AfterDawn: IT-alan uutiset

Kehittäjät tyytyväisiä PlayStation 4 -konsolin muistimäärään

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.3.2013 10:38 Kommentteja (4)

Kehittäjät tyytyväisiä PlayStation 4 -konsolin muistimäärään PlayStation 4 -konsolin kahdeksan gigatavun GDDR5-muistimäärä on merkittävä parannus pelikehittäjien elämään, Dishonored-pelin takana olevalta studiolta kerrotaan Eurogamer.net-sivustolle.
Viime viikolla parhaan pelin Bafta-palkinnon saaneen Dishonored-pelin kenttien kehityksestä vastaava Christophe Carrier kertoo, että lisääntyneen muistimäärän myötä kentistä voidaan tehdä nykyistä monipuolisempia.

- Me tarvitsemme muistia. Kenttien suunnittelijat joutuvat jatkuvasti taistelemaan muistirajoitusten kanssa. Me joudumme jättämään pois asioita, yksinkertaistamaan asioita, jakamaan kenttiä kahtia ja poistamaan NPC-hahmoja, koska muisti ei yksinkertaisesti riitä, Carrier kertoo edellisen konsolisukupolven muistimäärien rajoitteista.

Koska suuri osa peleistä suunnitellaan alusta pitäen useammalle eri alustalle, Bit-Tech-sivusto arvioi, että uuden konsolisukupolven kasvanut muistimäärä tulee konsolipelien lisäksi parantamaan myös PC-pelien laatua.
Kehittäjien työtä helpottaa merkittävästi myös PS4:n siirtyminen AMD:n x86-prosessoreihin. PlayStation 3 oli kehittäjien kannalta hankala alusta sen erikoisen prosessoriarkkitehtuurin vuoksi. Kun kaikki tulevat pelialustat perustuvat samaan arkkitehtuuriin, pelien siirtäminen alustalta toiselle muuttuu huomattavasti helpommaksi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

111.3.2013 12:14

Sitten voidaankin tehdä pelit ensin PC:lle, josta sitten portataan konsoleille :)

211.3.2013 13:59

Lainaus:
uuden konsolisukupolven kasvanut muistimäärä tulee konsolipelien lisäksi parantamaan myös PC-pelien laatua.

Tuosta voidaan vetää suoraan johtopäätös että nykyiset konsolit ovat rajoittaneet PC-pelien laatua.

311.3.2013 15:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Lainaus:
uuden konsolisukupolven kasvanut muistimäärä tulee konsolipelien lisäksi parantamaan myös PC-pelien laatua.

Tuosta voidaan vetää suoraan johtopäätös että nykyiset konsolit ovat rajoittaneet PC-pelien laatua.

Tämä on ollut puheenaiheena ainakin vuoden. Osasyy miksi esimerkiksi aseet ovat peleissä niin isoja. Pienempi osa ruudusta jää hoidettavaksi.
Toisaalta tässä pitää erotella ne pelit, jotka on nimenomaan suunniteltu alusta alkaen PC:lle kuten esimerkiksi Witcher 2. Toisia ovat pelit, jotka vain portataan PC:lle (esim Darksouls), joissa suurempi tekijä tekijöiden vaivannäkö kuin mikään muu. Monessa tapauksessa tekijät eivät vain jaksa tehdä PC-versioista hyviä.
Mutta tilanne on muuttunut viimeaikoina, kun Steam on todistanut, että PC-peleillä voi myös tienata.

411.3.2013 20:52

Aseet isoja, field of view kapea, draw distance lyhyt. Aika paljon asioita, jotkut noista voi säätää PC puolella, mutta ei kaikissa peleissä toimi oikein kunnolla.

FOV:n muutos monesti pienentää asettakin hieman kun näkökenttä levenee niin aseen koko suhteessa muuhun nähtävään on pienempi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto