AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Videovuokraamot kohauttavat Netflixille olkapäitä: "Vaikutus vähäisempi kuin säällä"

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 5.2.2013 17:16 Kommentteja (15)

Videovuokraamot kohauttavat Netflixille olkapäitä: "Vaikutus vähäisempi kuin säällä" Yle.fi selvitti suomalaisten videovuokraamojen mielipidettä nykymarkkinoiden ongelmakohdista ja verkossa toimivista streaming-palveluista. Haastattelussa ollut Filmtownin toimitusjohtaja Tero Nurminen ei yllättäen pitänyt suosittuja suoratoistopalveluja merkittävinä kilpailijoina, vaan ennemminkin ihmisten yleistä vapaa-ajan puutetta.
Viime vuonna videovuokraukset vähenivät sekä Filmtownissa että Makuunissa 5 prosenttia edellisvuoteen nähden. Silti suurin osa suomalaisista hankkii vuokravideonsa ennemmin kivijalkaliikkeestä kuin suoraan verkkopalvelusta. Videonvuokrausfirma Makuunin tekemän tutkimuksen mukaan peräti kolme neljäsosaa suomalaisista 15-55-vuotiaisista käytti vuokrauspalveluja vähintään kerran vuoden aikana. Heistä 95 prosenttia käyttivät kivijalkaliikkeitä ja 20 prosenttia netin suoratoistopalveluja.

Filmtownin Nurminen pitää suomalaisten suurimpana ongelmana vapaa-ajan puutetta etenkin arkisin. Nurmisen tavoin Makuunin markkinointipäällikkö Ritva Laine ei pidä vielä suoratoistopalveluja merkittävänä kilpailijana, mutta myöntää, että tarvittaessa kuluttajabisneksessä on osattava kuunnella asiakkaiden vaatimuksia.
Hirveä häly niin pienestä asiasta. Vaikutus meille on ollut vähäisempi kuin säätila lauantaina.

Nurminen yle.fi:ssa


Internetin tilausvideopalveluiden on jo jonkin aikaa povattu ahdistavan kivijalkaliikkeet nurkkaan. Toistaiseksi elintila ei ole kutistunut uusien kilpailijoiden takia olennaisesti.

Laine yle.fi:ssa


Tammikuussa uutisoimme, että Pohjoismaat tuottavat tappiota Netflixille. Netflixin suurista suunnitelmista kertoo kuitenkin tavoite tuottaa viittä tv-sarjaa vuosittain. Lue myös Netflix ja Viaplay -vertailustamme

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

15.2.2013 17:37
Razorplate
Vahvistamaton

Ylimielinen vastaus, katsotaan muutaman vuoden päästä jos ei makuuni ja filmtown ole avannut kuukausimaksullista (järkevän hintaista) palvelua niin taitavat muuttua pelkiksi ylihintaisiksi karkkikaupoiksi

25.2.2013 18:10

no eipä tonne filmtownii muu vedä enää sisään ku makeiset 8)

35.2.2013 18:21

Eiköhän noi palvelut houkuttele alussa paljon nettilataajia asiakkaikseen, jotka nyt muutenkaan eivät ole aikoihin videovuokraamoja käyttäneet.

45.2.2013 18:51
Leemee
Vahvistamaton

Netflixin tilaaja olen, mutta viimeksi videovuokraamossa olen käynyt viime vuosikymmenen puolessavälissä. Eli ainakaan minun Netflixin käyttö ei näy videovuokraamoiden tilastoissa.

55.2.2013 19:11

Suomalaiset ovat hitaita siirtymään uuteen teknologiaan. Varmaa kuitenkin on se, että nykyisenkaltaisilla videovuokraamoilla ei ole minkäänlaista tulevaisuutta. Ketä kiinnostaa nykypäivänä kytätä onko se uutuusleffa vuokrattavissa vai ei. Niin ja se leffan palautus, kyllä se on tympeetä viedä leffa takaisin seuraavana päivänä ellei kaupoille muuta asiaa ole.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

65.2.2013 19:32
h3rpa
Vahvistamaton

Mieleen tilee amerikan maalta Blocbusterin tarina
wikipedia (dot) org/wiki/Blockbuster_LLC

Videovuokrafirma, jolla vuonna 2004 huippuaikoinaan 6000 liikettä, päätyi vuonna 2010 konkurssiin koska ei suostunut mukauttamaan toimintaansa.

Erona vielä on se, että Suomessa on huomattavasti paremmat nettiyhteydet kuin suurimmassa osassa jenkkejä.

75.2.2013 21:40

No voin sanoa että kun vuoraa leffoja 6eurolla niin karkkeihin menee vähintään 12€ joten...eihän ne huoltoasematkaan pelkällä bensalla elele!

85.2.2013 22:42

Ei itseäni ainakaan innosta lähteä videovuokraamoon, kun Netflixissä on isompi valikoima, saatavilla mistä vain lähtemättä kotoa, ja halvemmalla.

96.2.2013 07:50

Omalla kohdalla ei ole Netflix vaikuttanut kivijalkaliikkeissä asiointiin. Netflixin tarjontaa ei oikein voi verrata esim. Makuunin tarjontaan, uutuusleffat ja käytännössä muutkin itselle mielenkiintoiset leffat kun Suomen Netflixistä puuttuvat käytännössä kokonaan.

Tulevaisuudessa, sanotaanko muutaman vuoden päästä, ovat kyllä Makuuni ja Filmtown molemmat pulassa ellei toiminta muutu.

106.2.2013 12:09

Asiahan tahtoo olla perinteisesti tälläinen vale-emävale-tilasto-tyyppinen juttu. 2012 kävin makuunissa ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen ja ryhdyin Netflixin ja Viaplayn tilaajaksi. Ainut tilasto jossa minua ei enää asiakkaana tulla näkemään on PlusTV.


"C makes it easy to shoot yourself in the foot; C++ makes it harder, but when you do, it blows away your whole leg."

- Bjarne Stroustrup

116.2.2013 12:32

Vähäinen vaikutus johtunee mahdollisesti siitä, että Netflixillä saattaa olla enempi sellaisia asiakkaita, jotka ei alunalkaenkaan ole vuokraamopalveluita enää pitkään aikaan käyttäneet. Ainakin omalla kohdalla Internetin kautta saatava kulttuurillinen sisältö on jo noin vuosikymmen sitten korvannut kokonaan vuokraamopalveluiden käytön. Sama kaava toistuu myös kaveri- ja tuttavapiirissä.

Kun taas kivijalkaliikkeiden vakioasiakaskunta tuskin on juuri Iternetin sisältöihin juuri tutustunut, ehkä siksi että ei osaa.

Omalla kohdalla Netflix on todellakin lähes korvannut muut leffojen ja sarjojen hankinta keinot. Tosin sisältöä saisi kyllä olla enempikin.


---MoZar---

126.2.2013 19:49

En anna viihdeteollisuudelle rahojani, oli asia fyysinen tai digitaalinen, ei mitään eroa minulle. Mutta outoa on jos videovuokraamot eivät ole kiinnostuneita digitaalisesta vuokraamisesta.

Koko viihdeteollisuus saa minun puolesta kuolla pois, jos eivät opi kunnioittamaan kuluttajia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.2.2013 @ 19:55

137.2.2013 06:01

Eikös jenkkilässä toi videovuokraus pörrää vieläkin paljon etana postin varassa. netistä voit tilata mutta ihan ehta kiekko tulee postin välityksellä.

Ja suomessakin kuitenkin kun haluaa laadukasta katottavaa niin on noi kivijalka myymälät vielä helpoin tapa yli 80% käyttäjistä. Kaikki ei ole yhtä hyvin tekniikasta perillä kuten tämän mestan lukijat.

147.2.2013 08:59

Makuuni/filmtown tms ei ole kyllä tullut käytettyä viime vuosituhannen jälkeen. Mielummin ostan leffan kaupasta vitosella kun maksan sen vuokrauksesta sen vitosen. Netflixin tulon jälkeen en ole ostanut yhtään leffaa, enkä tule ostamaan.

157.2.2013 18:47

Netflix on kyllä parasta heti hammasharjan jälkeen.. Tarjontaa vain saisivat lisätä ja tietysti uutuudet kiinnostaisi. Olisin jopa valmis maksamaan suurempaa kuukausihintaa, mikäli saatavilla olisi uutuudetkin.

Yksi asia Netflixissä kyrsii, eli ne keltaiset tekstit. Tietokoneella katsoessa niissä on varjot, mutta sampan digiboxilla katsoessa ei.. Joskus näkyy tosi huonosti vaalealla pohjalla ja mieluummin pitäisi teksit poissa, mutta kanssaeläjät ei arvosta 3:lta yöllä telkkarin huudattamista..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto