AfterDawn: IT-alan uutiset

Huhu: PS4 tukee vanhempia pelejä streamaamalla netin yli

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 18.2.2013 16:52 Kommentteja (14)

Huhu: PS4 tukee vanhempia pelejä streamaamalla netin yli Sonyn tuleva PlayStation 4 -konsoli saattaa tukea vanhempia PlayStation 3 -pelejä toistamalla niitä pilvessä ja tuomalla videokuvan käyttäjän laitteeseen netin kautta, kertoo Wall Street Journal. Sony osti viime kesänä pilvipelaamiseen erikoistuneen Gaikain, jonka tekniikka lienee huhutun toteutuksen taustalla.
WSJ:n mukaan uuden sukupolven konsolia varten tehdyt pelit toimitetaan edelleen optisilla levyillä. Todennäköinen syy siihen on uudempien pelien korkeampi resoluutio, mikä tekisi niiden toistamisesta netin läpi liian vaativaa. Nykyiset pilvipeleihin erikoistuneet palvelut tukevat enintään 720p-resoluutiota.

Aiemmissa konsolisukupolvissa Sony on onnistunut aina säilyttämään yhteensopivuuden edellisen sukupolven kanssa, mutta uusi PlayStation 4 perustuu AMD:n valmistamaan x86-prosessoriin, minkä vuoksi eri arkkitehtuuriin perustuneen PS3:n pelit eivät toimi laitteessa suoraan.

Jos streamaus toteutuu WSJ:n kuvailemalla tavalla, Sony voisi toistaa pelejä helposti myös muissa laitteissa. Loogisia alustoja streamatuille peleille olisivat Sonyn oma käsikonsoli PS Vita, älypuhelimet ja tabletit sekä älytelevisiot.

Sony pitää 20 helmikuuta eli kuluvan viikon keskiviikkona tilaisuuden, jossa yhtiön odotetaan paljastavan ensimmäiset viralliset tiedot PlayStation 4 -konsolista.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

118.2.2013 17:16

On toi kyllä hirveetä riistoa. PS3 pelit maksaa uutena pyöreesti 70e ja niitä ei voi pelata uudella konsolilla.

218.2.2013 17:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijo123:
On toi kyllä hirveetä riistoa. PS3 pelit maksaa uutena pyöreesti 70e ja niitä ei voi pelata uudella konsolilla.
Kai ymmärät sen, että PS4 tulisi maksamaan huomattavasti enemmän, jos siinä olisi rautatuki PS3-peleille. Itselläni on onneksi toimiva PS3 hyllyssä, niin tuolla tuella ei ole itselleni niin suurta merkitystä. Ja Sony aika varmasti valmistaa PS3:ta vielä jokusen vuoden, niin jos nykyinen konsoli hajoaa, niin ei muuta ku ostamaan uusi tilalle. Eiköhän sen PS3:n hinta tuu tippumaan aika hyvin. Eikä Sonylla ole edes mitään pakkoa tuoda minkäänlaista taaksepäin yhteensopivuutta PS4:een. Toi streamaus on vaan plussaa ja eiköhän se tule tyyliin sisältymään Playstation Plus -palveluun.

PS. Et kai sä ny tosissaan osta pelejä mistään cittarista tai anttilasta? Pelejä saa huomattavasti halvemmallakin.

318.2.2013 18:07

"Aiemmissa konsolisukupolvissa Sony on onnistunut aina säilyttämään yhteensopivuuden edellisen sukupolven kanssa, mutta uusi PlayStation 4 perustuu AMD:n valmistamaan x86-prosessoriin, minkä vuoksi eri arkkitehtuuriin perustuneen PS3:n pelit eivät toimi laitteessa suoraan."


Tietääkseni PS3:lla ei toimi PS2:n pelit? Vai olenko jotenkin väärässä?

418.2.2013 18:21

Kyllä ne toimii vieläkin, mikäli omistat ensimmäisen fat-mallin konsolin. Mut joo, ne poistivat kustannussyistä ps2 raudan kolmosen sisältä.

Siinä sitten pelaat mokkulalla 720p pelejä..

518.2.2013 18:21

Kyllä ne toimii vieläkin, mikäli omistat ensimmäisen fat-mallin konsolin. Mut joo, ne poistivat kustannussyistä ps2 raudan kolmosen sisältä.

Siinä sitten pelaat mokkulalla 720p pelejä..

618.2.2013 19:07

Kai ne sitten on parempi resoluutiolla kuin 1920 x 1920. kun on kerta on uutisen mukaan parempi resoluutio. eikä pelkkä fulhd.

718.2.2013 19:31

Konsolipeleistä jos olisi yhtään kiinnostunut niin mieluusti maksaisin hiukka enemmän jotta yhdellä konsolilla voisi pelata kaikkien aiempien laitteiden pelejä. Hiukan hassun näköistä jos pitäisi pitää kolmea PS-konsolia hyllyssä...

818.2.2013 20:04

Ehei, kierrätykseen. Tenaville siis. Niille ne kelpaa vielä.

918.2.2013 20:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Konsolipeleistä jos olisi yhtään kiinnostunut niin mieluusti maksaisin hiukka enemmän jotta yhdellä konsolilla voisi pelata kaikkien aiempien laitteiden pelejä. Hiukan hassun näköistä jos pitäisi pitää kolmea PS-konsolia hyllyssä...
Mutta kun se hinta ei nousisikaan vaan hiukan. PS4:n arkkitehtuuri on täysin erilaista verrattuna PS3:een, niin sinne kuorien sisälle pitääs tunkea aika paljokin sitä PS3:n rautaa ja se pitääs saada viel toimimaan yhtään sen PS4:n raudan kanssa. Eli sen konsolin hinta kasvais aika paljokin, joka taas vaikuttais konsolin myyntiin. Eiköhän ne oo Sonylla nää asiat miettiny ihan jokaiselta kantilta.

1019.2.2013 9:56

Voisinpa veikata että aika pieni on se käyttäjämäärä joka tällä hetkellä pelailee PS2:n pelejä PS3:lla. Pelit vanhenee ja uusia tulee tilalle. PS4:n tultua markkinoille sillä pelataan ihan varmasti ylivoimaisesti eniten niitä PS4:lle tehtyjä pelejä vaikka sieltä löytyisi minkälainen tuki tahansa.

1119.2.2013 10:01

Tuolla tavalla tapetaan käytettyjen pelien markkinat ja mahdollistetaan että nuo pelit pystytään liittämään vain yhteen psn -tiliin.

1219.2.2013 13:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Tuolla tavalla tapetaan käytettyjen pelien markkinat ja mahdollistetaan että nuo pelit pystytään liittämään vain yhteen psn -tiliin.
Eipä tuossa ole mitään uutta. Steam, Origin, Onlive ja muut vastaavanlaiset digitaaliset palvelut ovat toimneet tuolla periaatteella jo pidemmän aikaa. Samalla periaattellahan myös konsoleiden digikaupat toimii.

1319.2.2013 13:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:
Tuolla tavalla tapetaan käytettyjen pelien markkinat ja mahdollistetaan että nuo pelit pystytään liittämään vain yhteen psn -tiliin.
Eipä tuossa ole mitään uutta. Steam, Origin, Onlive ja muut vastaavanlaiset digitaaliset palvelut ovat toimneet tuolla periaatteella jo pidemmän aikaa. Samalla periaattellahan myös konsoleiden digikaupat toimii.

Se oliskin jees jos nähtäisiin konsolipuolella vastaavia aleja kuten esim. steam tekee. Itse en yli 25€ pelejä ole ostanut vuosiin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19.2.2013 @ 13:18

1419.2.2013 13:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pihlis12:

Se oliskin jees jos nähtäisiin konsolipuolella vastaavia aleja kuten esim. steam tekee. Itse en yli 25€ pelejä ole ostanut vuosiin.
Toivoa sopii. Itse ei ole tullut Diablo kolmosta lukuunottamatta ostettua PC pelejä Steamin ulkopuolelta pariin vuoteen. Playstation storesta taas ei ole tullut ostettua muuta, kuin vanhoja psx pelejä, juurikin naurettavan hinnan takia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto