AfterDawn: IT-alan uutiset

Pohjoismaat tuottavat tappiota Netflixille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.1.2013 13:39 Kommentteja (10)

Pohjoismaat tuottavat tappiota Netflixille Netflixin viime vuoden lopun taloudellinen tulos ylsi maailmanlaajuisesti kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin kuusi miljoonaa euroa plussan puolelle, vaikka aiemman arvion mukaan tulossa oli miinusmerkkinen tulos.
Aiemmin odotetun miinusmerkkisen tuloksen syyksi yhtiö kertoi uusien alueiden kuten Pohjoismaiden toiminnan käynnistämisen kulut. Silti tilaajamäärät ovat ilmeisesti kasvaneet odotettua nopeammin ja palvelulla on nyt noin 32 miljoonaa maksavaa asiakasta, joista 6,1 miljoonaa Yhdysvaltain ulkopuolella. Pohjoismaiden lisäksi yhtiö toimii Karibialla, Isossa-Britanniassa sekä Irlannissa.

Yhtiön mukaan Yhdysvaltain ulkopuoliset alueet tuottavat kuitenkin edelleen tappioita, sillä tilaajamäärät eivät vielä riitä kattamaan sisältöjen lisensointikuluja. Uusia laajennuksia ei olla näkemässä vähään aikaan.

Netflix on viime aikoina pyrkinyt panostamaan itse tuotettuun sisältöön, joka tulee tarjolle vain nettipalvelun kautta. Tähän mennessä Netflix on esittänyt yksinoikeudella Steven Van Zandtin tähdittämän Lilyhammer-sarjan. Yksinoikeussarjojen määrä kasvaa tänä vuonna kun luvassa on kulissien takaiseen politiikkaan keskittyvä House of Cards, komediasarja Arrested Developmentin uusi kausi sekä kokonaan Netflixiä varten tehty kauhudraama Hemlock Grove.

Tägit: Netflix
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

124.1.2013 14:11

"eivät vielä riitä kattamaan sisältöjen lisensointikuluja."

niinpä...

224.1.2013 14:13

Olisikohan sisällöllä vaikutusta huonoon menestykseen pohjoismaissa...


My halo, your noose.

324.1.2013 14:25

unblock-us.com ja johan alkaa sisältöä löytymään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2013 @ 14:26

424.1.2013 15:04

Se pitää ottaa vain pää pois pers#@*% ja maksaa jostakin. Turha tänne on mitään haaveilla koskaan jos ei ole valmis jotain kusista maksua maksamaan palvelusta. Toivon todellakin että Netflix menestyy Suomessa ja saadaan sitten joskus lisää sisältöä. meillä se on koko perheen käytössä PC:llä ja Wii U:lla.

524.1.2013 15:23

No olisko syynä vielä se, että tuota kokeilujaksoa on vielä aika monella jäljellä. Eiköhän se sitten ala nettoamaan, kun kokeilujaksot asiakkailta päättyy ja laskutus alkaa.

624.1.2013 16:24

Kiva että pitää joka maalle lisensoida erikseen?

724.1.2013 16:49

Annetaan 3kk kokeilujakso ja valitetaan, että tulee tappiota? How weird is that?

824.1.2013 17:00

Oma 3kk kokeilujakso päättyi ja katselusaldo oli seuraavanlainen, 2,25 lastenohjelmaa, 0,5 elokuvaa ja 0,3 dokumenttia tuli katseltua tuona aikana, eli jos olisin maksanut 23,97€ tuosta määrästä niin olisi kyllä ketuttanut, vaimo sanoi että katsotaan joku kokoperheen elokuva flixistä, minä sanoin että ei (siellä ole), ja kävin makuunista vuokraamassa 4 perheleffaa 6€ hinnalla (jotka rippasin kovolle koska ei katsota kuin yksi perheleffa kuussa) väärin?

Jenkkiversiota kokeilin myös mutta sielläkin oli vain roskaa ja nähtyä joten ei auttanut, tärkeimpiä ovat Suomeksi dubatut lasten/perhe-elokuvat, joten kiinnostus flixiin herännee kun saavat siihen kategoriaan kunnolla täytettä.

925.1.2013 20:20

Tappio on ihan selvä juttu. Saa nähdä kuinka moni jatkaa tilausta ilmaisen kokeilujakson päätyttyä, itse ainakin jatkan. Itse oon pitänyt sisällöstä ja löytänyt paljon katseltavaa sekä katsonut paljon koko perheen elokuvia. Tosin katson elokuvat alkuperäis äänillä, kun dubbaukset eivät ole samaa tasoa. Lapsillekin voisi kielitaidon kehityksen kannalta olla ihan hyvä kuulla englannin kieltä. Mielummin katson elokuvan Netflixistä silloin kun haluan. Ei tarvitse lähteä huonolla ilmalla videovuokraamoon ja siellä sitten kääntyä kotia kohti ilman elokuvaa, koska kaikki kiinnostavat ovat jo vuokrattuna.

Netflix on hienosti toteutettu:
- Se vaihtaa automaattisesti parhaimpaan laatuun laajakaistan sallimissa rajoissa.
- Tekstitykset ovat hyvin käännetty ja vain kerran olen törmännyt pieneen kirjoitusvirheeseen.
- 7,99 €/kk ei todellakaan ole paljon näin laadukkaasta palvelusta.
- Laitetuki on erittäin laaja.
- Joskus aikoinaan katsottamatta jääneet/unohtuneet elokuvat löytyy nyt näppärästi.
- Sarjat ovat hienosti ryhmitelty ja niiden jaksot laitettu yhden nimen alle. Ensin valitaan sarja, sitten tuotantokausi ja lopuksi jakso.
- Sarjojen lopputeksteissä kysytään, että halutaanko toistaa seuraava jakso ja toistetaan automaattisesti noin 20 sekunnin kuluttua, jos käyttäjä ei tee valintaa siihen mennessä.
- Näkee myös Facebook kaverien katsomia ja voi sen kautta löytää mielekästä katseltavaa.
- Netflixin omaa tuotantoa oleva Lilyhammer on ihan loistava. 2. tuotantokautta odotellessa.

Muitakin hyviä asioita löytyy. Kokeilin ViaPlay:täkin, mutta se ei palveluna mielyttänyt:
- Muutamassa katsomassani jaksossa oli tekstityksessä julmetusti kirjoitusvirheitä.
- HD-laatu piti etsiä, koska monesti se tarjosi normaalia ja HD-versiota erikseen.
- Uudempia elokuvia, mutta ne eivät olleet mitenkään kiinnostavia.
- Sarjat olivat erillään eli niitä ei ryhmitelty lainkaan.

Netflix on se mitä olen pitkään kaivannut ja uskon tällaisen palvelun vähentävän piratismia, jota vastaan tämä on se oikea tapa toimia. Upeaa, mahtavaa! Sisältöä näyttää tulevan mukavasti kokoajan lisää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2013 @ 20:23

1027.1.2013 12:50

Pienellä summalla saa 100% aitoa, nopeasti ja helposti. Voin istua bussissa ja katsoa netflixistä sarjaa matkan ajan. Töissä voin laittaa spotifystä oman listan soimaan ja työteko on jouhevaa. Ei mene useita tunteja etsiessä toimivia torrentteja. Nopean nettiyhteyden vaihto hitaampaan riitti kattamaan nuo loistavat palvelut (200mb -> 40mb).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto