AfterDawn: IT-alan uutiset

Mega hyväksyy Bitcoin-maksut - Dotcom vihjaa isoista laajennuksista

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 18.2.2013 17:17 Kommentteja (4)

Mega hyväksyy Bitcoin-maksut - Dotcom vihjaa isoista laajennuksista Vaikka Kim Dotcom lupasi Mega-palvelunsa julkaisun yhteydessä vähentää julkisuudessa oloaan, mies ja palvelu ovat otsikoissa eri syistä lähes päivittäin. Tuorein uutinen palvelun osalta on uusi mahdollisuus maksaa suuremmasta tallennustilasta virtuaalivaluutta Bitcoinin avulla.
Dotcom kertoo Twitterissä, että Mega-kapasiteetista voi maksaa Bitcoineilla Bitvoucher-palvelussa, joka on tuorein Megan palveluiden jälleenmyyjä. Tällä hetkellä Bitcoineilla voi ostaa eri suuruisia paketteja kuukaudeksi tai vuodeksi. Halvin kuukauden paketti maksaa 0,5297 btc eli nykyisellä kurssilla noin 10,7 euroa ja sillä saa 500 gigatavun tilan lisäksi teratavun siirtokapasiteettia. Tällä hetkellä Bitcoin-hinta on hieman euromääräistä maksua kalliimpi vaihtoehto.

Kim Dotcom on pyrkinyt brändäämään sivustonsa nimenomaan yksityisyydensuojan tarjoajana, mihin kohtalaisen anonyymi Bitcoin-maksu sopii hyvin. Bitcoin on kryptovaluutta, jolla ei ole keskushallintoa, vaan se toimii käyttäjien välillä P2P-periaatteiden mukaisesti.

Bitcoin-maksujen lisäksi Dotcom vihjailee Twitterissä omaan tyyliinsä Megan tulevista laajennuksista. Dotcom visioi palveluun tietoturvaan panostavaa sähköpostia, pikaviesti- ja ääniominaisuuksia, videota sekä "mobiiliutta".Omaa Mega-sähköpostia tai salaukseen perustuvaa Skypen kilpailijaa tullaan tuskin näkemään ihan lähitulevaisuudessa, sillä palvelulla on vielä kädet täynnä työtä kiireellisempien asioiden kanssa. Vaikka Mega yrittää kilpailla esimerkiksi Dropboxin kanssa, palvelulla ei vielä ole Windows-integraatiota eikä edes omaa mobiilisovellusta.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

118.2.2013 20:13

Jos Dotcom todella välittää yksityisyydensuojasta, pitäisi palvelun kyllä tukea muitakin selaimia kuin spyware-chromea.

218.2.2013 20:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Jos Dotcom todella välittää yksityisyydensuojasta, pitäisi palvelun kyllä tukea muitakin selaimia kuin spyware-chromea.

Täh? Toimiiko Mega muka vain Chromella? Eikö edes Ironilla?

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

318.2.2013 22:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Jos Dotcom todella välittää yksityisyydensuojasta, pitäisi palvelun kyllä tukea muitakin selaimia kuin spyware-chromea.

Täh? Toimiiko Mega muka vain Chromella? Eikö edes Ironilla?
Juuri testasin ja ei tuo näköjään enää IE10:llä herjaa mitään, mutta Vista ja IE9 herjaa mukamas vanhentuneesta selaimesta ja pyytää asentamaan Chromen... mikä on sikäli naurettavaa kun IE9 taitaa olla edelleen lähes sama selain kuin IE10, ja aikaisemminhan tuo mega herjasi jopa IE10:ä vanhentuneeksi selaimeksi.
Selaimista voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta tietoturvan puolesta IE10 ja IE9 on kyllä vähintään samalla tasolla kuin Chrome jossa on spyware jo sisäänasennettuna.

420.2.2013 5:19

Miksi melkein kaikki ihmiset käyttää tuota Chromea vaikka se on käytännössä Chromium johon on asennettu spywarea. Eikö olisi fiksumpaa ladata se alkuperäinen/spywareton selain?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto