee tekniikan tietynlaiseen kapeaan ja pienikokoiseen kaiutinratkaisuun. Apple Insider kertoo THX:n omistavan useita kaiuttimiin liittyviä patentteja, joista viimeisin on myönnetty helmikuussa 2013.

Esimerkkeinä patenttia rikkovista laitteista mainitaan iPhone 4, iPhone 4s ja iPhone 5. Lisäksi THX:n kaiutinpatenttia rikkova ratkaisu löytyy iMac- ja iPad-laitteista, joiden malleja ei erikseen paljasteta. THX on alunperin Lucasfilmsin osastoksi vuonna 1983 perustettu ja vuonna 2001 itsenäiseksi muuttunut yhtiö. Yhtiön äänijärjestelmät ovat tuttuja muun muassa elokuvateattereista ja kotiteattereista.

Valituksen mukaan Applella on kuukausi aikaa tulla esille asian tiimoilta ja mahdollisesti sovitella kiista THX:n kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin otat uuden Gmailin käyttöön Näin otat uuden Gmailin käyttöön (26.4.2018 13:11)
Uutisoimme eilen Gmailin tulevasta uudistuksessa, jossa maailman suosituimman sähköpostipalvelun käyttöliittymä on laitettu uusiksi ja samalla palveluun on integroitu uusia tehokäyttäjille suunniteltuja ....
Samsung uskoo älypuhelinkaupan hyytyvän – Galaxy S9 tarvitsee lisää markkinointia Samsung uskoo älypuhelinkaupan hyytyvän – Galaxy S9 tarvitsee lisää markkinointia (26.4.2018 12:46)
Samsungilla meni vielä muutama vuosi sitten kovaa älypuhelimissa, mutta muutaman kohtalokkaan hutilyönnin myötä korealaisjätti alkoi menettää asemiaan Applelle ja kiinalaisille merkeillä. Puhelimista ....
Microsoft pistää Windows 10:n laihdutuskuurille – Turhat ominaisuudet karsittiin pois Microsoft pistää Windows 10:n laihdutuskuurille – Turhat ominaisuudet karsittiin pois (26.4.2018 12:33)
Microsoft kehittää Windows 10 -käyttöjärjestelmästä uutta versiota, joka vaatii reilusti vähemmän tallennustilaa. Ohjelmistöjätin sisällä uutta versiota kutsutaan nimellä Windows 10 Lean, mutta ....
Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? Riittääkö jatkossa huoltajan suostumus WhatsAppin käyttöön? (25.4.2018 15:07)
WhatsApp muutti käyttöehtojaan Euroopan Unionin tulevan tietosuoja-asetuksen mukaiseksi, mutta teki sen hieman isolla kädellä. Jatkossa WhatsAppin ikäraja on 16 vuotta. Nyt netissä onkin ....
3 kommenttia
Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja Gmailin uudet ominaisuudet paljastettiin – Mahdollisuus lähettää tuhoutuvia sähköposteja (25.4.2018 14:43)
Google on esitellyt jättimäisen uudistuksen Gmailiin. Maailman suosituimpiin sähköpostipalveluihin kuuluvan Gmailin käyttöliittymä nykyaikaistuu ja samalla siihen tuodaan joukko uusia ominaisuuksia. ....

Uutisarkisto