AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook suunnittelee Twitterin matkimista - nähdäänkö palvelussa pian hashtagit?

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 15.3.2013 16:42 Kommentteja (5)

Facebook suunnittelee Twitterin matkimista - nähdäänkö palvelussa pian hashtagit? Suomessa Twitter ei ole samalla tavalla suosittu kuin suuressa Yhdysvaltojen luvatussa maassa, mutta siellä se onkin suosittu isolla ässällä. Tämän on ottanut vakavasti myös Facebook, joka on pörssiin siirtymisensä jälkeen alkanut siirtää strategiaansa yhä enemmän Twitterin kanssa kilpailevaan suuntaan.
Facebookin on tarkoitus lähiaikoina uusia ulkoasuaan. Uuden ilmeen pitäisi toimia paremmin esimerkiksi uutisten seuraamiseen - johon myös Twitteriä paljon käytetään. Tämän lisäksi erityisesti tweeteistä tunnetuksi tullut hashtag, eli suomalaisittain vanha kunnon risuaita, on tekemässä tuloaan Facebookiin.

The Wall Street Journalin tietojen mukaan Facebook olisi valmistautumassa ottamaan hashtagit käyttöön jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Tarina ei kerro, kuinka pitkällä projekti tässä vaiheessa on. Aivan heti muutosta tuskin kuitenkaan nähdään.

Hashtag on tullut tunnetuksi aiemmin myös IRC-piireistä. Twitterissä se on kuitenkin löytänyt myös laajemman yleisön. Hashtagilla kaikessa yksinkertaisuudessaan kerrotaan kyseessä olevan viestin aihe. Hashtagia #älypuhelimet klikkaamalla voi esimerkiksi nähdä kerralla kaikki uusimmat aiheesta kirjoitetut päivitykset. Usein tagit liittyvät pinnalla oleviin ajankohtaisiin aiheisiin.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

115.3.2013 18:41

Lainaus:
hashtag, eli suomalaisittain vanha kunnon risuaita

Pakko nussia pilkkua, risuaita EI OLE hashtag. Hashtag on nimi risuaidan ja tagin yhdistelmästä.

las ballenas son el camino

215.3.2013 20:04

Hashtag on twitterissä käytetty termi jolla kuvataan #-merkkiä, joka puolestaan suomessa tunnetaan risuaitana. Aika turha oli tuosta tulla tietämään..

315.3.2013 21:28

Yks Fb kaveri pistää kuvatekstinsä pelkästään W2B Hashtageinä ja voin sanoo, et pikkasen korpeaa lukea sellasta tekstiä ku esmes "#this #week #equals #sirpaloitumista #finnish #army #guy"


AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

416.3.2013 9:46

Seuraavaks facebook varmaa suunittelee skydriven tyylist ohjelmaa, jolla sit voi kavereiden kaa jakaa tiedostoja... Mut sehä oliski hienoo :D


puhelin: xcover 2, varapuhelin: lumia 900
kämmenkone: samsung galaxy tab 2 7" + 10,1"
Pelikoneet: GC, DSi XL, GBA SP, NES, WII, PS3
muita laitteita: Sony video recorder

516.3.2013 20:19

Mietityttää vaa et ko siehä suuri osa julkasee vaa kavereillee nii ei kai si kovi montaa hastagii voi nähä jos jotai tiettyä klikkaakin kun niin moni kaveri ei samaa oo käyttäny.


Emmää mikää nörtti oo =D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto