Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 16.3.2013 21:13

Apple haastettu jälleen oikeuteen - THX väittää yhtiön rikkoneen heidän patenttiaan Star Wars -elokuvista tutun ohjaaja George Lucasin perustama ääniteknologiayritys THX on haastanut Applen oikeuteen yhtiön kaiuttimiin liittyvän patentin rikkomisesta. THX:n mukaan useat iMac-, iPad- ja iPhone-laitteet sisältävät THX:n vuonna 2008 patentoimia ratkaisuja.
THX väittää, että Apple on aiheuttanut yhtiölle "rahallisia menetyksiä ja korvaamatonta vahinkoa". The Vergen mukaan patentin numerotunnus on 7,433,483 ja se määrittelee tekniikan tietynlaiseen kapeaan ja pienikokoiseen kaiutinratkaisuun. Apple Insider kertoo THX:n omistavan useita kaiuttimiin liittyviä patentteja, joista viimeisin on myönnetty helmikuussa 2013.

Esimerkkeinä patenttia rikkovista laitteista mainitaan iPhone 4, iPhone 4s ja iPhone 5. Lisäksi THX:n kaiutinpatenttia rikkova ratkaisu löytyy iMac- ja iPad-laitteista, joiden malleja ei erikseen paljasteta. THX on alunperin Lucasfilmsin osastoksi vuonna 1983 perustettu ja vuonna 2001 itsenäiseksi muuttunut yhtiö. Yhtiön äänijärjestelmät ovat tuttuja muun muassa elokuvateattereista ja kotiteattereista.Valituksen mukaan Applella on kuukausi aikaa tulla esille asian tiimoilta ja mahdollisesti sovitella kiista THX:n kanssa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto