AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung esitteli HomeSyncin - teratavun viihdekeskus

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 25.2.2013 18:23 Kommentteja (2)

Samsung esitteli HomeSyncin - teratavun viihdekeskus Korealaisjätti Samsung on esitellyt käynnissä olevilla MWC-mobiilimessuilla HomeSync-multimedialaitteen, joka tarjoaa käyttäjälle peräti teratavun verran tallennustilaa pilvipalvelimella. Laite mahdollistaa esimerkiksi kuvien ja videoiden synkkaamisen pilvipalveluun 3G- tai WiFi-yhteyden avulla. The Verge vertaa laitetta Google TV -järjestelmään.
HomeSyncin käyttöjärjestelmänä on Android 4.2 Jelly Bean. Laite käyttää hyväksi NFC-paritusta, jossa laitteet saavat yhteyden toisiinsa tuomalla ne lähelle toisiaan. Kaikki kodin mobiililaitteilla tuotetut multimediatiedot voidaan asettaa siirtymään automaattisesti HomeSync-laitteelle internetin välityksellä. HomeSync sisältää 1,7 gigahertsin Gaia-tuplaydinsuorittimen, yhden gigatavun muistia ja kahdeksan gigatavun eMMC-muistilla varustetun teratavun kiintolevyn. Yhteyksistä tuettuina ovat Wi-Fi, Bluetooth v4.0, LAN, NFC, USB 3.0, micro-USB, HDMI-liitäntä HDCP-tuella ja S/PDIF-liitäntä.

HomeSync tarjoaa käyttöön Androidin Google Play- ja Samsung Apps -sovelluskaupat sisältöineen. Laitteen HDMI-liitännän avulla HomeSyncin voi liittää vaikkapa televisioon. HomeSyncia voi käyttää IPTV-laitteena ja digi-tv-tallentimena. Suosikkiohjelmia voi siis katsoa mobiililaitteilla reaaliaikaisena samaan aikaan, kun HomeSync tallentaa sisältöä.

The Vergen testin perusteella laitteeseen voi parittaa esimerkiksi Samsung Galaxy S III -älypuhelimen kanssa ja puhelinta voi käyttää joko kosketusnäyttönä tai hiirenä AirMouse-toiminnon avulla. AirMouse muuttaa puhelimen liikkeentunnistavaksi osoittimeksi. Lisäksi laitetta voi käyttää kattavasti esimerkiksi kodin valvontajärjestelmänä.

HomeSync tulee myyntiin huhtikuun lopussa ja laitteen suositushinta on 349 euroa.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

125.2.2013 19:13
VoiJeesus...
Vahvistamaton

Siis mitä ihmettä???? Miksi ihmeessä pitäisi ostaa fyysinen laite, jos kerran haluaa tukkia kaistansa ja käyttää epävarmoja pilvipalveluja. Laitteen ylivoimaisen edunhan luo juuri se, ettei ole riippuvainen rajallisesta kaistasta, ei paikasta (kopiointi kovolta eri laitteille on niiin vaivatonta ja nopeaa), eikä striimi töki, eikä menetä yksityisyyttään jne...

226.2.2013 9:34

Olen jo pitkän aikaa miettinyt, minkä takia televisioissa ei ole kovalevylle sisäänrakennettua paikkaa? Ja etänä toimivaa tallennusmahdollisuutta (tyyliin elisa viihde ja kumppanit). Kait se on mediaseksikästä kasata telkkarin ympärille tuhottomasti erilaisia laatikoita vielä nykypäivänäkin (bluray soitin, vahvistin, pelikonsoli, Joku samsung home sync...).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto